I veganský ramen může být plný chuti. Tu mu dodají sušené houby a miso pasta. Krom toho je připravený už do půl hodiny. Skvělé jídlo, které si můžete dopřát opravdu kdykoliv.
Suroviny
Postup
Česnek rozdrťte naplocho nožem. Do hrnce vhoďte rozdrcený česnek, přidejte nakrájený zázvor, miso pastu, sezamovou pastu, houby, vývar a sójovou omáčku. Přiveďte k mírnému varu, přikryjte pokličkou a nechte 5 minut probublávat, dokud zázvor nezměkne.
Vývar sceďte do čistého hrnce a vše, co zůstalo v cedníku, vyhoďte.
Mezitím připravte tofu. Na pánvi rozehřejte olej. Tofu obalte ve škrobu, vhoďte do pánve a opékejte několik minut z každé strany. Obracejte velmi opatrně, aby se nerozpadlo.
Nudle vařte o 1 minutu kratší dobu, než je uvedeno na obalu, aby byly pevné na skus. Sceďte je a nechte v rendlíku s trochou vody, ve které se vařily, aby se neslepily.
Do připraveného vývaru přidejte pak choi a bílé části jarní cibulky a 1-2 minuty prohřívejte, dokud zelenina nezavadne.
Nudle rozdělte do dvou hlubokých misek. Přelijte je vývarem a zeleninou. Navrch dejte tofu, fazolové lusky, mrkev, nakrájený zázvor, zelené části jarních cibulek a zakápněte sezamovým olejem.
Můžete podle chuti doplnit i dalšími surovinami – srirachou, nasucho opraženými drcenými arašídy, nasekaným koriandrem, řasou nori či chilli nitkami.
Zdroj: BBC Good Food