Chlebíčky, které vás přenesou do Středomoří
Suroviny
paprika červená
6
ks
česnek
2
přepůlené
olivový olej
4
PL
pepř
čerstvě mletý
máslo
100
g
změklé
chorizo
200
g
na kolečka
petrželka
1
hrst
nasekaná
chleba bílý
12
plátek
lze nahradit velkou tmavou bagetou, opečené pod grilem
ančovičky (konzerva)
2
bal
okapané
Postup
1
Předehřejte troubu na 200/180 °C. Papriky a česnek řezem nahoru dejte do zapékací mísy, zakapejte olivovým olejem. Dejte do trouby a pečte 25 minut, až se papriky opečou dohněda.
2
Papriky a česnek vyjměte z trouby. Šťávu, kterou mohly papriky pustit, zachyťte do misky. Papriky i česnek vložte do mísy. Přetáhněte ji potravinářskou fólií a nechte 15 minut zapařit – díky tomu půjdou papriky lépe loupat.
3
Sundejte fólii a vyloupněte 1 palici česneku. Rozmačkejte ho s trochou pepře na pastu, vmíchejte máslo. Papriky oloupejte, zbavte je semen a stopek. Pak je nakrájejte na proužky. Šťávu z mísy, v níž se pařily papriky, slijte k odložené šťávě.
4
Chorizo opečte v nepřilnavé pánvi nasucho dokřupava. Do odložené šťávy vmíchejte papriky, chorizo a petrželku.
5
Pečivo namažte česnekovou pastou, poklaďte paprikovou směsí a sardelkami a podávejte se zbylým česnekem.