Kuřecí prsa s rajčatovo-olivovou omáčkou

Kuřecí prsa s rajčatovo-olivovou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 563 kcal
Bílkoviny 8 g
Cukr 45 g
Tuky 31 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Při nákupu rajčat sáhněte po plodech, které působí těžce, když je vezmete do ruky, a zároveň po těch, které nejsou příliš měkké. A měly by i pěkně vonět. Uchovávejte je volně v míse při pokojové teplotě, chladnička jim nesvědčí.

Suroviny

olivový olej 2 PL
2 ks
kuřecí prsní řízek
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibule 1 ks
malá, rozpůlená, na tenká půlkolečka
česnek 2 stroužek
nakrájené
rajčata 400 g
zralá, větší, nakrájená
balzamikový ocet 1 PL
olivy zelené 1 hrst
bez pecek, pokrájené
vývar kuřecí 300 ml
bazalka 2 hrst
pečivo
lze nahradit vařenými bramborami, k podávání

1 Ve větší nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Kuřecí řízky osolte a opepřete a opékejte v pánvi (plošší stranou dolů) asi 4–5 minut. Pak maso obraťte, přidejte cibuli a opékejte 4–5 minut. Maso vyjměte z pánve a odložte na teplé místo. Do pánve dejte česnek a pokračujte v opékání, až cibule změkne.

2 Do rendlíku nasypte rajčata, přidejte balzamikový ocet, olivy, drůbeží vývar, polovinu bazalky – předem nasekanou. Osolte a opepřete, pomalu vařte za občasného míchání 7–8 minut, dokud rajčata nebudou skoro rozpadlá.

3 Do pánve vraťte maso, přidejte šťávu, kterou možná pustilo, a pozvolna duste pod pokličkou dalších 5 minut, aby bylo kuře hotové.

4 Podávejte ozdobené druhou polovinou lístků bazalky, doplněné čerstvým pečivem nebo vařenými novými bramborami. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit