Tofu ramen se špenátem

Tofu ramen se špenátem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 (23)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2947 kcal
Bílkoviny 78 g
Cukr 327 g
Tuky 139 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sytá japonská polévka zachutná nejen fanouškům tofu!

Suroviny

rostlinný olej 125 ml
chilli sušené 2 PL
drcené
česnek 4 stroužek
na tenké plátky
vývar zeleninový 1.5 l
250 g
žampion krémový, kloboučky nakrájené na 1 cm kostky
jarní cibulka 1 svazek
nakrájená na tenké plátky
sójová omáčka 60 ml
krupicový cukr 1.5 PL
zázvor (čerstvý) 20 g
čerstvý, nakrájený na 3 podélné plátky
špenát 100 g
čerstvý, hrubě nasekaný, lze nahradit baby špenátem
tofu 230 g
pevný, hedvábný, nakrájený na 1 cm kostky
nudle rýžové 250 g
instatní ramen

1 V malé pánvi rozehřejte olej a zpěňte na něm chilli a česnek. Snižte plamen a opékejte a míchejte, dokud česnek nezezlátne, asi 3 minuty. Vypněte zdroj tepla a nechte v pánvi alespoň 30 minut. Pak slijte olej do misky přes jemné sítko.

2 Mezitím přiveďte ve středním hrnci k varu vodu. V dalším středním hrnci smíchejte vývar, žampiony, jarní cibulku, sójovou omáčku, cukr a zázvor. Přikryjte a vařte 8 minut. Snižte teplotu, přikryjte a vařte zvolna, aby houby byly měkké, asi 5 minut. Vypněte a vyhoďte zázvor. Vmíchejte špenát, pak tofu. Přikryjte a udržujte teplé.

3 Nudle ramen vložte do vařící vody, oddělte je od sebe a vařte 3 minuty doměkka. Slijte je a vložte do hotové polévky. Ochutnejte a dochuťte podle potřeby sójovkou.

4 Polévku rozlijte do misek, zakapejte připraveným chilli olejem a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit