Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 518 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 17 g
Tuky 48 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejslavnější sendvič z proslulých newyorských deli, lahůdkářství vlastněných původně židovskými emigranty.

Související recepty

Labne

Arabský sýr labne si snadno vyrobíte sami doma. La...

Flamiche

Sýrový koláč flamiche (či někde též flamique) je p...

Suroviny

majonéza 2 PL
kečup 1 PL
kvalitní
hořčice dijonská 1 ČL
1 PL
okurkový relishe nadrobno nasekané nakládané okurky
zelí kysané 1.5 hrnek
350 g
pastrami tence krájený, lze nahradit hovězí šunkou
chleba žitný 4 plátek
máslo 2 PL
170 g
sýr gruyère na tenké plátky
pepř
čerstvě mletý

1 Jednu mřížku dejte do trouby 15 cm pod gril, druhou do spodní třetiny trouby. Rozehřejte gril. Na dip v misce smíchejte majonézu, kečup, hořčici a relish.

2 Odtrhněte 2 archy alobalu o velikosti 30x45 cm. Zachyťte 1 lžíci zelného láku a odložte stranou. Pak zelí propláchněte, nechte okapat, dobře vymačkejte a dejte na arch alobalu. Přeložte okraje tak, abyste vytvořili balíček. Na druhý arch rozložte pokrájené pastrami či šunku, pokapejte lákem a zabalte. Vložte na plech a dejte na cca 5 minut prohřát do dolní třetiny trouby.

3 Plátky chleba potřete z jedné strany máslem a na mazanou stranou dolů je rozložte na další plech. Opékejte je pod grilem dozlatova.

4 Shora na každý plátek rozetřete 1 lžíci dipu,na něj navršte prohřáté maso, potom zelí a zakončete sýrem. Grilujte na spodní mřížce, až sýr začne bublat – trvá to přibližně 3 minuty. Pak přesuňte na horní mřížku a nechte asi 1–2 minuty zezlátnout. Reuben můžete na závěr opepřit.

NĚCO NAVÍC

  • Originální receptura sendviče využívá „original corned beef“, což je výrobek z hovězího hrudí připravovaný obdobně jako pastrami. U nás je ještě nedostupnější než pastrami, které vám nabízíme jako důstojnou náhradu.
  • Co je to pastrami? Židovská lahůdkářství v USA používají corned beef a pastrami jako košer náhražku šunky – a to nejen v receptu na Reuben sendvič. Pastrami přitom pochází původně z Rumunska, Turecka a přilehlých zemí.
  • Hovězí hrudí se nejdřív naloží do soli a koření, pak se udí a nakonec vaří v páře. Výsledkem jsou tenké plátky měkkého kořeněného masa.
  • Pastrami koupíte například v Marks & Spencer, na www.toppotraviny.cz nebo ho můžete nahradit hovězí šunkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit