0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Otevřený Reuben sendvič

Sendviče a chlebíčky (659)
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Otevřený Reuben sendvič

4.4/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1561 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 18 g
Tuky 109 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejslavnější sendvič z proslulých newyorských deli, lahůdkářství vlastněných původně židovskými emigranty.

Suroviny

majonéza 2 PL
kečup 1 PL
kvalitní
hořčice dijonská 1 ČL
okurky nakládané 1 PL
nadrobno nasekané nebo ještě lépe okurkový relish
zelí kysané 1,5 hrnku
nebo lépe tence krájené pastrami (viz Něco navíc)
chleba žitný 4 plátky
máslo 2 PL
na tenké plátky
pepř
čerstvě mletý

1 Jednu mřížku dejte do trouby 15 cm pod gril, druhou do spodní třetiny trouby. Rozehřejte gril. Na dip v misce smíchejte majonézu, kečup, hořčici a relish.

2 Odtrhněte 2 archy alobalu o velikosti 30x45 cm. Zachyťte 1 lžíci zelného láku a odložte stranou. Pak zelí propláchněte, nechte okapat, dobře vymačkejte a dejte na arch alobalu. Přeložte okraje tak, abyste vytvořili balíček. Na druhý arch rozložte pokrájené pastrami či šunku, pokapejte lákem a zabalte. Vložte na plech a dejte na cca 5 minut prohřát do dolní třetiny trouby.

3 Plátky chleba potřete z jedné strany máslem a na mazanou stranou dolů je rozložte na další plech. Opékejte je pod grilem dozlatova.

4 Shora na každý plátek rozetřete 1 lžíci dipu,na něj navršte prohřáté maso, potom zelí a zakončete sýrem. Grilujte na spodní mřížce, až sýr začne bublat – trvá to přibližně 3 minuty. Pak přesuňte na horní mřížku a nechte asi 1–2 minuty zezlátnout. Reuben můžete na závěr opepřit.

NĚCO NAVÍC

  • Originální receptura sendviče využívá „original corned beef“, což je výrobek z hovězího hrudí připravovaný obdobně jako pastrami. U nás je ještě nedostupnější než pastrami, které vám nabízíme jako důstojnou náhradu.
     
  • Co je to pastrami? Židovská lahůdkářství v USA používají corned beef a pastrami jako košer náhražku šunky – a to nejen v receptu na Reuben sendvič. Pastrami přitom pochází původně z Rumunska, Turecka a přilehlých zemí.
     
  • Hovězí hrudí se nejdřív naloží do soli a koření, pak se udí a nakonec vaří v páře. Výsledkem jsou tenké plátky měkkého kořeněného masa.
     
  • Pastrami koupíte například v Marks & Spencer, na www.toppotraviny.cz nebo ho můžete nahradit hovězí šunkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč