Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bylinková omeleta s rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 963 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 18 g
Tuky 74 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá letní snídaně? Zkombinujte vejce se zelenými bylinkami a natěmi. Tahle omeleta vás dostane! 

Suroviny

vejce 4 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
petrželka 2 PL
sekaná
bazalka 1 PL
natrhaná + lístky na zdobení
cibule ½ ks
nakrájená na plátky
česnek 2 stroužky
nakrájené na plátky
nebo jiný rostlinný olej

Postup

1

Rajčata nakrojte do kříže, spařte vroucí vodou, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Rozšlehejte vejce, osolte a opepřete. Vmíchejte bylinky.

2

V pánvi na lžíci oleje poduste doměkka polovinu cibule, po chvíli přidejte polovinu česneku. Jakmile se rozvoní, nalijte do pánve polovinu rajčat a ihned zalijte polovinou vaječné směsi.

3

Stáhněte plamen a počkejte, až omeleta zpevní; povrch však musí zůstat krémový. Vyjměte z pánve a stejným způsobem připravte druhou omeletu. Servírujte co nejrychleji ozdobené bazalkovými lístky.

NĚCO NAVÍC
Kupte si hotovou polentu nebo jahelný knedlík, rozkrájejte na kostičky a opečte je spolu s cibulí a česnekem dokřupava, pak pokračujte dále podle receptu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín