
Türlü aneb ratatouille po turecku
Lahodná zeleninová bomba
Vydání: 2014/8
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 6 lžic olivového oleje
- 1 větší lilek, nakrájený na větší kostky
- 1 větší cibule, nakrájená nadrobno
- 3 stroužky česneku, nakrájeného nadrobno
- 1–2 lžičky sušeného oregana
- 1 lžička sušené máty
- 6 rajčat, nakrájených na větší kousky
- 4 červené papriky, zbavené semínek a nakrájené na kousky
- 6 menších cuket, na kolečka
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 3 lžíce rajčatového pyré
- sýr feta, nakrájený na plátky
- lístky oregana nebo tymiánu na ozdobu
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 200 °C. Ve větší pánvi na středním ohni rozehřejte polovinu oleje. Vsypte do ní lilek, cibuli, česnek, sušené oregano a mátu a opékejte asi 8–10 minut, až zelenina změkne. Do zapékací mísy o rozměrech asi 30x30 cm přeneste obsah pánve, přidejte nakrájená rajčata, papriky a cukety, pořádně osolte a opepřete. Přidejte rajčatové pyré a asi 300 ml vody, promíchejte a směs pokapejte zbylým olivovým olejem.
2 Pečte asi hodinu, aby zelenina zezlátla. Během pečení směs občas promíchejte, popřípadě podlijte. Podávejte s fetou, posypané čerstvými bylinkami.
Přidat komentář