Lahodná zeleninová bomba
Suroviny
olivový olej
6
PL
lilek
1
ks
větší, na větší kostky
cibule
1
ks
větší, nadrobno
česnek
3
stroužky
nadrobno
oregano
1
ČL
máta (sušená)
1
ČL
rajče
6
ks
na větší kousky
paprika červená
4
ks
zbavené semínke, na kousky
cuketa
6
ks
na kolečka
sůl
pepř
čerstvě mletý
rajčatová passata - pyré
3
PL
na plátky
oregano
lze nahradit tymiánem, na ozdobu
Postup
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Ve větší pánvi na středním ohni rozehřejte polovinu oleje. Vsypte do ní lilek, cibuli, česnek, sušené oregano a mátu a opékejte asi 8–10 minut, až zelenina změkne. Do zapékací mísy o rozměrech asi 30x30 cm přeneste obsah pánve, přidejte nakrájená rajčata, papriky a cukety, pořádně osolte a opepřete. Přidejte rajčatové pyré a asi 300 ml vody, promíchejte a směs pokapejte zbylým olivovým olejem.
2
Pečte asi hodinu, aby zelenina zezlátla. Během pečení směs občas promíchejte, popřípadě podlijte. Podávejte s fetou, posypané čerstvými bylinkami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů )
- Připravte si dokonalé ratatouille podle krysáka Remyho: Všechny barvy léta v jedné misce(12 receptů )
- Kulinární jízda Evropou: 59 ověřených receptů(59 receptů )
- Světová chuť cukety: Originální cuketová jídla z různých koutů světa(24 receptů )
- Jednoduché recepty z lilku i světové speciality, na kterých si pochutnáte nejen během grilovací sezony(69 receptů )