Geniálně jednoduché, jednoduše geniální. Tahle polévka je navíc konečně důvodem spotřebovat všechny nashromážděné parmazánové odřezky a kůrky z mrazáku!
Suroviny
Postup
Fazole namočte den předem do studené vody. Pak je slijte, propláchněte a vsypte do hrnce. Přidejte cibuli, česnek a parmazán. Zalijte vodou či vývarem, přidejte bobkový list, tymián a osolte. Přiklopte pokličkou, přiveďte k varu a na mírném ohni uvařte fazole doměkka, trvá to zhruba hodinu (pokud máte tlakový hrnec, uvaříte je za polovinu času). V případě potřeby dolévejte v průběhu vaření vodu.
Když jsou fazole měkké, vyjměte česnek, cibuli, parmazán a bylinky a vyhoďte je. Vývar ochutnejte a případně dosolte.
Tousty nebo plátky bílého chleba opečte z obou stran na olivovém oleji nebo na másle a potřete je česnekem.
Do talíře položte opečený chléb, nandejte na něj trochu fazolí, posypte strouhaným parmazánem a petrželkou, zakápněte olivovým olejem a zalijte horkým vývarem.
NĚCO NAVÍC
Pokud jste nestihli fazole namočit, nezoufejte, jen počítejte s tím, že se budou vařit déle a při vaření budete potřebovat více vody.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Tousty jsou také teplé jídlo! Vyměňte šunku a sýr za moderní směsi a nevšední kombinace chutí(47 receptů )
- Jak připravit fazolovou polévku pokaždé jinak? Padesátka našich receptů vás přesvědčí, že tu svoji si najde každý(50 receptů )
- Křupavé tousty: Jak vzniklo celosvětově oblíbené snídaňové pečivo?(29 receptů )