Vypadá to složitě, ale nenechte se odradit. Do vanilkové omáčky, kterou se zalévají maliny, se bezpečně zamilujete! Vyzkoušejte tenhle recept třeba i jako polevu na buchtičky.
Suroviny
Postup
Piškotové plátky namažte džemem a vyskládejte je na dno skleněné mísy nebo do šesti až osmi pohárů. Pokapejte je polovinou sherry, postrouhejte trochou bílé čokolády a posypte polovinou malin. Stejným způsobem vytvořte ještě jednu vrstvu. Vše vidličkou důkladně stlačte.
Nejlépe v hrnci s dvojitým dnem připravte vanilkový krém: Dejte vařit mléko s rozpůleným vanilkovým luskem. Jakmile začne mléko bublat, vyjměte lusk a pomocí nože do mléka vyškrabte semínka. Přidejte do hrnce bílou čokoládu (jen si trochu nechte na ozdobu mísy nebo poháru), stáhněte z ohně a míchejte do rozpuštění. V misce utřete žloutky s cukrem a škrobem. Hrnec s mlékem vraťte zpátky na hořák (pokud používáte klasický hrnec, postavte ho do pánve nebo kastrolu s vroucí vodou). Přidejte utřená vejce a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Pak krém nechte vychladnout.
Smetanu ušlehejte, zbytek čokolády nastrouhejte nebo vytvořte hobliny. Malinový základ přelijte vychladlým vanilkovým krémem, navrch dejte šlehačku a dozdobte bílou čokoládou. Podávejte vychlazené.
Komentáře