Sladkokyselé švestkové čatní se šalotkami na červeném víně

Sladkokyselé švestkové čatní se šalotkami na červeném víně

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2019 kcal
Bílkoviny 8 g
Cukr 449 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tohle čatní vás díky zázvoru pěkně zahřeje a při vaření vám provoní celou domácnost. Je vynikající k masu z grilu, ale i k podzimním pečínkám a ke zvěřině. Recept máme od čtenářky Jarmily Grézlové.

Suroviny

švestky 1 kg
vypeckované
šalotka 4 ks
oloupané
2
skořicová kůra
6 ks
hřebíčky
zázvor (čerstvý)
čerstvý
jablečný ocet 100 ml
hnědý cukr 300 g
tomatový džus 100 ml
víno červené 100 ml

1 Švestky a šalotky nakrájejte na drobnější proužky a vložte do kastrůlku, hřebíčky dejte do kovového sítka anebo uzavřete do plátýnka převázaného nití, z hotového čatní se pak lépe odstraňují.

2 Přidejte zbylé ingredience. Přiveďte k varu a na mírném plameni za občasného míchání vařte 30–40 minut do změknutí. Čatní je hotové, jakmile zhoustne. Můžete ještě horké plnit do sklenic a uzavřít víčkem. Otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Uchovejte v chladnu a temnu.

3 Švestkové čatní podávejte k masu a doplňte křupavou ciabattou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit