Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rebarborové čatní
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 57
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2985 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 673 g
Tuky 7 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborné rebarborové čatní se hodí k opečenému chlebu a tvrdým sýrům. Rozhodně se vyplatí udělat si zásoby na zimu, ale čatní přijde vhod také během letních grilovacích párty. Recept vyzkoušejte a posuďte sami...

Náš tip: Jak na rebarboru? 

 
Skryt pre seznam

Související recepty

Suroviny

nasekaná
zázvor (čerstvý) 50 g
nastrouhaný
vinný ocet červený 300 ml
jablko 500 g
oloupaná na kostky
datle 200 g
vypeckované
sušené brusinky 100 g
hořčičné semínko 1 PL
kari koření 1 PL
třtinový cukr muscovado tmavý 400 g
sůl 2 PL
oloupaná, na 2cm kousky

Postup

1

Cibuli vložte do velkého hrnce, přidejte zázvor a zalijte vinným octem. Přiveďte k varu a nechte lehce probublávat zhruba 10 minut.

2

Přidejte všechny ostatní ingredience kromě rebarbory a za stálého míchání opět přiveďte k varu.

3

Pak nechte bez pokličky 10 minut mírně vařit.

4

Přidejte rebarboru a odklopené vařte dalších 15–20 minut – čatní by mělo být lepkavé a husté.

5

Nechte čtvrt hodinky odpočívat a nakonec čatní naplňte do čistých a teplých sklenic a zavřete víčkem. Výborně chutná k opečenému chlebu a tvrdým sýrům, lepší je ho ale jíst až měsíc od uvaření – kvůli rozležení chutí.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

AD
Lahodná podzimní bruschetta

Lahodná podzimní bruschetta

Co pořád vymýšlet k večeři, aby si celá rodina pochutnala? Také vám často hlavou jde tato myšlenka? Pokud ano, mám pro vás tip na lahodnou podzimní bruschettu, která se hodí i jako snack nebo dopolední brunch v italském stylu. ...