Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Tofu ramen se špenátem

Tofu ramen se špenátem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3010 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 335 g
Tuky 139 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sytá japonská polévka zachutná nejen fanouškům tofu!

Suroviny

rostlinný olej 125 ml
chilli sušené 2 PL
drcené
česnek 4 stroužek
na tenké plátky
vývar zeleninový 1.5 l
žampiony 250 g
na 1cm kostky
jarní cibulka 1 svazek
nakrájená na tenké plátky
sójová omáčka 60 ml
krupicový cukr 1.5 PL
zázvor (čerstvý) 20 g
čerstvý, nakrájený na 3 podélné plátky
špenát 100 g
čerstvý, hrubě nasekaný, lze nahradit baby špenátem
tofu 230 g
pevný, hedvábný, nakrájený na 1 cm kostky
nudle rýžové 250 g
instatní ramen

1 V malé pánvi rozehřejte olej a zpěňte na něm chilli a česnek. Snižte plamen a opékejte a míchejte, dokud česnek nezezlátne, asi 3 minuty. Vypněte zdroj tepla a nechte v pánvi alespoň 30 minut. Pak slijte olej do misky přes jemné sítko.

2 Mezitím přiveďte ve středním hrnci k varu vodu. V dalším středním hrnci smíchejte vývar, žampiony, jarní cibulku, sójovou omáčku, cukr a zázvor. Přikryjte a vařte 8 minut. Snižte teplotu, přikryjte a vařte zvolna, aby houby byly měkké, asi 5 minut. Vypněte a vyhoďte zázvor. Vmíchejte špenát, pak tofu. Přikryjte a udržujte teplé.

3 Nudle ramen vložte do vařící vody, oddělte je od sebe a vařte 3 minuty doměkka. Slijte je a vložte do hotové polévky. Ochutnejte a dochuťte podle potřeby sójovkou.

4 Polévku rozlijte do misek, zakapejte připraveným chilli olejem a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit