Výborné rebarborové čatní se hodí k opečenému chlebu a tvrdým sýrům. Rozhodně se vyplatí udělat si zásoby na zimu, ale čatní přijde vhod také během letních grilovacích párty. Recept vyzkoušejte a posuďte sami...
Náš tip: Jak na rebarboru?
Suroviny
Postup
Cibuli vložte do velkého hrnce, přidejte zázvor a zalijte vinným octem. Přiveďte k varu a nechte lehce probublávat zhruba 10 minut.
Přidejte všechny ostatní ingredience kromě rebarbory a za stálého míchání opět přiveďte k varu.
Pak nechte bez pokličky 10 minut mírně vařit.
Přidejte rebarboru a odklopené vařte dalších 15–20 minut – čatní by mělo být lepkavé a husté.
Nechte čtvrt hodinky odpočívat a nakonec čatní naplňte do čistých a teplých sklenic a zavřete víčkem. Výborně chutná k opečenému chlebu a tvrdým sýrům, lepší je ho ale jíst až měsíc od uvaření – kvůli rozležení chutí.