0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sladkokyselé švestkové čatní se šalotkami na červeném víně

Sladkokyselé švestkové čatní se šalotkami na červeném víně

4.2 / 5. Počet hodnocení: 49
Do 20 minut Velmi snadné Cca na 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5052 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 895 g
Tuky 106 g
Vláknina 306 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle čatní vás díky zázvoru pěkně zahřeje a při vaření vám provoní celou domácnost. Je vynikající k masu z grilu, ale i k podzimním pečínkám a ke zvěřině. Recept máme od čtenářky Jarmily Grézlové.

Suroviny

vypeckované
šalotka 4 ks
oloupané
skořice 2 ks
hřebíček 6 ks
zázvor (čerstvý)
čerstvý
jablečný ocet 100 ml
hnědý cukr 300 g
pomerančová šťáva 100 ml

Postup

1

Švestky a šalotky nakrájejte na drobnější proužky a vložte do kastrůlku, hřebíčky dejte do kovového sítka anebo uzavřete do plátýnka převázaného nití, z hotového čatní se pak lépe odstraňují.

2

Přidejte zbylé ingredience. Přiveďte k varu a na mírném plameni za občasného míchání vařte 30–40 minut do změknutí. Čatní je hotové, jakmile zhoustne. Můžete ještě horké plnit do sklenic a uzavřít víčkem. Otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Uchovejte v chladnu a temnu.

3

Švestkové čatní podávejte k masu a doplňte křupavou ciabattou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč