Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vegetariánský ramen s tofu
Vegetariánský ramen
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vegetariánský ramen s tofu

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5613 kcal
Bílkoviny 244 g
Sacharidy 933 g
Tuky 66 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento ramen jsme připravili jako vegetariánský, ale Japonci si ho s oblibou dávají s masovým vývarem místo čistě zeleninového. Pokud nejste vegetariáni, ale chutnají vám lehké polévky, zkuste to taky. 

Suroviny

dýně 300 g
hokkaido
rostlinný olej 3 PL
sůl a pepř
jarní cibulka 12 ks
sherry 60 ml
nebo saké
sójová omáčka 4 PL
pepř bílý 1 ČL
šiitake 12 ks
vývar zeleninový 2 l
nudle soba 800 g
tofu 1 bal
nakrájené
ředkvičky 1 svazek
nakrájené na plátky
na plátky
Na vývar
jarní cibulka 3 ks
nahrubo
mrkev 2 ks
nahrubo
kedlubna 1 ks
nahrubo
dlouhá
zázvor (čerstvý) 50 g
na plátky
česnek 3 stroužky
oloupaný
sójová omáčka 30 ml
světlá
voda 2 l
studená

Postup

1

Nejdříve si připravte zeleninový vývar. Do hrnce dejte jarní cibulky, cibuli, mrkve, kedlubnu, chilli papričku, plátky zázvoru a stroužky česneku. Přidejte sójovou omáčku a krupicový cukr, zalijte 2 litry studené vody a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 30 minut. Potom vypněte, přiklopte a nechte hodinu odpočívat. Pak přeceďte.

2

Předehřejte troubu na 220°C. Dýni nakrájejte na kostky, pokapejte 2 lžícemi oleje, osolte, opepřete a promíchejte. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 30 minut dozlatova.

3

Před podáváním na zbylé lžíci oleje krátce zpěňte větší část jarní cibulky, přidejte saké, sójovou omáčku, cukr, bílý pepř a houby a přilijte 100ml vody. Vařte 5 minut, načež přilijte vývar, přiveďte k varu a přidejte nudle. Vařte 1–3 minuty, až změknou.

4

Nudle vyberte z vývaru, rozdělte je do misek, doplňte tofu, pečenou dýní, ředkvičkami, výhonky mungo, zbylou jarní cibulkou, případně chilli, zalijte vývarem a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín