Skvělá vegetariánská snídaně, která vás rázem přenese do Středomoří. Hodí se pro všechna líná rána, která volně přecházejí v poledne…
Suroviny
vejce
2
ks
o pokojové teplotě
toustový chléb
3
plátky
na opékání (nemusí být)
avokádo
1
ks
hummus
300
g
paprika mletá sladká
špetka
zaatar
1
PL
(směs sezamových semínek, oregana, tymiánu, saturejky a pamětníku rolního)
sýr feta
200
g
nakrájeného na kostičky
chilli sušené
drcené
Postup
1
V menším hrnci přiveďte vodu k varu. Ztlumte plamen, vložte vejce a vařte je 5–6 minut, vyjměte a vložte do studené vody, tak zastavíte var.
2
Chléb nakrájejte na proužky a nasucho (nebo na trošce másla) opečte na pánvi nebo v troubě. Avokádo překrojte napůl, vyjměte pecku, oloupejte a nakrájejte na plátky.
3
Na talíře naaranžujte hummus, posypte jej mletou paprikou, rozložte avokádo, to posypte směsí koření za’atar, přidejte fetu a posypte ji vločkami chilli. Doplňte opečeným chlebem a doprostřed usaďte vejce.