0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Telecí ragú s houbami a šunkovým knedlíkem

Telecí ragú s houbami a šunkovým knedlíkem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Telecí ragú s houbami a šunkovým knedlíkem

4.2/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6679 kcal
Bílkoviny 353 g
Sacharidy 447 g
Tuky 371 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborné nakládané houby koupíte v obchodech s ruskými potravinami.

Suroviny

telecí kýta 1 kg
na nudličky
sůl
pepř
čerstvě mletý
škrob 3 PL
sádlo 100 g
nebo přepuštěné máslo
šalotka 3 ks
nadrobno
nakládané houby 250 g
kyselé, scezené
vývar kuřecí 200 ml
Na knedlíky
máslo 100 g
šalotka 2 ks
nadrobno
plátková na kostičky
toustový chléb 500 g
bez kůrky
vejce 3 ks
bílky, žloutky zvlášť
mléko 200 ml
pažitka 2 PL
nasekaná
mouka pšeničná hrubá 80 g

Postup

1

Na 2 lžících másla opečte šalotku a šunku na knedlíky. Směs dejte do mísy, přimíchejte chleba pokrájený na kostičky, mléko prošlehané se žloutky, zbylé rozehřáté máslo, pažitku a mouku. Osolte a opepřete.

2

Nakonec vmíchejte sníh ušlehaný z bílků. Z těsta vytvořte váleček a zabalte ho do utěrky. Svažte provázkem a dejte pomalu vařit, zhruba na 20–25 minut.

3

Maso osolte, opepřete a obalte v bramborovém škrobu. V pánvi rozpalte sádlo a maso na něm orestujte dozlatova. Sádlo přeceďte a maso dejte stranou.

4

Trochu sádla vraťte na pánev a opečte na něm šalotku. Přidejte kyselé houby a zalijte je vývarem. Přiveďte k varu a vlijte vývar a sladkou smetanu. Osolte, opepřete a za stálého míchání vařte ještě 2 minuty.

5

Vraťte maso, důkladně promíchejte a vypněte. Vmíchejte zakysanou smetanu. Podávejte s knedlíky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč