Tento ramen jsme připravili jako vegetariánský, ale Japonci si ho s oblibou dávají s masovým vývarem místo čistě zeleninového. Pokud nejste vegetariáni, ale chutnají vám lehké polévky, zkuste to taky.
Suroviny
Postup
Nejdříve si připravte zeleninový vývar. Do hrnce dejte jarní cibulky, cibuli, mrkve, kedlubnu, chilli papričku, plátky zázvoru a stroužky česneku. Přidejte sójovou omáčku a krupicový cukr, zalijte 2 litry studené vody a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 30 minut. Potom vypněte, přiklopte a nechte hodinu odpočívat. Pak přeceďte.
Předehřejte troubu na 220°C. Dýni nakrájejte na kostky, pokapejte 2 lžícemi oleje, osolte, opepřete a promíchejte. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 30 minut dozlatova.
Před podáváním na zbylé lžíci oleje krátce zpěňte větší část jarní cibulky, přidejte saké, sójovou omáčku, cukr, bílý pepř a houby a přilijte 100ml vody. Vařte 5 minut, načež přilijte vývar, přiveďte k varu a přidejte nudle. Vařte 1–3 minuty, až změknou.
Nudle vyberte z vývaru, rozdělte je do misek, doplňte tofu, pečenou dýní, ředkvičkami, výhonky mungo, zbylou jarní cibulkou, případně chilli, zalijte vývarem a ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Polévka je grunt! aneb recepty na polévky z celého světa(69 receptů )
- Rychlé večeře jako z bistra(39 receptů )
- Nejlepší dýňové recepty aneb dýně ve všech podobách: Naplňte ji nebo z ní připravte hummus(21 receptů )
- 20 nejlepších polévek světa podle CNN: Na seznam se dostal boršč, harira, gumbo, ramen a další cizokrajné delikatesy(47 receptů )