Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Toust s pečenými paprikami a česnekem

Toust s pečenými paprikami a česnekem

4/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné Na 12 toustů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2827 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 90 g
Tuky 210 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chlebíčky, které vás přenesou do Středomoří

Suroviny

přepůlené
olivový olej 4 PL
pepř
čerstvě mletý
máslo 100 g
změklé
chorizo 200 g
na kolečka
petrželka 1 hrst
nasekaná
chleba bílý 12 plátek
lze nahradit velkou tmavou bagetou, opečené pod grilem
ančovičky (konzerva) 2 bal
okapané

Postup

1

Předehřejte troubu na 200/180 °C. Papriky a česnek řezem nahoru dejte do zapékací mísy, zakapejte olivovým olejem. Dejte do trouby a pečte 25 minut, až se papriky opečou dohněda.

2
Papriky a česnek vyjměte z trouby. Šťávu, kterou mohly papriky pustit, zachyťte do misky. Papriky i česnek vložte do mísy. Přetáhněte ji potravinářskou fólií a nechte 15 minut zapařit – díky tomu půjdou papriky lépe loupat.

3
Sundejte fólii a vyloupněte 1 palici česneku. Rozmačkejte ho s trochou pepře na pastu, vmíchejte máslo. Papriky oloupejte, zbavte je semen a stopek. Pak je nakrájejte na proužky. Šťávu z mísy, v níž se pařily papriky, slijte k odložené šťávě.

4
Chorizo opečte v nepřilnavé pánvi nasucho dokřupava. Do odložené šťávy vmíchejte papriky, chorizo a petrželku.

5
Pečivo namažte česnekovou pastou, poklaďte paprikovou směsí a sardelkami a podávejte se zbylým česnekem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...