Vejce s fetou, hummusem a avokádem

Vejce s fetou, hummusem a avokádem

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1877 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 167 g
Tuky 96 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá vegetariánská snídaně, která vás rázem přenese do Středomoří. Hodí se pro všechna líná rána, která volně přecházejí v poledne…

Suroviny

vejce 2 ks
o pokojové teplotě
toustový chléb 3
máslo
na opékání (nemusí být)
avokádo 1 ks
300 g
hummus
paprika sladká špetka
1 PL
koření za’atar (směs sezamových semínek, oregana, tymiánu, saturejky a pamětníku rolního)
sýr feta 200 g
nakrájeného na kostičky
chilli sušené
drcené

V menším hrnci přiveďte vodu k varu. Ztlumte plamen, vložte vejce a vařte je 5–6 minut, vyjměte a vložte do studené vody, tak zastavíte var.

2 Chléb nakrájejte na proužky a nasucho (nebo na trošce másla) opečte na pánvi nebo v troubě. Avokádo překrojte napůl, vyjměte pecku, oloupejte a nakrájejte na plátky.

3 Na talíře naaranžujte hummus, posypte jej mletou paprikou, rozložte avokádo, to posypte směsí koření za’atar, přidejte fetu a posypte ji vločkami chilli. Doplňte opečeným chlebem a doprostřed usaďte vejce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit