Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tofu ramen se špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 61
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3010 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 335 g
Tuky 139 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co připravit z tofu a zeleniny? Co třeba pikantní japonskou polévku ramen se špenátem? Pokud asijské recepty vaříte, jistě budete mít všechny ingredience po ruce a hned se můžete vrhnout do díla. Sytá japonská polévka zachutná nejen fanouškům tofu!

Související recepty

Suroviny

rostlinný olej 125 ml
chilli sušené 2 PL
drcené
česnek 4 stroužky
na tenké plátky
vývar zeleninový 1,5 l
na 1cm kostky
jarní cibulka 1 svazek
nakrájená na tenké plátky
sójová omáčka 60 ml
zázvor (čerstvý) 20 g
nakrájený na 3 podélné plátky
čerstvý, hrubě nasekaný, lze nahradit baby špenátem
tofu 230 g
pevný, hedvábný, nakrájený na 1cm kostky
nudle rýžové 250 g
instatní ramen

Postup

1

V malé pánvi rozehřejte olej a zpěňte na něm chilli a česnek. Snižte plamen a opékejte a míchejte, dokud česnek nezezlátne, asi 3 minuty. Vypněte zdroj tepla a nechte v pánvi alespoň 30 minut. Pak slijte olej do misky přes jemné sítko.

2

Mezitím přiveďte ve středním hrnci k varu vodu. V dalším středním hrnci smíchejte vývar, žampiony, jarní cibulku, sójovou omáčku, cukr a zázvor. Přikryjte a vařte 8 minut.

3

Snižte teplotu, přikryjte a vařte zvolna, aby houby byly měkké, asi 5 minut. Vypněte a vyhoďte zázvor. Vmíchejte špenát, pak tofu. Přikryjte a udržujte teplé.

4

Nudle ramen vložte do vařící vody, oddělte je od sebe a vařte 3 minuty doměkka. Slijte je a vložte do hotové polévky. Ochutnejte a dochuťte podle potřeby sójovkou.

5

Polévku rozlijte do misek, zakapejte připraveným chilli olejem a podávejte. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...