Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vejce s fetou, hummusem a avokádem
Vejce s fetou, hummusem a avokádem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vejce s fetou, hummusem a avokádem

3.7/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3046 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 277 g
Tuky 158 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá vegetariánská snídaně, která vás rázem přenese do Středomoří. Hodí se pro všechna líná rána, která volně přecházejí v poledne…

Suroviny

vejce 2 ks
o pokojové teplotě
na opékání (nemusí být)
hummus 300 g
zaatar 1 PL
(směs sezamových semínek, oregana, tymiánu, saturejky a pamětníku rolního)
nakrájeného na kostičky
chilli sušené
drcené

Postup

1

V menším hrnci přiveďte vodu k varu. Ztlumte plamen, vložte vejce a vařte je 5–6 minut, vyjměte a vložte do studené vody, tak zastavíte var.

2

Chléb nakrájejte na proužky a nasucho (nebo na trošce másla) opečte na pánvi nebo v troubě. Avokádo překrojte napůl, vyjměte pecku, oloupejte a nakrájejte na plátky.

3

Na talíře naaranžujte hummus, posypte jej mletou paprikou, rozložte avokádo, to posypte směsí koření za’atar, přidejte fetu a posypte ji vločkami chilli. Doplňte opečeným chlebem a doprostřed usaďte vejce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...