0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Veganský ramen s houbami
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1185 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 145 g
Tuky 33 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I veganský ramen může být plný chuti. Tu mu dodají sušené houby a miso pasta. Krom toho je připravený už do půl hodiny. Skvělé jídlo, které si můžete dopřát opravdu kdykoliv. 

Suroviny

česnek 2 stroužky
zázvor (čerstvý) 3 cm
nakrájený na plátky + další kousek nakrájený na tenké sirky k podávání (lze vynechat)
miso pasta 1,5 PL
bílá
tahini 1 PL
nebo ještě lépe neri goma (bílá sezamová pasta)
sušené houby 15 g
shiitake
vývar zeleninový 1 l
sójová omáčka 2 PL
tofu 200 g
nakrájené na kostky
škrob 1 PL
kukuřičný
rostlinný olej 1 PL
nudle 100 g
nudle ramen nebo rýžových nudlí
pak čoi 1 ks
na čtvrtky
jarní cibulka 2 ks
jemně nakrájené, bílá a zelená část odděleně
fazolky zelené 25 g
blanšírované
mrkev 1 ks
nakrájená na tenké sirky
sezamový olej
sriracha
koriandr čerstvý
nasekaný
nasekané, nasucho opražené
chilli
chilli nitky (silgochu)
řasa nori
rozdrobený plát

Postup

1

Česnek rozdrťte naplocho nožem. Do hrnce vhoďte rozdrcený česnek, přidejte nakrájený zázvor, miso pastu, sezamovou pastu, houby, vývar a sójovou omáčku. Přiveďte k mírnému varu, přikryjte pokličkou a nechte 5 minut probublávat, dokud zázvor nezměkne.

2

Vývar sceďte do čistého hrnce a vše, co zůstalo v cedníku, vyhoďte.

3

Mezitím připravte tofu. Na pánvi rozehřejte olej. Tofu obalte ve škrobu, vhoďte do pánve a opékejte několik minut z každé strany. Obracejte velmi opatrně, aby se nerozpadlo.

4

Nudle vařte o 1 minutu kratší dobu, než je uvedeno na obalu, aby byly pevné na skus. Sceďte je a nechte v rendlíku s trochou vody, ve které se vařily, aby se neslepily.

5

Do připraveného vývaru přidejte pak choi a bílé části jarní cibulky a 1-2 minuty prohřívejte, dokud zelenina nezavadne.

6

Nudle rozdělte do dvou hlubokých misek. Přelijte je vývarem a zeleninou. Navrch dejte tofu, fazolové lusky, mrkev, nakrájený zázvor, zelené části jarních cibulek a zakápněte sezamovým olejem.

7

Můžete podle chuti doplnit i dalšími surovinami – srirachou, nasucho opraženými drcenými arašídy, nasekaným koriandrem, řasou nori či chilli nitkami.

Zdroj: BBC Good Food

Související články

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč