Otevřený Reuben sendvič

Sendviče a chlebíčky (659)
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Otevřený Reuben sendvič

4.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1561 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 18 g
Tuky 109 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejslavnější sendvič z proslulých newyorských deli, lahůdkářství vlastněných původně židovskými emigranty.

Suroviny

majonéza 2 PL
kečup 1 PL
kvalitní
hořčice dijonská 1 ČL
okurky nakládané 1 PL
nadrobno nasekané nebo ještě lépe okurkový relish
zelí kysané 1.5 hrnku
šunka hovězí 350 g
nebo lépe tence krájené pastrami (viz Něco navíc)
chleba žitný 4 plátky
máslo 2 PL
sýr gruyère 170 g
na tenké plátky
pepř
čerstvě mletý

1 Jednu mřížku dejte do trouby 15 cm pod gril, druhou do spodní třetiny trouby. Rozehřejte gril. Na dip v misce smíchejte majonézu, kečup, hořčici a relish.

2 Odtrhněte 2 archy alobalu o velikosti 30x45 cm. Zachyťte 1 lžíci zelného láku a odložte stranou. Pak zelí propláchněte, nechte okapat, dobře vymačkejte a dejte na arch alobalu. Přeložte okraje tak, abyste vytvořili balíček. Na druhý arch rozložte pokrájené pastrami či šunku, pokapejte lákem a zabalte. Vložte na plech a dejte na cca 5 minut prohřát do dolní třetiny trouby.

3 Plátky chleba potřete z jedné strany máslem a na mazanou stranou dolů je rozložte na další plech. Opékejte je pod grilem dozlatova.

4 Shora na každý plátek rozetřete 1 lžíci dipu,na něj navršte prohřáté maso, potom zelí a zakončete sýrem. Grilujte na spodní mřížce, až sýr začne bublat – trvá to přibližně 3 minuty. Pak přesuňte na horní mřížku a nechte asi 1–2 minuty zezlátnout. Reuben můžete na závěr opepřit.

NĚCO NAVÍC

  • Originální receptura sendviče využívá „original corned beef“, což je výrobek z hovězího hrudí připravovaný obdobně jako pastrami. U nás je ještě nedostupnější než pastrami, které vám nabízíme jako důstojnou náhradu.
     
  • Co je to pastrami? Židovská lahůdkářství v USA používají corned beef a pastrami jako košer náhražku šunky – a to nejen v receptu na Reuben sendvič. Pastrami přitom pochází původně z Rumunska, Turecka a přilehlých zemí.
     
  • Hovězí hrudí se nejdřív naloží do soli a koření, pak se udí a nakonec vaří v páře. Výsledkem jsou tenké plátky měkkého kořeněného masa.
     
  • Pastrami koupíte například v Marks & Spencer, na www.toppotraviny.cz nebo ho můžete nahradit hovězí šunkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit