0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí prsa s rajčatovo-olivovou omáčkou

Kuřecí prsa s rajčatovo-olivovou omáčkou

4.3 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 563 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 45 g
Tuky 31 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při nákupu rajčat sáhněte po plodech, které působí těžce, když je vezmete do ruky, a zároveň po těch, které nejsou příliš měkké. A měly by i pěkně vonět. Uchovávejte je volně v míse při pokojové teplotě, chladnička jim nesvědčí.

Suroviny

olivový olej 2 PL
2 ks
kuřecí prsní řízek
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibule 1 ks
malá, rozpůlená, na tenká půlkolečka
česnek 2 stroužek
nakrájené
rajče 400 g
zralá, větší, nakrájená
balzamikový ocet 1 PL
olivy zelené 1 hrst
bez pecek, pokrájené
vývar kuřecí 300 ml
bazalka 2 hrst
pečivo
lze nahradit vařenými bramborami, k podávání

1 Ve větší nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Kuřecí řízky osolte a opepřete a opékejte v pánvi (plošší stranou dolů) asi 4–5 minut. Pak maso obraťte, přidejte cibuli a opékejte 4–5 minut. Maso vyjměte z pánve a odložte na teplé místo. Do pánve dejte česnek a pokračujte v opékání, až cibule změkne.

2 Do rendlíku nasypte rajčata, přidejte balzamikový ocet, olivy, drůbeží vývar, polovinu bazalky – předem nasekanou. Osolte a opepřete, pomalu vařte za občasného míchání 7–8 minut, dokud rajčata nebudou skoro rozpadlá.

3 Do pánve vraťte maso, přidejte šťávu, kterou možná pustilo, a pozvolna duste pod pokličkou dalších 5 minut, aby bylo kuře hotové.

4 Podávejte ozdobené druhou polovinou lístků bazalky, doplněné čerstvým pečivem nebo vařenými novými bramborami. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit