Bylinková omeleta s rajčaty

Bylinková omeleta s rajčaty

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 983 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 22 g
Tuky 74 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Biovejce obsahují více lecitinu, karotenoidů a tuků než běžná. Kombinujte je se zelenými bylinkami a natěmi.

Suroviny

rajčata 2 ks
bio
vejce 4 ks
bio
pepř
čerstvě mletý
petržel 2 PL
sekaná
bazalka 1 PL
natrhané lístky na zdobení
cibule 1 ks
bio, nakrájená na plátky
česnek 2 stroužky
bio, nakrájený na plátky
avokádový olej 2 PL
např. Olivado s příchutí bazalky
sůl

Rajčata nakrojte do kříže, spařte vroucí vodou, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Rozšlehejte vejce, osolte a opepřete. Vmíchejte bylinky.

V pánvi na lžíci oleje poduste doměkka polovinu cibule, po chvíli přidejte polovinu česneku. Jakmile se rozvoní, nalijte do pánve polovinu rajčat a ihned zalijte polovinou vaječné směsi.

Stáhněte plamen a počkejte, až omeleta zpevní; povrch však musí zůstat krémový. Vyjměte z pánve a stejným způsobem připravte druhou omeletu. Servírujte co nejrychleji ozdobené bazalkovými lístky.

NĚCO NAVÍC: Kupte si hotovou polentu nebo jahelný knedlík, rozkrájejte na kostičky a opečte je spolu s cibulí a česnekem dokřupava, pak pokračujte dále podle receptu.

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit