Toust s pečenými paprikami a česnekem

Toust s pečenými paprikami a česnekem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (4)
Do hodiny Snadné Na 12 toustů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2845 kcal
Bílkoviny 119 g
Cukr 90 g
Tuky 214 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chlebíčky, které vás přenesou do Středomoří

Suroviny

paprika červená 6 ks
česnek 2
přepůlené
olivový olej 4 PL
pepř
čerstvě mletý
máslo 100 g
změklé
chorizo 200 g
na kolečka
petrželka 1 hrst
nasekaná
chleba bílý 12 plátek
lze nahradit velkou tmavou bagetou, opečené pod grilem
sardelky 2 bal
okapané

1 Předehřejte troubu na 200/180 °C. Papriky a česnek řezem nahoru dejte do zapékací mísy, zakapejte olivovým olejem. Dejte do trouby a pečte 25 minut, až se papriky opečou dohněda.

2 Papriky a česnek vyjměte z trouby. Šťávu, kterou mohly papriky pustit, zachyťte do misky. Papriky i česnek vložte do mísy. Přetáhněte ji potravinářskou fólií a nechte 15 minut zapařit – díky tomu půjdou papriky lépe loupat.

3 Sundejte fólii a vyloupněte 1 palici česneku. Rozmačkejte ho s trochou pepře na pastu, vmíchejte máslo. Papriky oloupejte, zbavte je semen a stopek. Pak je nakrájejte na proužky. Šťávu z mísy, v níž se pařily papriky, slijte k odložené šťávě.

4 Chorizo opečte v nepřilnavé pánvi nasucho dokřupava. Do odložené šťávy vmíchejte papriky, chorizo a petrželku.

Pečivo namažte česnekovou pastou, poklaďte paprikovou směsí a sardelkami a podávejte se zbylým česnekem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit