Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tousty s bešamelem a karamelizovanou cibulí
Tousty s bešamelem a karamelizovanou cibulí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tousty s bešamelem a karamelizovanou cibulí

3.4/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1898 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 80 g
Tuky 153 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nevěříte, že i zcela prostý toust může být honosnou večeří? Pak jste jste ještě neochutnali naše topinky se sýrovým bešamelem a karamelizovanou cibulí! Křupavý toust, neodolatelně se táhnoucí bešamel se švýcarským sýrem gruyère vonící muškátovým oříškem a nasládlá karamelizovaná cibule na talíři rozehrají opravdovou symfonii chutí – prosté a přitom luxusní jídlo.

Suroviny

olivový olej 2 PL
máslo 100 g
velké, nakrájené na jemná kolečka
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián
pár snítek, odrhnutých + na ozdobení
mléko 300 ml
nastrouhaný najemno + podle chuti na posypání
hořčice dijonská 1 PL

Postup

1

Předehřejte troubu na 200°C. Olej a polovinu másla rozehřejte na pánvi na mírném plameni. Přidejte cibuli, posypte cukrem, solí a lístky tymiánu. Za občasného promíchávání nechte pomalu karamelizovat dozlatova.

2

Souběžně připravte bešamel. Rozpusťte v rendlíku zbylé máslo, vsypte mouku a umíchejte zlatavou jíšku. Pak přilévejte mléko, vždy zašlehejte, aby nevznikly hrudky. Přiveďte k varu, osolte, opepřete, strouhněte muškátový oříšek. Pak snižte teplotu a provářejte cca 15 minut. Na závěr vmíchejte sýr a hořčici.

3

Opečte chleba nasucho v toustovači nebo na pánvi. Pak jej položte na plech s pečicím papírem. Nandejte na každý krajíc porci bešamelu a navrch dejte cibulku. Vložte do trouby a 10–15 minut zapékejte, až bude bešamel bublat. Pokud chcete, můžete cibuli posypat troškou sýra navíc. 

4

Hotové ozdobte čerstvým tymiánem. Vhodnou přílohou je lehký zelený salát.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/2

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč