Klasická omeleta začne být po čase trochu nuda. Tahle je plná voňavých bylinek a táhnoucího se sýra. Nejraději k ní přikusujeme kváskový chleba namazaný máslem.
Postup
Vejce rozklepněte do misky, osolte a opepřete, přidejte nasekané bylinky a lehce prošlehejte vidličkou.
Pánev s nepřilnavým povrchem rozpalte na středním ohni, přidejte lžíci másla, rozlijte ho po celém dně pánve a rychle vlijte našlehaná vajíčka, aby byla hezky nadýchaná. Spodek omelety nechte chvíli zatuhnout, pak stěrkou odhrňte, aby se přelila vrchní tekutá část, ihned posypte sýrem.
Když jsou vajíčka tuhá podle vašeho přání (já mám raději omeletu vláčnější), překlopte a přehrňte na talíř.
Omeletu podávejte posypanou mikrobylinkami a čerstvě mletým pepřem a jezte s chlebem namazaným máslem.