0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vegetariánský ramen s tofu

Vegetariánský ramen s tofu

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5613 kcal
Bílkoviny 244 g
Sacharidy 933 g
Tuky 66 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento ramen jsme připravili jako vegetariánský, ale Japonci si ho s oblibou dávají s masovým vývarem místo čistě zeleninového. Pokud nejste vegetariáni, ale chutnají vám lehké polévky, zkuste to taky. 

Suroviny

dýně 300 g
hokkaido
rostlinný olej 3 PL
sůl a pepř
jarní cibulka 12 ks
sherry 60 ml
nebo saké
sójová omáčka 4 PL
krupicový cukr 1 ČL
pepř bílý 1 ČL
šiitake 12 ks
vývar zeleninový 2 l
nudle soba 800 g
tofu 1 bal
nakrájené
ředkvičky 1 svazek
nakrájené na plátky
chilli paprička 1 ks
na plátky
Na vývar
jarní cibulka 3 ks
cibule 1 ks
nahrubo
mrkev 2 ks
nahrubo
kedlubna 1 ks
nahrubo
chilli paprička 1 ks
dlouhá
zázvor (čerstvý) 50 g
na plátky
česnek 3 stroužky
oloupaný
sójová omáčka 30 ml
světlá
krupicový cukr 1 PL
voda 2 l
studená

1 Nejdříve si připravte zeleninový vývar. Do hrnce dejte jarní cibulky, cibuli, mrkve, kedlubnu, chilli papričku, plátky zázvoru a stroužky česneku. Přidejte sójovou omáčku a krupicový cukr, zalijte 2 litry studené vody a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 30 minut. Potom vypněte, přiklopte a nechte hodinu odpočívat. Pak přeceďte. 

2 Předehřejte troubu na 220°C. Dýni nakrájejte na kostky, pokapejte 2 lžícemi oleje, osolte, opepřete a promíchejte. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 30 minut dozlatova.

3 Před podáváním na zbylé lžíci oleje krátce zpěňte větší část jarní cibulky, přidejte saké, sójovou omáčku, cukr, bílý pepř a houby a přilijte 100ml vody. Vařte 5 minut, načež přilijte vývar, přiveďte k varu a přidejte nudle. Vařte 1–3 minuty, až změknou.

4 Nudle vyberte z vývaru, rozdělte je do misek, doplňte tofu, pečenou dýní, ředkvičkami, výhonky mungo, zbylou jarní cibulkou, případně chilli, zalijte vývarem a ihned podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč