Nejslavnější sendvič z proslulých newyorských deli si můžete dopřát i v případě, že se vyhýbáte masu. Pastrami zastoupí žampiony pečené s česnekem. Uvidíte, že si neskutečně pochutnáte.
Suroviny
Postup
Rozpalte troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Vsypte žampiony v jedné vrstvě do nízkého pekáčku a pečte 10 minut, aby se zbavily vody. Vyndejte z trouby, posypte česnekem, pokapejte olejem a osolte. Vraťte pekáček do trouby a pečte dalších 10 minut, dokud nejsou houby pěkně opečené. Vyndejte a nechte zchladnout. (Houby lze opéct případně i na pánvi.)
Smíchejte majonézu, kečup, smetanový křen, pálivou omáčku a nové koření. Vmíchejte kostičky okurky a cibulku, podle chuti osolte. Směsí potřete oba krajíce chleba po jedné straně. Na jeden krajíc nandejte houby, přiklopte sýrem a na sýr rozprostřete zelí. Přiklopte druhým krajícem potřenou stranou dolů.
Rozehřejte na středním plameni nepřilnavou pánev. Obě strany sendviče potřete olejem. Položte sendvič na horkou pánev, přitiskněte jej k povrchu pánve pomocí dřevěné stěrky a 2–3 minuty opékejte dozlatova. Pak opatrně obraťte a opečte stejným způsobem po druhé straně. Přendejte na talíř, rozkrojte a servírujte s okurkou.
Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.