Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Třešňové clafoutis
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 21
Do hodiny Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2720 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 328 g
Tuky 118 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koláč, kterému přezdíváme francouzská bublanina, je tím šťavnatější, čím víc třešní do něj přidáte. Takže žádné strachy, tady to s ovocem opravdu přehnat nemůžete.

Suroviny

vypeckované
+ 2 lžičky navíc za třešně
skořice 1 špetka
mletá
vejce 3 ks
vanilkový extrakt 2 ČL
sůl 1 špetka
mléko 200 ml
plnotučné
na poprášení

Postup

1

Na rošt do středu trouby dejte litinovou pánev o průměru 30 cm a troubu předehřejte na 175 °C. 

2

Vypeckované třešně promíchejte v míse s citronovou šťávou, 2 lžičkami hladké mouky a špetkou mleté skořice a dejte stranou.

3

Ve velké míse vyšlehejte všechna vejce, krupicový cukr, vanilkový extrakt a sůl do světlé pěny. Vmíchejte mouku a pak postupně také smetanu a mléko a umíchejte hladké řídké těsto.

4

Nyní pracujte velmi rychle, ale opatrně, abyste se nespálili: nahřátou litinovou pánev vyndejte z trouby, vhoďte do ní máslo a krouživými pohyby ho rychle rozlijte po celém dně i do krajů. Do pánve ihned vlijte připravené těsto a nahoru po celé vrstvě rozprostřete třešně. Koláč dejte péct do trouby na 30–35 minut dozlatova. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín