0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Toust se špenátem s kopřivami, ztraceným vejcem a hořčicovo-koprovou omáčkou

Toust se špenátem s kopřivami, ztraceným vejcem a hořčicovo-koprovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Toust se špenátem s kopřivami, ztraceným vejcem a hořčicovo-koprovou omáčkou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3292 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 273 g
Tuky 170 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do špenátu lze přidat kromě kopřiv i jiné druhy bylinek. Totéž platí o omáčce. Kdo nemusí kopr, ochutí ji třeba medvědím česnekem.

Suroviny

ocet 2 PL
sůl
vejce 4 ks
slunečnicový olej 2 PL
vařené, nakrájené na kostičky
česnek 1 stroužek
nadrobno
kopřiva 2 hrsti
listy omyté a nakrájené
baby špenát 250 g
chleba 4 plátky
viz Něco navíc
vepřové sádlo 1 PL
Na omáčku
majonéza 80 g
zakysaná smetana 60 g
hořčice plnotučná 30 g
nebo ostrá
sůl
pepř
čerstvě drcený
citronová šťáva 2 PL
kopr 6 snítek
nasekaný nadrobno (4 pěkné kousky odložte stranou na ozdobení)

Postup

1

Do menšího kastrolu nalijte vodu do výšky asi 10cm. Přilijte ocet, osolte a přiveďte k mírnému varu. Vejce po jednom vyklepněte do oblého šálku, aniž by se při tom porušil žloutek. Vodu v kastrolu lžící roztočte tak, aby se uprostřed utvořil vír. Do něho opatrně nechte vklouznout vejce s tím, že ho vír ,zakulatí‘. Vařte zvolna podle požadované tuhosti žloutku 5–8 minut. Hotové vejce vylovte, odložte na větší talíř s troškou vody z vaření a nechte v teple. Zopakujte s ostatními vejci. 

2

Troubu předehřejte na 200°C. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte uzené maso, česnek a kopřivy, podlijte trochou vody a nechte krátce dusit. Přisypte baby špenát a míchejte, až zavadne. Odstavte.

3

Krajíce chleba potřete lehce sádlem, dejte na plech a upečte v rozpálené troubě dozlato- va – hlídejte, aby se nespálily.

4

Mezitím v misce smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, dolaďte solí, pepřem a citronovou šťávou. Nakonec vmíchejte kopr. 

5

Na krajíce chleba rozdělte směs špenátu, kopřiv a uzeného masa, přidejte vejce a doplňte omáčkou, ozdobte odloženým koprem.

NĚCO NAVÍC
Použít můžete jakýkoli svůj oblíbený chléb, třeba žitný či toustový, nebo rozříznuté pečivo, např. dalamánky, kaiserky...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč