Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Otevřený Reuben sendvič
Sendviče a chlebíčky (659)
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Otevřený Reuben sendvič

4.7/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1561 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 18 g
Tuky 109 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejslavnější sendvič z proslulých newyorských deli, lahůdkářství vlastněných původně židovskými emigranty.

Suroviny

majonéza 2 PL
kvalitní
hořčice dijonská 1 ČL
nadrobno nasekané nebo ještě lépe okurkový relish
zelí kysané 1,5 hrnku
nebo lépe tence krájené pastrami (viz Něco navíc)
na tenké plátky
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Jednu mřížku dejte do trouby 15 cm pod gril, druhou do spodní třetiny trouby. Rozehřejte gril. Na dip v misce smíchejte majonézu, kečup, hořčici a relish.

2

Odtrhněte 2 archy alobalu o velikosti 30x45 cm. Zachyťte 1 lžíci zelného láku a odložte stranou. Pak zelí propláchněte, nechte okapat, dobře vymačkejte a dejte na arch alobalu. Přeložte okraje tak, abyste vytvořili balíček. Na druhý arch rozložte pokrájené pastrami či šunku, pokapejte lákem a zabalte. Vložte na plech a dejte na cca 5 minut prohřát do dolní třetiny trouby.

3

Plátky chleba potřete z jedné strany máslem a na mazanou stranou dolů je rozložte na další plech. Opékejte je pod grilem dozlatova.

4

Shora na každý plátek rozetřete 1 lžíci dipu,na něj navršte prohřáté maso, potom zelí a zakončete sýrem. Grilujte na spodní mřížce, až sýr začne bublat – trvá to přibližně 3 minuty. Pak přesuňte na horní mřížku a nechte asi 1–2 minuty zezlátnout. Reuben můžete na závěr opepřit.

NĚCO NAVÍC Originální receptura sendviče využívá „original corned beef“, což je výrobek z hovězího hrudí připravovaný obdobně jako pastrami. U nás je ještě nedostupnější než pastrami, které vám nabízíme jako důstojnou náhradu.
Co je to pastrami? Židovská lahůdkářství v USA používají corned beef a pastrami jako košer náhražku šunky – a to nejen v receptu na Reuben sendvič. Pastrami přitom pochází původně z Rumunska, Turecka a přilehlých zemí.
Hovězí hrudí se nejdřív naloží do soli a koření, pak se udí a nakonec vaří v páře. Výsledkem jsou tenké plátky měkkého kořeněného masa.
Pastrami koupíte například v Marks & Spencer, na www.toppotraviny.cz nebo ho můžete nahradit hovězí šunkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín