Thajské červené kari s kuřetem a fazolkami

Thajské červené kari s kuřetem a fazolkami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1722 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 189 g
Tuky 41 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pořádně pikantní červené kari zažene každé zimní nachlazení! 

Suroviny

nudle rýžové 120 g
skleněné vlasové, a další na podávání
rostlinný olej 2 PL
kari pasta 2 PL
červená
kokosové mléko 400 g
2x400 g konzerované kokosové mléko
cukr 30 g
tmavý, třtinový
rybí omáčka 30 ml
chilli sušené 1 ČL
červené, drcené, lze nahradit nasekanou červenou chilli papričkou
fazolky zelené 350 g
zelené
kuřecí prsa 450 g
bez kosti a kůže, nakrájené napříč na velmi tenké plátky
1 hrnek
thajská bazalka nasekané lístky a 1 velká snítka

1 Nudle namočte na 15 minut do teplé vody a potom je slijte.

2 Mezitím v kastrolu nebo hluboké pánvi rozehřejte olej a 2 minuty na něm opékejte a míchejte kari pastu. Přidejte až 3 hrnky vody (podle toho, jak moc chcete omáčku hustou, resp. řídkou), kokosové mléko, třtinový cukr, rybí omáčku a chilli. Přiveďte k varu a vložte nudle a šikmo překrájené zelené fazolky. Vařte na středním ohni 3–5 minut.

3 Nakonec přidejte kuře a snítku bazalky. Vařte ještě asi 2 minuty, aby bylo maso uvařené, ale stále šťavnaté. Odstraňte bazalku. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte. Kari rozdělte do misek, posypte čerstvou nasekanou bazalkou a podávejte s dalšími uvařenými nudlemi. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit