
Tofu ramen se špenátem
Sytá japonská polévka zachutná nejen fanouškům tofu!
Ingredience
- 125ml rostlinného oleje
- 2 lžíce drceného chilli
- 4 velké stroužky česneku, na tenké plátky (cca 2 lžíce plátků)
- 1,5 litru zeleninového vývaru
- 250g krémových žampionů, kloboučky nakrájené na 1cm kostky
- 1 svazek jarní cibulky, na tenké plátky
- 60ml sójové omáčky
- 1,5 lžíce krupicového cukru
- 20g čerstvého zázvoru, nakrájeného na 3 podélné plátky
- 100g listů čerstvého špenátu, hrubě nasekaných, nebo celé listy baby špenátu
- 230g pevného hedvábného tofu, nakrájeného na 1cm kostky
- 250–300g instantních nudlí ramen
Příprava jídla
1 V malé pánvi rozehřejte olej a zpěňte na něm chilli a česnek. Snižte plamen a opékejte a míchejte, dokud česnek nezezlátne, asi 3 minuty. Vypněte zdroj tepla a nechte v pánvi alespoň 30 minut. Pak slijte olej do misky přes jemné sítko.
2 Mezitím přiveďte ve středním hrnci k varu vodu. V dalším středním hrnci smíchejte vývar, žampiony, jarní cibulku, sójovou omáčku, cukr a zázvor. Přikryjte a vařte 8 minut. Snižte teplotu, přikryjte a vařte zvolna, aby houby byly měkké, asi 5 minut. Vypněte a vyhoďte zázvor. Vmíchejte špenát, pak tofu. Přikryjte a udržujte teplé.
3 Nudle ramen vložte do vařící vody, oddělte je od sebe a vařte 3 minuty doměkka. Slijte je a vložte do hotové polévky. Ochutnejte a dochuťte podle potřeby sójovkou.
4 Polévku rozlijte do misek, zakapejte připraveným chilli olejem a podávejte.
Přidat komentář