0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vegetariánský Reuben sendvič

Vegetariánský Reuben sendvič
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Vegetariánský Reuben sendvič

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 porci

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 914 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 26 g
Tuky 71 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejslavnější sendvič z proslulých newyorských deli si můžete dopřát i v případě, že se vyhýbáte masu. Pastrami zastoupí žampiony pečené s česnekem. Uvidíte, že si neskutečně pochutnáte. 

Suroviny

na silné plátky
česnek 1 stroužek
podrcený
řepkový olej 1 PL
+ na potření
sůl
majonéza 1 PL
kečup 1 PL
křenová pasta 1 ČL
smetanový křen
chilli omáčka
pár kapek libovolné pálivé omáčky
nové koření 1 špetka
mleté
okurky nakládané 1 ks
na drobné kostičky + další k podávání
jarní cibulka 1 ks
pouze bílá část a velmi jemně nakrájená
chleba žitný 2 plátky
sýr ementál 1 plátek
zelí kysané červené 2 PL

Postup

1

Rozpalte troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Vsypte žampiony v jedné vrstvě do nízkého pekáčku a pečte 10 minut, aby se zbavily vody. Vyndejte z trouby, posypte česnekem, pokapejte olejem a osolte. Vraťte pekáček do trouby a pečte dalších 10 minut, dokud nejsou houby pěkně opečené. Vyndejte a nechte zchladnout. (Houby lze opéct případně i na pánvi.)

2

Smíchejte majonézu, kečup, smetanový křen, pálivou omáčku a nové koření. Vmíchejte kostičky okurky a cibulku, podle chuti osolte. Směsí potřete oba krajíce chleba po jedné straně. Na jeden krajíc nandejte houby, přiklopte sýrem a na sýr rozprostřete zelí. Přiklopte druhým krajícem potřenou stranou dolů.

3

Rozehřejte na středním plameni nepřilnavou pánev. Obě strany sendviče potřete olejem. Položte sendvič na horkou pánev, přitiskněte jej k povrchu pánve pomocí dřevěné stěrky a 2–3 minuty opékejte dozlatova. Pak opatrně obraťte a opečte stejným způsobem po druhé straně. Přendejte na talíř, rozkrojte a servírujte s okurkou.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

Už víte, co s nadcházející sobotou? Pojďte na Apetit piknik!
  • Lidé a jídlo

Už víte, co s nadcházející sobotou? Pojďte na Apetit piknik!

Dobře se nalaďte a ochutnávání může začít! Apetit piknik se koná už po dvanácté, i letos jsme mu vyhradili jednu celou červnovou sobotu. Přijít můžete v jakémkoli počtu, jídla a pití bude pro všechny dost. Počasí by mělo hodování pod širým...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč