Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1225 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 201 g
Tuky 30 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční ‚oeufs au lait‘ z Francie vás potěší i vanilkovou vůní.

Suroviny

máslo
na vymazání formiček
mléko 420 ml
krupicový cukr 80 g
vanilkový cukr 1 bal
lze nahradit 1 lžící vanilkové tresti
vejce 2 ks

Vymažte máslem čtyři zapékací formičky o objemu 150 ml. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Připravte si pekáček na formičky a dejte do konvice vařit vodu.

Mléko s cukrem a vanilkovým cukrem nebo trestí dejte do kastrolu a za stálého promíchávání pomalu přiveďte k varu, aby se cukr rozpustil. Stáhněte z ohně a nechte několik minut vychladnout.

V míse vyšlehejte vejce do pěny. Poté k nim pomalu zašlehávejte vanilkové mléko. Krém rozdělte do formiček v pekáčku a okolo nalijte horkou vodu tak, aby sahala do poloviny jejich výšky. Pečte ve vodní lázni 20 minut, dokud se krém neusadí. Podávejte chlazené.

NĚCO NAVÍC: Ke krému jsou skvělé křupavé sušenky, třeba kokosky. Můžete je také rozdrobit a krém jimi posypat.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit