Tento ramen jsme připravili jako vegetariánský, ale Japonci si ho s oblibou dávají s masovým vývarem místo čistě zeleninového. Pokud nejste vegetariáni, ale chutnají vám lehké polévky, zkuste to taky.
Suroviny
1 Nejdříve si připravte zeleninový vývar. Do hrnce dejte jarní cibulky, cibuli, mrkve, kedlubnu, chilli papričku, plátky zázvoru a stroužky česneku. Přidejte sójovou omáčku a krupicový cukr, zalijte 2 litry studené vody a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 30 minut. Potom vypněte, přiklopte a nechte hodinu odpočívat. Pak přeceďte.
2 Předehřejte troubu na 220°C. Dýni nakrájejte na kostky, pokapejte 2 lžícemi oleje, osolte, opepřete a promíchejte. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 30 minut dozlatova.
3 Před podáváním na zbylé lžíci oleje krátce zpěňte větší část jarní cibulky, přidejte saké, sójovou omáčku, cukr, bílý pepř a houby a přilijte 100ml vody. Vařte 5 minut, načež přilijte vývar, přiveďte k varu a přidejte nudle. Vařte 1–3 minuty, až změknou.
4 Nudle vyberte z vývaru, rozdělte je do misek, doplňte tofu, pečenou dýní, ředkvičkami, výhonky mungo, zbylou jarní cibulkou, případně chilli, zalijte vývarem a ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Polévka je grunt! aneb recepty na polévky z celého světa(69 receptů)
- Nejlepší dýňové recepty aneb dýně ve všech podobách (21 receptů)
- Rychlé večeře jako z bistra(39 receptů)