Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Vepřová kýta na šlehačce

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Vepřová kýta na šlehačce

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Snadné

Suroviny

kýta 4 ks
plátky
šunka 4
klobása 1 ks
suchá
cibule 1 ks
sůl
pepř
smetana ke šlehání 220 ml

Maso naklepejte, osolte, opepřete a dejte do pekáče. Na maso položte šunku, posypte nastrouhanou klobásou a položte na ni kolečka cibule, které pokryjte sýrem a na sýr dejte ještě nadrobno nakrájenou cibuli. Takto připravené maso polijte smetanou (pekáč nevymazávejte).

Druhým pekáčem přikryjte a pečte na 30-40 minut na 180 °C.

Podávejte s hranolkami nebo opečenými brambory.

Autor: Lukes

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit