Maliny s vanilkovou omáčkou a bílou čokoládou

Maliny s vanilkovou omáčkou a bílou čokoládou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6462 kcal
Bílkoviny 159 g
Sacharidy 416 g
Tuky 457 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vypadá to složitě, ale nenechte se odradit. Do vanilkové omáčky, kterou se zalévají maliny, se bezpečně zamilujete! Vyzkoušejte tenhle recept třeba i jako polevu na buchtičky.

Suroviny

malinový džem 1
o objemu 250ml
300 g
piškotová buchta na plátky, my koupili v oddělení pečiva piškotové plátky Babeta
víno červené 150 g
světlé
maliny 300 g
mražené rozmrazit a slít tekutinu
mléko 600 ml
vanilkový lusk 1 ks
bílá čokoláda 300 g
žloutek 6 ks
krupicový cukr 50 g
škrob 1 PL
smetana ke šlehání 400 ml
1.  Piškotové plátky namažte džemem a vyskládejte je na dno skleněné mísy nebo do šesti až osmi pohárů. Pokapejte je polovinou sherry, postrouhejte trochou bílé čokolády a posypte polovinou malin. Stejným způsobem vytvořte ještě jednu vrstvu. Vše vidličkou důkladně stlačte.

2.  Nejlépe v hrnci s dvojitým dnem připravte vanilkový krém: Dejte vařit mléko s rozpůleným vanilkovým luskem. Jakmile začne mléko bublat, vyjměte lusk a pomocí nože do mléka vyškrabte semínka. Přidejte do hrnce bílou čokoládu (jen si trochu nechte na ozdobu mísy nebo poháru), stáhněte z ohně a míchejte do rozpuštění. V misce utřete žloutky s cukrem a škrobem. Hrnec s mlékem vraťte zpátky na hořák (pokud používáte klasický hrnec, postavte ho do pánve nebo kastrolu s vroucí vodou). Přidejte utřená vejce a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Pak krém nechte ­vychladnout.

3.  Smetanu ušlehejte, zbytek čokolády nastrouhejte nebo vytvořte hobliny. Malinový základ přelijte vychladlým vanilkovým krémem, navrch dejte šlehačku a dozdobte bílou čokoládou. Podávejte vychlazené.

Komentáře

Anonym

vanilkovy krem sa nedal jest, pretoze bol strasne sladky koli cokolade, to som tam este dala menej cukru ako bolo pisane. a ked sa k tomu este pridal sladky dzem, bolo to fakt nejedle. a z polovicnej davky vyslo 5poharov, takze recept je na strasne vela porcii..nic moc

Apetit magazín

Jak se projevuje závislost na jídle a jak se jí zbavit?
  • Lidé a jídlo

Jak se projevuje závislost na jídle a jak se jí zbavit?

Jídlo je životní nutností, bez něj bychom zemřeli. Mnozí z nás ale jídlo neberou jako něco, co nás drží při životě, ale jako rozkoš a požitek. A od takového způsobu vnímání jídla zbývá už jen krůček k tomu, abychom si na něm...
Tipy na dárky, ze kterých si vybere opravdu každý
  • Nakupujeme

Tipy na dárky, ze kterých si vybere opravdu každý

Vánoce už nečíhají jen za dveřmi, útočí na nás ze všech stran. Proto je nejvyšší čas začít nakupovat dárky, abychom nemuseli propadat panice. Že už nevíte, co rodinným příslušníkům nebo přátelům koupit? V takovém případě se...
Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit