3.5 / 5. Počet hodnocení: 35
Více než hodinu Velmi snadné Na 3 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4653 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 265 g
Tuky 351 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejkřehčí a nejsladší vánoční tajemství...

Suroviny

mouka pšeničná hladká 260 g
máslo 220 g
vlašské ořechy 160 g
mleté
moučkový cukr 70 g
žloutek 2 ks
moučkový cukr
promíchaný s vanilkovým cukrem, na obalení
vanilkový cukr
promíchaný s moučkovým cukrem (výše), na obalení

1 Z mouky, másla, ořechů, cukru a žloutků připravte těsto a nechte ho v chladničce 2 hodiny odpočinout. Tvarujte rohlíčky a klaďte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 170 ºC tak, aby byly shora bledé a zespodu zlátly.

2 Ještě horké rohlíčky obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

NĚCO NAVÍC

  • Tajemství křehkosti drobného pečiva, jako jsou rohlíčky, je použití malého množství cukru. Když je ho víc, speče se a pečivo ztvrdne.
     
  • Rohlíčky by měly být ve středové části silnější, aby se při obalování a ukládání nelámaly.
     
  • My jsme letos pekli vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů, pokud ale dáváte přednost mandlím nebo lískovým oříškům, klidně sáhněte po nich.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit