0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Thajské červené kari s lososem

Thajské červené kari s lososem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Thajské červené kari s lososem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1088 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 76 g
Tuky 46 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro všechny, kteří mají rádi ostřejší jídla je thajské červené kari tou pravou volbou. Pikantní, lehké jídlo plné barev a chutí vám zaručeně učaruje. Z vlastní zkušenosti víme, že zeleninu můžete zaměnit podle chuti – skvělá je i cuketa, brokolice, dýně, brambory, cukrový hřášek či malé klásky kukuřice.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená na měsíčky
kari pasta červená 1 PL
kupovaná nebo domácí (viz Recept navíc)
losos 250 g
filet bez kůže, pokrájený na 5cm kousky
hnědé, nakrájené na plátky
paprika červená 1 ks
očištěná a nakrájená na plátky
lilek 1 ks
menší, nakrájený na kousky
krupicový cukr 1 PL
rybí omáčka 2 PL
sůl
K podávání
rýže jasmínová
vařená
bazalka
thajská, lístky
koriandr čerstvý
lístky
máta
lístky
klínky

Postup

1

V hluboké pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Přidejte cibuli a restujte přibližně minutu. Vmíchejte červenou kari pastu a ještě chvilku restujte do rozvonění. Vlijte kokosové mléko, promíchejte a přiveďte k varu.

2

Do omáčky vložte kousky lososa a vařte 2–3 minuty. Pak přidejte houby, červenou papriku a lilek, dochuťte cukrem a rybí omáčkou a podle potřeby dosolte. Vařte další 2–3 minuty, až je losos úplně uvařený, ale zelenina stále křupavá.

3

Podávejte s vařenou jasmínovou rýží, posypané čerstvými bylinkami a doplněné klínky limety.

RECEPT NAVÍC
Červená kari pasta: Do mixéru vložte 1 oloupanou šalotku, 2 oloupané stroužky česneku, 2 nahrubo pokrájené stonky citronové trávy, 5cm kousek zázvoru, 1 očištěnou červenou papriku, 1 lžíci rybí omáčky, 1 lžičku soli, 1 lžičku chilli vloček, 1 lžičku mletého černého pepře a 2 lžíce rostlinného oleje. Rozmixujte do hladké pasty.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč