Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 15
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 563 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 45 g
Tuky 31 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při nákupu rajčat sáhněte po plodech, které působí těžce, když je vezmete do ruky, a zároveň po těch, které nejsou příliš měkké. A měly by i pěkně vonět. Uchovávejte je volně v míse při pokojové teplotě, chladnička jim nesvědčí.

Suroviny

olivový olej 2 PL
2 ks
kuřecí prsní řízek
sůl
pepř
čerstvě mletý
malá, rozpůlená, na tenká půlkolečka
česnek 2 stroužek
nakrájené
rajče 400 g
zralá, větší, nakrájená
balzamikový ocet 1 PL
bez pecek, pokrájené
vývar kuřecí 300 ml
bazalka 2 hrst
lze nahradit vařenými bramborami, k podávání

Postup

1

Ve větší nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Kuřecí řízky osolte a opepřete a opékejte v pánvi (plošší stranou dolů) asi 4–5 minut. Pak maso obraťte, přidejte cibuli a opékejte 4–5 minut.

2

Maso vyjměte z pánve a odložte na teplé místo. Do pánve dejte česnek a pokračujte v opékání, až cibule změkne.

3

Do rendlíku nasypte rajčata, přidejte balzamikový ocet, olivy, drůbeží vývar, polovinu bazalky – předem nasekanou. Osolte a opepřete, pomalu vařte za občasného míchání 7–8 minut, dokud rajčata nebudou skoro rozpadlá.

4

Do pánve vraťte maso, přidejte šťávu, kterou možná pustilo, a pozvolna duste pod pokličkou dalších 5 minut, aby bylo kuře hotové.

5

Podávejte ozdobené druhou polovinou lístků bazalky, doplněné čerstvým pečivem nebo vařenými novými bramborami. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín