Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 12
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 563 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 45 g
Tuky 31 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při nákupu rajčat sáhněte po plodech, které působí těžce, když je vezmete do ruky, a zároveň po těch, které nejsou příliš měkké. A měly by i pěkně vonět. Uchovávejte je volně v míse při pokojové teplotě, chladnička jim nesvědčí.

Suroviny

olivový olej 2 PL
2 ks
kuřecí prsní řízek
sůl
pepř
čerstvě mletý
malá, rozpůlená, na tenká půlkolečka
česnek 2 stroužek
nakrájené
rajče 400 g
zralá, větší, nakrájená
balzamikový ocet 1 PL
bez pecek, pokrájené
vývar kuřecí 300 ml
bazalka 2 hrst
lze nahradit vařenými bramborami, k podávání

Postup

1

Ve větší nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Kuřecí řízky osolte a opepřete a opékejte v pánvi (plošší stranou dolů) asi 4–5 minut. Pak maso obraťte, přidejte cibuli a opékejte 4–5 minut.

2

Maso vyjměte z pánve a odložte na teplé místo. Do pánve dejte česnek a pokračujte v opékání, až cibule změkne.

3

Do rendlíku nasypte rajčata, přidejte balzamikový ocet, olivy, drůbeží vývar, polovinu bazalky – předem nasekanou. Osolte a opepřete, pomalu vařte za občasného míchání 7–8 minut, dokud rajčata nebudou skoro rozpadlá.

4

Do pánve vraťte maso, přidejte šťávu, kterou možná pustilo, a pozvolna duste pod pokličkou dalších 5 minut, aby bylo kuře hotové.

5

Podávejte ozdobené druhou polovinou lístků bazalky, doplněné čerstvým pečivem nebo vařenými novými bramborami. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč