Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Maliny s vanilkovou omáčkou a bílou čokoládou
Maliny s vanilkovou omáčkou a bílou čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Maliny s vanilkovou omáčkou a bílou čokoládou

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6517 kcal
Bílkoviny 159 g
Sacharidy 413 g
Tuky 457 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vypadá to složitě, ale nenechte se odradit. Do vanilkové omáčky, kterou se zalévají maliny, se bezpečně zamilujete! Vyzkoušejte tenhle recept třeba i jako polevu na buchtičky.

Suroviny

malinový džem 1 sklenka
o objemu 250 ml
na plátky (my koupili v oddělení pečiva piškotové plátky Babeta)
sherry 150 g
světlé
maliny 300 g
mražené nechte rozmrznout a slít tekutinu
mléko 600 ml
škrob 1 PL
kukuřičný

Postup

1

Piškotové plátky namažte džemem a vyskládejte je na dno skleněné mísy nebo do šesti až osmi pohárů. Pokapejte je polovinou sherry, postrouhejte trochou bílé čokolády a posypte polovinou malin. Stejným způsobem vytvořte ještě jednu vrstvu. Vše vidličkou důkladně stlačte.

2

Nejlépe v hrnci s dvojitým dnem připravte vanilkový krém: Dejte vařit mléko s rozpůleným vanilkovým luskem. Jakmile začne mléko bublat, vyjměte lusk a pomocí nože do mléka vyškrabte semínka. Přidejte do hrnce bílou čokoládu (jen si trochu nechte na ozdobu mísy nebo poháru), stáhněte z ohně a míchejte do rozpuštění. V misce utřete žloutky s cukrem a škrobem. Hrnec s mlékem vraťte zpátky na hořák (pokud používáte klasický hrnec, postavte ho do pánve nebo kastrolu s vroucí vodou). Přidejte utřená vejce a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Pak krém nechte ­vychladnout.

3

Smetanu ušlehejte, zbytek čokolády nastrouhejte nebo vytvořte hobliny. Malinový základ přelijte vychladlým vanilkovým krémem, navrch dejte šlehačku a dozdobte bílou čokoládou. Podávejte vychlazené.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

04.08.2008 09:53
vanilkovy krem sa nedal jest, pretoze bol strasne sladky koli cokolade, to som tam este dala menej cukru ako bolo pisane. a ked sa k tomu este pridal sladky dzem, bolo to fakt nejedle. a z polovicnej davky vyslo 5poharov, takze recept je na strasne vela porcii..nic moc

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč