Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vaječná omeleta s čedarem a bylinkami

Klasická omeleta začne být po čase trochu nuda. Tahle je plná voňavých bylinek a táhnoucího se sýra. Nejraději k ní přikusujeme kváskový chleba namazaný máslem.

Vydání: 2019/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 porci
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Opékání 0:05

Ingredience

    • 3 velká vejce
    • sůl a čerstvě mletý černý pepř
    • velký svazek oblíbených čerstvých bylinek, nasekaný nadrobno (např. oregano, hladkolistá petržel, pažitka...)
    • 1 lžíce másla
    • 50 g čedaru, nastrouhaného
    • mikrobylinky na ozdobu (nemusí být)
    • krajíc dobrého kváskového chleba s máslem k podávání

Příprava jídla

1 Vejce rozklepněte do misky, osolte a opepřete, přidejte nasekané bylinky a lehce prošlehejte vidličkou.

2 Pánev s nepřilnavým povrchem rozpalte na středním ohni, přidejte lžíci másla, rozlijte ho po celém dně pánve a rychle vlijte našlehaná vajíčka, aby byla hezky nadýchaná. Spodek omelety nechte chvíli zatuhnout, pak stěrkou odhrňte, aby se přelila vrchní tekutá část, ihned posypte sýrem. Když jsou vajíčka tuhá podle vašeho přání (já mám raději omeletu vláčnější), překlopte a přehrňte na talíř.

3 Omeletu podávejte posypanou mikrobylinkami a čerstvě mletým pepřem a jezte s chlebem namazaným máslem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelené kari s tofu a rýžovými nudlemi

Kuřecí Cordon Bleu

Čokoládová pěna se solí a malinami

REKLAMA

Přidat komentář