0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Toust v polévce s fazolemi

Toust v polévce s fazolemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Toust v polévce s fazolemi

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3725 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 624 g
Tuky 57 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniálně jednoduché, jednoduše geniální. Tahle polévka je navíc konečně důvodem spotřebovat všechny nashromážděné parmazánové odřezky a kůrky z mrazáku!

Suroviny

fazole bílé 1 hrnek
suché
cibule 1 ks
neoloupaná, překrojená napůl
česnek 2 stroužky
oloupané
parmazán 100 g
nejlépe schované odřezy a kůrky
vývar zeleninový 700 ml
nebo voda
bobkový list 2 ks
tymián 3 snítky
sůl
K servírování
toustový chléb 4 plátky
nebo jiný bílý chleba
olivový olej
nebo máslo na opékání
česnek 2 stroužky
oloupaný
parmazán
strouhaný, k podávání
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná nadrobno
olivový olej
na zakápnutí

Postup

1

Fazole namočte den předem do studené vody. Pak je slijte, propláchněte a vsypte do hrnce. Přidejte cibuli, česnek a parmazán. Zalijte vodou či vývarem, přidejte bobkový list, tymián a osolte. Přiklopte pokličkou, přiveďte k varu a na mírném ohni uvařte fazole doměkka, trvá to zhruba hodinu (pokud máte tlakový hrnec, uvaříte je za polovinu času). V případě potřeby dolévejte v průběhu vaření vodu.

2

Když jsou fazole měkké, vyjměte česnek, cibuli, parmazán a bylinky a vyhoďte je. Vývar ochutnejte a případně dosolte.

3

Tousty nebo plátky bílého chleba opečte z obou stran na olivovém oleji nebo na másle a potřete je česnekem.

4

Do talíře položte opečený chléb, nandejte na něj trochu fazolí, posypte strouhaným parmazánem a petrželkou, zakápněte olivovým olejem a zalijte horkým vývarem.

NĚCO NAVÍC
Pokud jste nestihli fazole namočit, nezoufejte, jen počítejte s tím, že se budou vařit déle a při vaření budete potřebovat více vody.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč