Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Toust v polévce s fazolemi

Toust v polévce s fazolemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Toust v polévce s fazolemi

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3725 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 624 g
Tuky 57 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniálně jednoduché, jednoduše geniální. Tahle polévka je navíc konečně důvodem spotřebovat všechny nashromážděné parmazánové odřezky a kůrky z mrazáku!

Suroviny

suché
neoloupaná, překrojená napůl
česnek 2 stroužky
oloupané
nejlépe schované odřezy a kůrky
vývar zeleninový 700 ml
nebo voda
tymián 3 snítky
sůl
K servírování
nebo jiný bílý chleba
olivový olej
nebo máslo na opékání
česnek 2 stroužky
oloupaný
strouhaný, k podávání
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná nadrobno
olivový olej
na zakápnutí

Postup

1

Fazole namočte den předem do studené vody. Pak je slijte, propláchněte a vsypte do hrnce. Přidejte cibuli, česnek a parmazán. Zalijte vodou či vývarem, přidejte bobkový list, tymián a osolte. Přiklopte pokličkou, přiveďte k varu a na mírném ohni uvařte fazole doměkka, trvá to zhruba hodinu (pokud máte tlakový hrnec, uvaříte je za polovinu času). V případě potřeby dolévejte v průběhu vaření vodu.

2

Když jsou fazole měkké, vyjměte česnek, cibuli, parmazán a bylinky a vyhoďte je. Vývar ochutnejte a případně dosolte.

3

Tousty nebo plátky bílého chleba opečte z obou stran na olivovém oleji nebo na másle a potřete je česnekem.

4

Do talíře položte opečený chléb, nandejte na něj trochu fazolí, posypte strouhaným parmazánem a petrželkou, zakápněte olivovým olejem a zalijte horkým vývarem.

NĚCO NAVÍC
Pokud jste nestihli fazole namočit, nezoufejte, jen počítejte s tím, že se budou vařit déle a při vaření budete potřebovat více vody.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč