Skvělá vegetariánská snídaně, která vás rázem přenese do Středomoří. Hodí se pro všechna líná rána, která volně přecházejí v poledne…
1 V menším hrnci přiveďte vodu k varu. Ztlumte plamen, vložte vejce a vařte je 5–6 minut, vyjměte a vložte do studené vody, tak zastavíte var.
2 Chléb nakrájejte na proužky a nasucho (nebo na trošce másla) opečte na pánvi nebo v troubě. Avokádo překrojte napůl, vyjměte pecku, oloupejte a nakrájejte na plátky.
3 Na talíře naaranžujte hummus, posypte jej mletou paprikou, rozložte avokádo, to posypte směsí koření za’atar, přidejte fetu a posypte ji vločkami chilli. Doplňte opečeným chlebem a doprostřed usaďte vejce.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 11x Snídaně do postele nejen pro zamilované(11 receptů)
- 33x Snídaně na vidličku(33 receptů)
- Snídaně, svačina i večeře: hummus nejen z cizrny - 18 nejlepších receptů(18 receptů)
- 30 jídel vhodných pro diabetiky, která budete chtít jíst každý den(30 receptů)