0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vaječná omeleta s čedarem a bylinkami

Vaječná omeleta s čedarem a bylinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vaječná omeleta s čedarem a bylinkami

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 porci

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 762 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 0 g
Tuky 61 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasická omeleta začne být po čase trochu nuda. Tahle je plná voňavých bylinek a táhnoucího se sýra. Nejraději k ní přikusujeme kváskový chleba namazaný máslem.

Suroviny

vejce 3 ks
velká
sůl
pepř
čerstvě mletý
bylinky 1 svazek
nadrobno, dle chuti, např. oregano, hladkolistá petrželka, pažitka...)
máslo 1 PL
+ navíc na potření chleba
čedar 50 g
nastrouhaný
bylinky
mikrobylinky na ozdobu (nemusí být)
chleba kváskový 1 plátek
potřený máslem, k podávání

Postup

1

Vejce rozklepněte do misky, osolte a opepřete, přidejte nasekané bylinky a lehce prošlehejte vidličkou.

2

Pánev s nepřilnavým povrchem rozpalte na středním ohni, přidejte lžíci másla, rozlijte ho po celém dně pánve a rychle vlijte našlehaná vajíčka, aby byla hezky nadýchaná. Spodek omelety nechte chvíli zatuhnout, pak stěrkou odhrňte, aby se přelila vrchní tekutá část, ihned posypte sýrem.

3

Když jsou vajíčka tuhá podle vašeho přání (já mám raději omeletu vláčnější), překlopte a přehrňte na talíř.

4

Omeletu podávejte posypanou mikrobylinkami a čerstvě mletým pepřem a jezte s chlebem namazaným máslem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč