Vaječná omeleta s čedarem a bylinkami

Vaječná omeleta s čedarem a bylinkami

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 10 minut Velmi snadné Na 1 porci

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 762 kcal
Bílkoviny 49 g
Cukr 0 g
Tuky 61 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasická omeleta začne být po čase trochu nuda. Tahle je plná voňavých bylinek a táhnoucího se sýra. Nejraději k ní přikusujeme kváskový chleba namazaný máslem.

Suroviny

vejce 3 ks
velká
sůl
pepř mletý
čerstvě mletý
bylinky 1 svazek
nadrobno, dle chuti, např. oregano, hladkolistá petržel, pažitka...)
máslo 1 PL
čedar 50 g
nastrouhaný
bylinky
mikrobyliny na ozdobu (nemusí být)
chleba kváskový
s máslem, k podávání

1 Vejce rozklepněte do misky, osolte a opepřete, přidejte nasekané bylinky a lehce prošlehejte vidličkou.

2 Pánev s nepřilnavým povrchem rozpalte na středním ohni, přidejte lžíci másla, rozlijte ho po celém dně pánve a rychle vlijte našlehaná vajíčka, aby byla hezky nadýchaná. Spodek omelety nechte chvíli zatuhnout, pak stěrkou odhrňte, aby se přelila vrchní tekutá část, ihned posypte sýrem. Když jsou vajíčka tuhá podle vašeho přání (já mám raději omeletu vláčnější), překlopte a přehrňte na talíř.

3 Omeletu podávejte posypanou mikrobylinkami a čerstvě mletým pepřem a jezte s chlebem namazaným máslem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit