Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vegetariánský ramen

Tento ramen jsme připravili jako vegetariánský, ale Japonci si ho s oblibou dávají s masovým vývarem místo čistě zeleninového. Pokud nejste vegetariáni, ale chutnají vám lehké polévky, zkuste to taky. 

Vydání: 2015/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Pečení 0:30
Polévka

Ingredience

    • 300g dýně hokkaido
    • 3 lžíce rostlinného oleje
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 12 jarních cibulek, nasekaných
    • 60ml saké nebo suchého sherry
    • 4 lžíce sójové omáčky
    • 1 lžička krupicového cukru
    • 1 lžička kuliček bílého pepře
    • 12 hub šiitake
    • 2 litry zeleninového vývaru 
    • cca 800g nudlí ramen
    • 1 balení tofu, úhledně nakrájené
    • svazek ředkviček, nakrájených na plátky 
    • hrst výhonků mungo
    • 1 zelená chilli paprička, na plátky (nemusí být) 

    NA VÝVAR 

    • 3 jarní cibulky
    • 1 malá cibule, oloupaná a nahrubo nakrájená
    • 2 mrkve, oloupané a nahrubo nakrájené
    • 1 kedlubna,  nahrubo nakrájená
    • 1 dlouhá chilli paprička
    • 50g čerstvého zázvoru, oloupaného a nakrájeného na plátky
    • 3 stroužky česneku, oloupané
    • 30ml světlé sójové omáčky
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • 2 litry studené vody 

     

Příprava jídla

1 Nejdříve si připravte zeleninový vývar. Do hrnce dejte jarní cibulky, cibuli, mrkve, kedlubnu, chilli papričku, plátky zázvoru a stroužky česneku. Přidejte sójovou omáčku a krupicový cukr, zalijte 2 litry studené vody a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 30 minut. Potom vypněte, přiklopte a nechte hodinu odpočívat. Pak přeceďte. 

2 Předehřejte troubu na 220°C. Dýni nakrájejte na kostky, pokapejte 2 lžícemi oleje, osolte, opepřete a promíchejte. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 30 minut dozlatova.

3 Před podáváním na zbylé lžíci oleje krátce zpěňte větší část jarní cibulky, přidejte saké, sójovou omáčku, cukr, bílý pepř a houby a přilijte 100ml vody. Vařte 5 minut, načež přilijte vývar, přiveďte k varu a přidejte nudle. Vařte 1–3 minuty, až změknou.

4 Nudle vyberte z vývaru, rozdělte je do misek, doplňte tofu, pečenou dýní, ředkvičkami, výhonky mungo, zbylou jarní cibulkou, případně chilli, zalijte vývarem a ihned podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mrkvovokoriandrová polévka

Kokosová nudlová polévka

Asijská kukuřičná polévka

Květáková kari polévka

Dýně ve všech podobách aneb nejlepší dýňové recepty

REKLAMA

Přidat komentář