Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Třešňové clafoutis
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2720 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 328 g
Tuky 118 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koláč, kterému přezdíváme francouzská bublanina, je tím šťavnatější, čím víc třešní do něj přidáte. Takže žádné strachy, tady to s ovocem opravdu přehnat nemůžete.

Suroviny

vypeckované
+ 2 lžičky navíc za třešně
skořice 1 špetka
mletá
vejce 3 ks
vanilkový extrakt 2 ČL
sůl 1 špetka
mléko 200 ml
plnotučné
na poprášení

Postup

1

Na rošt do středu trouby dejte litinovou pánev o průměru 30 cm a troubu předehřejte na 175 °C. 

2

Vypeckované třešně promíchejte v míse s citronovou šťávou, 2 lžičkami hladké mouky a špetkou mleté skořice a dejte stranou.

3

Ve velké míse vyšlehejte všechna vejce, krupicový cukr, vanilkový extrakt a sůl do světlé pěny. Vmíchejte mouku a pak postupně také smetanu a mléko a umíchejte hladké řídké těsto.

4

Nyní pracujte velmi rychle, ale opatrně, abyste se nespálili: nahřátou litinovou pánev vyndejte z trouby, vhoďte do ní máslo a krouživými pohyby ho rychle rozlijte po celém dně i do krajů. Do pánve ihned vlijte připravené těsto a nahoru po celé vrstvě rozprostřete třešně. Koláč dejte péct do trouby na 30–35 minut dozlatova. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč