0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Maliny s vanilkovou omáčkou a bílou čokoládou

Maliny s vanilkovou omáčkou a bílou čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Maliny s vanilkovou omáčkou a bílou čokoládou

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6517 kcal
Bílkoviny 159 g
Sacharidy 413 g
Tuky 457 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vypadá to složitě, ale nenechte se odradit. Do vanilkové omáčky, kterou se zalévají maliny, se bezpečně zamilujete! Vyzkoušejte tenhle recept třeba i jako polevu na buchtičky.

Suroviny

malinový džem 1 sklenka
o objemu 250 ml
piškotový korpus 300 g
na plátky (my koupili v oddělení pečiva piškotové plátky Babeta)
sherry 150 g
světlé
maliny 300 g
mražené nechte rozmrznout a slít tekutinu
mléko 600 ml
vanilkový lusk 1 ks
bílá čokoláda 300 g
žloutek 6 ks
krupicový cukr 50 g
škrob 1 PL
kukuřičný
smetana ke šlehání 400 ml

Piškotové plátky namažte džemem a vyskládejte je na dno skleněné mísy nebo do šesti až osmi pohárů. Pokapejte je polovinou sherry, postrouhejte trochou bílé čokolády a posypte polovinou malin. Stejným způsobem vytvořte ještě jednu vrstvu. Vše vidličkou důkladně stlačte.

Nejlépe v hrnci s dvojitým dnem připravte vanilkový krém: Dejte vařit mléko s rozpůleným vanilkovým luskem. Jakmile začne mléko bublat, vyjměte lusk a pomocí nože do mléka vyškrabte semínka. Přidejte do hrnce bílou čokoládu (jen si trochu nechte na ozdobu mísy nebo poháru), stáhněte z ohně a míchejte do rozpuštění. V misce utřete žloutky s cukrem a škrobem. Hrnec s mlékem vraťte zpátky na hořák (pokud používáte klasický hrnec, postavte ho do pánve nebo kastrolu s vroucí vodou). Přidejte utřená vejce a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Pak krém nechte ­vychladnout.

Smetanu ušlehejte, zbytek čokolády nastrouhejte nebo vytvořte hobliny. Malinový základ přelijte vychladlým vanilkovým krémem, navrch dejte šlehačku a dozdobte bílou čokoládou. Podávejte vychlazené.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Anonym

vanilkovy krem sa nedal jest, pretoze bol strasne sladky koli cokolade, to som tam este dala menej cukru ako bolo pisane. a ked sa k tomu este pridal sladky dzem, bolo to fakt nejedle. a z polovicnej davky vyslo 5poharov, takze recept je na strasne vela porcii..nic moc

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč