Thajské červené kari s kuřetem a fazolkami

Thajské červené kari s kuřetem a fazolkami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1722 kcal
Bílkoviny 133 g
Cukr 189 g
Tuky 41 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pořádně pikantní červené kari zažene každé zimní nachlazení! 

Suroviny

nudle rýžové 120 g
skleněné vlasové, a další na podávání
rostlinný olej 2 PL
kari pasta 2 PL
červená
kokosové mléko 400 g
2x400 g konzerované kokosové mléko
cukr 30 g
tmavý, třtinový
rybí omáčka 30 ml
chilli sušené 1 ČL
červené, drcené, lze nahradit nasekanou červenou chilli papričkou
fazolky zelené 350 g
zelené
kuřecí prsa 450 g
bez kosti a kůže, nakrájené napříč na velmi tenké plátky
1 hrnek
thajská bazalka nasekané lístky a 1 velká snítka

1 Nudle namočte na 15 minut do teplé vody a potom je slijte.

2 Mezitím v kastrolu nebo hluboké pánvi rozehřejte olej a 2 minuty na něm opékejte a míchejte kari pastu. Přidejte až 3 hrnky vody (podle toho, jak moc chcete omáčku hustou, resp. řídkou), kokosové mléko, třtinový cukr, rybí omáčku a chilli. Přiveďte k varu a vložte nudle a šikmo překrájené zelené fazolky. Vařte na středním ohni 3–5 minut.

3 Nakonec přidejte kuře a snítku bazalky. Vařte ještě asi 2 minuty, aby bylo maso uvařené, ale stále šťavnaté. Odstraňte bazalku. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte. Kari rozdělte do misek, posypte čerstvou nasekanou bazalkou a podávejte s dalšími uvařenými nudlemi. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit