0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Toust s pečenými paprikami a česnekem

Toust s pečenými paprikami a česnekem

4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné Na 12 toustů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2827 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 90 g
Tuky 210 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chlebíčky, které vás přenesou do Středomoří

Suroviny

paprika červená 6 ks
česnek 2
přepůlené
olivový olej 4 PL
pepř
čerstvě mletý
máslo 100 g
změklé
chorizo 200 g
na kolečka
petrželka 1 hrst
nasekaná
chleba bílý 12 plátek
lze nahradit velkou tmavou bagetou, opečené pod grilem
ančovičky (konzerva) 2 bal
okapané

1 Předehřejte troubu na 200/180 °C. Papriky a česnek řezem nahoru dejte do zapékací mísy, zakapejte olivovým olejem. Dejte do trouby a pečte 25 minut, až se papriky opečou dohněda.

2 Papriky a česnek vyjměte z trouby. Šťávu, kterou mohly papriky pustit, zachyťte do misky. Papriky i česnek vložte do mísy. Přetáhněte ji potravinářskou fólií a nechte 15 minut zapařit – díky tomu půjdou papriky lépe loupat.

3 Sundejte fólii a vyloupněte 1 palici česneku. Rozmačkejte ho s trochou pepře na pastu, vmíchejte máslo. Papriky oloupejte, zbavte je semen a stopek. Pak je nakrájejte na proužky. Šťávu z mísy, v níž se pařily papriky, slijte k odložené šťávě.

4 Chorizo opečte v nepřilnavé pánvi nasucho dokřupava. Do odložené šťávy vmíchejte papriky, chorizo a petrželku.

Pečivo namažte česnekovou pastou, poklaďte paprikovou směsí a sardelkami a podávejte se zbylým česnekem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit