Telecí ragú s houbami a šunkovým knedlíkem

Telecí ragú s houbami a šunkovým knedlíkem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.1 ()
Do 30 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6599 kcal
Bílkoviny 348 g
Sacharidy 439 g
Tuky 371 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborné nakládané houby koupíte v obchodech s ruskými potravinami.

Suroviny

telecí kýta 1 kg
na nudličky
sůl
pepř
čerstvě mletý
škrob 3 PL
sádlo 100 g
nebo přepuštěné máslo
šalotka 3 ks
nadrobno
250 g
kyselé houby nakládané, scezené
vývar kuřecí 200 ml
smetana ke šlehání 200 ml
zakysaná smetana 200 ml
Na knedlíky
máslo 100 g
šalotka 2 ks
nadrobno
šunka 80 g
plátková na kostičky
toustový chléb 500 g
bez kůrky
vejce 3 ks
bílky, žloutky zvlášť
mléko 200 ml
pažitka 2 PL
nasekaná
mouka pšeničná hrubá 80 g

1 Na 2 lžících másla opečte šalotku a šunku na knedlíky. Směs dejte do mísy, přimíchejte chleba pokrájený na kostičky, mléko prošlehané se žloutky, zbylé rozehřáté máslo, pažitku a mouku. Osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte sníh ušlehaný z bílků. Z těsta vytvořte váleček a zabalte ho do utěrky. Svažte provázkem a dejte pomalu vařit, zhruba na 20–25 minut.

2 Maso osolte, opepřete a obalte v bramborovém škrobu. V pánvi rozpalte sádlo a maso na něm orestujte dozlatova. Sádlo přeceďte a maso dejte stranou. Trochu sádla vraťte na pánev a opečte na něm šalotku. Přidejte kyselé houby a zalijte je vývarem. Přiveďte k varu a vlijte vývar a sladkou smetanu. Osolte, opepřete a za stálého míchání vařte ještě 2 minuty. Vraťte maso, důkladně promíchejte a vypněte. Vmíchejte zakysanou smetanu. Podávejte s knedlíky.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit