Výborné k opečenému chlebu a tvrdým sýrům.
Suroviny
Postup
1
Cibuli vložte do velkého hrnce, přidejte zázvor a zalijte vinným octem. Přiveďte k varu a nechte lehce probublávat zhruba 10 minut.
2
Přidejte všechny ostatní ingredience kromě rebarbory a za stálého míchání opět přiveďte k varu.
3
Pak nechte bez pokličky 10 minut mírně vařit.
4
Přidejte rebarboru a odklopené vařte dalších 15–20 minut – čatní by mělo být lepkavé a husté.
5
Nechte čtvrt hodinky odpočívat a nakonec čatní naplňte do čistých a teplých sklenic a zavřete víčkem. Výborně chutná k opečenému chlebu a tvrdým sýrům, lepší je ho ale jíst až měsíc od uvaření – kvůli rozležení chutí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Do skla! Skvělé recepty na nakládanou zeleninu(36 receptů)
- Čatní: 17 receptů na dokonalou indickou pochoutku (17 receptů)