0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vaječný krém
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1225 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 201 g
Tuky 30 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční ‚oeufs au lait‘ z Francie vás potěší i vanilkovou vůní.

Suroviny

máslo
na vymazání formiček
mléko 420 ml
krupicový cukr 80 g
vanilkový cukr 1 bal
lze nahradit 1 lžící vanilkové tresti
vejce 2 ks

Postup

1

Vymažte máslem čtyři zapékací formičky o objemu 150 ml. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Připravte si pekáček na formičky a dejte do konvice vařit vodu.

2

Mléko s cukrem a vanilkovým cukrem nebo trestí dejte do kastrolu a za stálého promíchávání pomalu přiveďte k varu, aby se cukr rozpustil. Stáhněte z ohně a nechte několik minut vychladnout.

3

V míse vyšlehejte vejce do pěny. Poté k nim pomalu zašlehávejte vanilkové mléko. Krém rozdělte do formiček v pekáčku a okolo nalijte horkou vodu tak, aby sahala do poloviny jejich výšky.

4

Pečte ve vodní lázni 20 minut, dokud se krém neusadí. Podávejte chlazené.

NĚCO NAVÍC: Ke krému jsou skvělé křupavé sušenky, třeba kokosky. Můžete je také rozdrobit a krém jimi posypat.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč