Pořádně pikantní červené kari s kokosovým mlékem zažene každé zimní nachlazení! Kuřecí kousky zasytí a omáčka prohřeje. Lepší kombinaci si snad už nemůžete přát.
Suroviny
Postup
Nudle namočte na 15 minut do teplé vody a potom je slijte.
Mezitím v kastrolu nebo hluboké pánvi rozehřejte olej a 2 minuty na něm opékejte a míchejte kari pastu. Přidejte až 3 hrnky vody (podle toho, jak moc chcete omáčku hustou, resp. řídkou), kokosové mléko, třtinový cukr, rybí omáčku a chilli. Přiveďte k varu a vložte nudle a šikmo překrájené zelené fazolky. Vařte na středním ohni 3–5 minut.
Nakonec přidejte kuře a snítku bazalky. Vařte ještě asi 2 minuty, aby bylo maso uvařené, ale stále šťavnaté. Odstraňte bazalku. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte. Kari rozdělte do misek, posypte čerstvou nasekanou bazalkou a podávejte s dalšími uvařenými nudlemi.