Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Otevřený Reuben sendvič

Nejslavnější sendvič z proslulých newyorských deli, lahůdkářství vlastněných původně židovskými emigranty.

Vydání: 2014/4
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2-4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Sendvič Americká

Ingredience

    • 2 lžíce majonézy
    • 1lžíce kvalitního kečupu
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 1 lžíce okurkového relishe (nadrobno nasekané nakládané okurky)
    • 1 a 1/2 hrnku kysaného zelí
    • 350 g tence krájeného pastrami (viz Něco navíc), případně hovězí šunky
    • 4 plátky žitného chleba
    • 2 lžíce másla
    • 170 g sýra gruyère, na tenké plátky
    • čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Jednu mřížku dejte do trouby 15 cm pod gril, druhou do spodní třetiny trouby. Rozehřejte gril. Na dip v misce smíchejte majonézu, kečup, hořčici a relish.

2 Odtrhněte 2 archy alobalu o velikosti 30x45 cm. Zachyťte 1 lžíci zelného láku a odložte stranou. Pak zelí propláchněte, nechte okapat, dobře vymačkejte a dejte na arch alobalu. Přeložte okraje tak, abyste vytvořili balíček. Na druhý arch rozložte pokrájené pastrami či šunku, pokapejte lákem a zabalte. Vložte na plech a dejte na cca 5 minut prohřát do dolní třetiny trouby.

3 Plátky chleba potřete z jedné strany máslem a na mazanou stranou dolů je rozložte na další plech. Opékejte je pod grilem dozlatova.

4 Shora na každý plátek rozetřete 1 lžíci dipu,na něj navršte prohřáté maso, potom zelí a zakončete sýrem. Grilujte na spodní mřížce, až sýr začne bublat – trvá to přibližně 3 minuty. Pak přesuňte na horní mřížku a nechte asi 1–2 minuty zezlátnout. Reuben můžete na závěr opepřit.

NĚCO NAVÍC

  • Originální receptura sendviče využívá „original corned beef“, což je výrobek z hovězího hrudí připravovaný obdobně jako pastrami. U nás je ještě nedostupnější než pastrami, které vám nabízíme jako důstojnou náhradu.
  • Co je to pastrami? Židovská lahůdkářství v USA používají corned beef a pastrami jako košer náhražku šunky – a to nejen v receptu na Reuben sendvič. Pastrami přitom pochází původně z Rumunska, Turecka a přilehlých zemí.
  • Hovězí hrudí se nejdřív naloží do soli a koření, pak se udí a nakonec vaří v páře. Výsledkem jsou tenké plátky měkkého kořeněného masa.
  • Pastrami koupíte například v Marks & Spencer, na www.toppotraviny.cz nebo ho můžete nahradit hovězí šunkou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Labne

Mrkvová polévka s fetou a quinoou

Flamiche

Pórkový koláč

REKLAMA

Přidat komentář