Dokonalá letní snídaně? Zkombinujte vejce se zelenými bylinkami a natěmi. Tahle omeleta vás dostane!
Suroviny
1 Rajčata nakrojte do kříže, spařte vroucí vodou, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Rozšlehejte vejce, osolte a opepřete. Vmíchejte bylinky.
2 V pánvi na lžíci oleje poduste doměkka polovinu cibule, po chvíli přidejte polovinu česneku. Jakmile se rozvoní, nalijte do pánve polovinu rajčat a ihned zalijte polovinou vaječné směsi.
3 Stáhněte plamen a počkejte, až omeleta zpevní; povrch však musí zůstat krémový. Vyjměte z pánve a stejným způsobem připravte druhou omeletu. Servírujte co nejrychleji ozdobené bazalkovými lístky.
NĚCO NAVÍC
Kupte si hotovou polentu nebo jahelný knedlík, rozkrájejte na kostičky a opečte je spolu s cibulí a česnekem dokřupava, pak pokračujte dále podle receptu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dokonalá snídaně: míchaná vajíčka a vaječné omelety (26 receptů)