Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Více než hodinu Velmi snadné Na 3 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4653 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 265 g
Tuky 351 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejkřehčí a nejsladší vánoční tajemství...

Suroviny

mouka pšeničná hladká 260 g
máslo 220 g
vlašské ořechy 160 g
mleté
moučkový cukr 70 g
žloutek 2 ks
moučkový cukr
promíchaný s vanilkovým cukrem, na obalení
vanilkový cukr
promíchaný s moučkovým cukrem (výše), na obalení

1 Z mouky, másla, ořechů, cukru a žloutků připravte těsto a nechte ho v chladničce 2 hodiny odpočinout. Tvarujte rohlíčky a klaďte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 170 ºC tak, aby byly shora bledé a zespodu zlátly.

2 Ještě horké rohlíčky obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

NĚCO NAVÍC

  • Tajemství křehkosti drobného pečiva, jako jsou rohlíčky, je použití malého množství cukru. Když je ho víc, speče se a pečivo ztvrdne.
     
  • Rohlíčky by měly být ve středové části silnější, aby se při obalování a ukládání nelámaly.
     
  • My jsme letos pekli vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů, pokud ale dáváte přednost mandlím nebo lískovým oříškům, klidně sáhněte po nich.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit