0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

4.3 / 5. Počet hodnocení: 43
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2985 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 673 g
Tuky 7 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborné k opečenému chlebu a tvrdým sýrům.

Suroviny

cibule červená 500 g
nasekaná
zázvor (čerstvý) 50 g
nastrouhaný
vinný ocet červený 300 ml
jablko 500 g
oloupaná na kostky
datle 200 g
vypeckované
sušené brusinky 100 g
hořčičné semínko 1 PL
kari koření 1 PL
třtinový cukr muscovado tmavý 400 g
sůl 2 PL
rebarbora 700 g
oloupaná, na 2 cm kousky

1 Cibuli vložte do velkého hrnce, přidejte zázvor a zalijte vinným octem. Přiveďte k varu a nechte lehce probublávat zhruba 10 minut. Přidejte všechny ostatní ingredience kromě rebarbory a za stálého míchání opět přiveďte k varu. Pak nechte bez pokličky 10 minut mírně vařit.

2 Přidejte rebarboru a odklopené vařte dalších 15–20 minut – čatní by mělo být lepkavé a husté.

3 Nechte čtvrt hodinky odpočívat a nakonec čatní naplňte do čistých a teplých sklenic a zavřete víčkem. Výborně chutná k opečenému chlebu a tvrdým sýrům, lepší je ho ale jíst až měsíc od uvaření – kvůli rozležení chutí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit