0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bylinková omeleta s rajčaty

Bylinková omeleta s rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bylinková omeleta s rajčaty

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 963 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 18 g
Tuky 74 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá letní snídaně? Zkombinujte vejce se zelenými bylinkami a natěmi. Tahle omeleta vás dostane! 

Suroviny

rajče 2 ks
vejce 4 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
petrželka 2 PL
sekaná
bazalka 1 PL
natrhaná + lístky na zdobení
cibule 0.5 ks
nakrájená na plátky
česnek 2 stroužky
nakrájené na plátky
avokádový olej 2 PL
nebo jiný rostlinný olej

1 Rajčata nakrojte do kříže, spařte vroucí vodou, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Rozšlehejte vejce, osolte a opepřete. Vmíchejte bylinky.

2 V pánvi na lžíci oleje poduste doměkka polovinu cibule, po chvíli přidejte polovinu česneku. Jakmile se rozvoní, nalijte do pánve polovinu rajčat a ihned zalijte polovinou vaječné směsi.

3 Stáhněte plamen a počkejte, až omeleta zpevní; povrch však musí zůstat krémový. Vyjměte z pánve a stejným způsobem připravte druhou omeletu. Servírujte co nejrychleji ozdobené bazalkovými lístky.

NĚCO NAVÍC
Kupte si hotovou polentu nebo jahelný knedlík, rozkrájejte na kostičky a opečte je spolu s cibulí a česnekem dokřupava, pak pokračujte dále podle receptu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit