Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vaječný krém
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1225 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 201 g
Tuky 30 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční ‚oeufs au lait‘ z Francie vás potěší i vanilkovou vůní.

Související recepty

Suroviny

na vymazání formiček
mléko 420 ml
lze nahradit 1 lžící vanilkové tresti
vejce 2 ks

Postup

1

Vymažte máslem čtyři zapékací formičky o objemu 150 ml. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Připravte si pekáček na formičky a dejte do konvice vařit vodu.

2

Mléko s cukrem a vanilkovým cukrem nebo trestí dejte do kastrolu a za stálého promíchávání pomalu přiveďte k varu, aby se cukr rozpustil. Stáhněte z ohně a nechte několik minut vychladnout.

3

V míse vyšlehejte vejce do pěny. Poté k nim pomalu zašlehávejte vanilkové mléko. Krém rozdělte do formiček v pekáčku a okolo nalijte horkou vodu tak, aby sahala do poloviny jejich výšky.

4

Pečte ve vodní lázni 20 minut, dokud se krém neusadí. Podávejte chlazené.

NĚCO NAVÍC: Ke krému jsou skvělé křupavé sušenky, třeba kokosky. Můžete je také rozdrobit a krém jimi posypat.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor
  • Zdraví a výživa

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor

Je to ryba, která má jemnou (v podstatě univerzální) chuť, je téměř bez kostí a k tomu všemu je opravdu zdravá. Jedná se samozřejmě o lososa, a my se ptáme: jíte jej alespoň dvakrát týdně? Odborníci to doporučují, protože je bohatým zdrojem...
Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů
  • Zajímavosti

Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů

Kadeřávek je zpět a přináší do kuchyně svěží vítr! Tato superpotravina, plná vitamínů a minerálů, si získává své místo na stolech po celém světě. Připravte z něj pesto, které je nejen zdravé a snadné, ale také neuvěřitelně všestranné –...