Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Toust s pečenými paprikami a česnekem

Chlebíčky, které vás přenesou do Středomoří

Vydání: 2014/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 12 toustů
Doba přípravy: Do hodiny
PT25M
Pečení 0:25
Chuťovka Středomořská

Ingredience

    • 6 červených paprik
    • 2 palice česneku, přepůlené
    • 4 lžíce olivového oleje
    • čerstvě mletý pepř
    • 100 g másla, změklého
    • 200 g klobásy chorizo, na kolečka
    • hrst hladkolisté petrželky, nasekané 
    • 12 plátků minichleba či velké tmavé bagety, opečených pod grilem
    • 2 konzervy sardelových řezů, okapané 

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200/180 °C. Papriky a česnek řezem nahoru dejte do zapékací mísy, zakapejte olivovým olejem. Dejte do trouby a pečte 25 minut, až se papriky opečou dohněda.

2 Papriky a česnek vyjměte z trouby. Šťávu, kterou mohly papriky pustit, zachyťte do misky. Papriky i česnek vložte do mísy. Přetáhněte ji potravinářskou fólií a nechte 15 minut zapařit – díky tomu půjdou papriky lépe loupat.

3 Sundejte fólii a vyloupněte 1 palici česneku. Rozmačkejte ho s trochou pepře na pastu, vmíchejte máslo. Papriky oloupejte, zbavte je semen a stopek. Pak je nakrájejte na proužky. Šťávu z mísy, v níž se pařily papriky, slijte k odložené šťávě.

4 Chorizo opečte v nepřilnavé pánvi nasucho dokřupava. Do odložené šťávy vmíchejte papriky, chorizo a petrželku.

Pečivo namažte česnekovou pastou, poklaďte paprikovou směsí a sardelkami a podávejte se zbylým česnekem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Papriková omáčka se šafránem

Kuřecí prsa s rajčatovo-olivovou omáčkou

Karbanátky s lilkem

Široké nudle s cuketou, citronem a mandlemi

Türlü aneb ratatouille po turecku

Cuketový salát s krutony

Kuřecí prsa s rajčatovo-olivovou omáčkou

REKLAMA

Přidat komentář