Türlü aneb ratatouille po turecku

Türlü aneb ratatouille po turecku

3.9 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1315 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 86 g
Tuky 83 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná zeleninová bomba

Suroviny

olivový olej 6 PL
lilek 1 ks
větší, na větší kostky
cibule 1 ks
větší, nadrobno
česnek 3 stroužky
nadrobno
oregano 1 ČL
máta (sušená) 1 ČL
rajčata 6 ks
na větší kousky
paprika červená 4 ks
zbavené semínke, na kousky
cuketa 6 ks
na kolečka
sůl
pepř
čerstvě mletý
rajčatové pyré 3 PL
sýr feta
na plátky
oregano
lze nahradit tymiánem, na ozdobu

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Ve větší pánvi na středním ohni rozehřejte polovinu oleje. Vsypte do ní lilek, cibuli, česnek, sušené oregano a mátu a opékejte asi 8–10 minut, až zelenina změkne. Do zapékací mísy o rozměrech asi 30x30 cm přeneste obsah pánve, přidejte nakrájená rajčata, papriky a cukety, pořádně osolte a opepřete. Přidejte rajčatové pyré a asi 300 ml vody, promíchejte a směs pokapejte zbylým olivovým olejem.

2 Pečte asi hodinu, aby zelenina zezlátla. Během pečení směs občas promíchejte, popřípadě podlijte. Podávejte s fetou, posypané čerstvými bylinkami. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit