Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vaječná omeleta s čedarem a bylinkami
Vaječná omeleta s čedarem a bylinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vaječná omeleta s čedarem a bylinkami

5/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 porci

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 762 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 0 g
Tuky 61 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasická omeleta začne být po čase trochu nuda. Tahle je plná voňavých bylinek a táhnoucího se sýra. Nejraději k ní přikusujeme kváskový chleba namazaný máslem.

Suroviny

vejce 3 ks
velká
sůl
pepř
čerstvě mletý
bylinky 1 svazek
nadrobno, dle chuti, např. oregano, hladkolistá petrželka, pažitka...)
+ navíc na potření chleba
nastrouhaný
bylinky
mikrobylinky na ozdobu (nemusí být)
potřený máslem, k podávání

Postup

1

Vejce rozklepněte do misky, osolte a opepřete, přidejte nasekané bylinky a lehce prošlehejte vidličkou.

2

Pánev s nepřilnavým povrchem rozpalte na středním ohni, přidejte lžíci másla, rozlijte ho po celém dně pánve a rychle vlijte našlehaná vajíčka, aby byla hezky nadýchaná. Spodek omelety nechte chvíli zatuhnout, pak stěrkou odhrňte, aby se přelila vrchní tekutá část, ihned posypte sýrem.

3

Když jsou vajíčka tuhá podle vašeho přání (já mám raději omeletu vláčnější), překlopte a přehrňte na talíř.

4

Omeletu podávejte posypanou mikrobylinkami a čerstvě mletým pepřem a jezte s chlebem namazaným máslem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...