Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí prsa s rajčatovo-olivovou omáčkou

Při nákupu rajčat sáhněte po plodech, které působí těžce, když je vezmete do ruky, a zároveň po těch, které nejsou příliš měkké. A měly by i pěkně vonět. Uchovávejte je volně v míse při pokojové teplotě, chladnička jim nesvědčí.

Vydání: 2014/8 2014/8
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Kuře Středomořská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 kuřecí prsní řízky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 malá cibule, rozpůlená a nakrájená na velmi tenká půlkolečka
    • 2 stroužky česneku, nakrájené 
    • 400 g zralých větších rajčat, nakrájených
    • 1 lžíce balzamikového octa
    • 1–2 hrsti zelených oliv, bez pecek a pokrájených
    • 300 ml drůbežího vývaru
    • 2 hrsti bazalkových lístků
    • pečivo či vařené brambory k podávání 

Příprava jídla

1 Ve větší nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Kuřecí řízky osolte a opepřete a opékejte v pánvi (plošší stranou dolů) asi 4–5 minut. Pak maso obraťte, přidejte cibuli a opékejte 4–5 minut. Maso vyjměte z pánve a odložte na teplé místo. Do pánve dejte česnek a pokračujte v opékání, až cibule změkne.

2 Do rendlíku nasypte rajčata, přidejte balzamikový ocet, olivy, drůbeží vývar, polovinu bazalky – předem nasekanou. Osolte a opepřete, pomalu vařte za občasného míchání 7–8 minut, dokud rajčata nebudou skoro rozpadlá.

3 Do pánve vraťte maso, přidejte šťávu, kterou možná pustilo, a pozvolna duste pod pokličkou dalších 5 minut, aby bylo kuře hotové.

4 Podávejte ozdobené druhou polovinou lístků bazalky, doplněné čerstvým pečivem nebo vařenými novými bramborami. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Toust s pečenými paprikami a česnekem

Türlü aneb ratatouille po turecku

Široké nudle s cuketou, citronem a mandlemi

Papriková omáčka se šafránem

Karbanátky s lilkem

Cuketový salát s krutony

Toust s pečenými paprikami a česnekem

Türlü aneb ratatouille po turecku

Papriková omáčka se šafránem

Karbanátky s lilkem

Cuketový salát s krutony

REKLAMA

Přidat komentář