Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Toust v polévce s fazolemi
Toust v polévce s fazolemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Toust v polévce s fazolemi

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3725 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 624 g
Tuky 57 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniálně jednoduché, jednoduše geniální. Tahle polévka je navíc konečně důvodem spotřebovat všechny nashromážděné parmazánové odřezky a kůrky z mrazáku!

Související recepty

Suroviny

suché
neoloupaná, překrojená napůl
česnek 2 stroužky
oloupané
nejlépe schované odřezy a kůrky
vývar zeleninový 700 ml
nebo voda
tymián 3 snítky
sůl
K servírování
nebo jiný bílý chleba
olivový olej
nebo máslo na opékání
česnek 2 stroužky
oloupaný
strouhaný, k podávání
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná nadrobno
olivový olej
na zakápnutí

Postup

1

Fazole namočte den předem do studené vody. Pak je slijte, propláchněte a vsypte do hrnce. Přidejte cibuli, česnek a parmazán. Zalijte vodou či vývarem, přidejte bobkový list, tymián a osolte. Přiklopte pokličkou, přiveďte k varu a na mírném ohni uvařte fazole doměkka, trvá to zhruba hodinu (pokud máte tlakový hrnec, uvaříte je za polovinu času). V případě potřeby dolévejte v průběhu vaření vodu.

2

Když jsou fazole měkké, vyjměte česnek, cibuli, parmazán a bylinky a vyhoďte je. Vývar ochutnejte a případně dosolte.

3

Tousty nebo plátky bílého chleba opečte z obou stran na olivovém oleji nebo na másle a potřete je česnekem.

4

Do talíře položte opečený chléb, nandejte na něj trochu fazolí, posypte strouhaným parmazánem a petrželkou, zakápněte olivovým olejem a zalijte horkým vývarem.

NĚCO NAVÍC
Pokud jste nestihli fazole namočit, nezoufejte, jen počítejte s tím, že se budou vařit déle a při vaření budete potřebovat více vody.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín