Co připravit z tofu a zeleniny? Co třeba pikantní japonskou polévku ramen se špenátem? Pokud asijské recepty vaříte, jistě budete mít všechny ingredience po ruce a hned se můžete vrhnout do díla. Sytá japonská polévka zachutná nejen fanouškům tofu!
Suroviny
Postup
V malé pánvi rozehřejte olej a zpěňte na něm chilli a česnek. Snižte plamen a opékejte a míchejte, dokud česnek nezezlátne, asi 3 minuty. Vypněte zdroj tepla a nechte v pánvi alespoň 30 minut. Pak slijte olej do misky přes jemné sítko.
Mezitím přiveďte ve středním hrnci k varu vodu. V dalším středním hrnci smíchejte vývar, žampiony, jarní cibulku, sójovou omáčku, cukr a zázvor. Přikryjte a vařte 8 minut.
Snižte teplotu, přikryjte a vařte zvolna, aby houby byly měkké, asi 5 minut. Vypněte a vyhoďte zázvor. Vmíchejte špenát, pak tofu. Přikryjte a udržujte teplé.
Nudle ramen vložte do vařící vody, oddělte je od sebe a vařte 3 minuty doměkka. Slijte je a vložte do hotové polévky. Ochutnejte a dochuťte podle potřeby sójovkou.
Polévku rozlijte do misek, zakapejte připraveným chilli olejem a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zelené zlato, které koupíte kdykoli během roku aneb 30 ověřených receptů se špenátem v hlavní roli (31 receptů )
- Veganské recepty s chutí umami aneb čím vylepšit veganská jídla, aby si na nich pochutnali i masožrouti(23 receptů )
- Rychlé večeře jako z bistra(39 receptů )
- Recept jako suvenýr z celého světa(61 receptů )
- 20 nejlepších polévek světa podle CNN: Na seznam se dostal boršč, harira, gumbo, ramen a další cizokrajné delikatesy(47 receptů )
- 40 receptů bez masa nejen pro vegetariány(41 receptů )