0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Telecí ragú s houbami a šunkovým knedlíkem

Telecí ragú s houbami a šunkovým knedlíkem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Telecí ragú s houbami a šunkovým knedlíkem

4.2 / 5. Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6679 kcal
Bílkoviny 353 g
Sacharidy 447 g
Tuky 371 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborné nakládané houby koupíte v obchodech s ruskými potravinami.

Suroviny

telecí kýta 1 kg
na nudličky
sůl
pepř
čerstvě mletý
škrob 3 PL
sádlo 100 g
nebo přepuštěné máslo
šalotka 3 ks
nadrobno
nakládané houby 250 g
kyselé, scezené
vývar kuřecí 200 ml
smetana ke šlehání 200 ml
zakysaná smetana 200 ml
Na knedlíky
máslo 100 g
šalotka 2 ks
nadrobno
plátková na kostičky
toustový chléb 500 g
bez kůrky
vejce 3 ks
bílky, žloutky zvlášť
mléko 200 ml
pažitka 2 PL
nasekaná
mouka pšeničná hrubá 80 g

Postup

1

Na 2 lžících másla opečte šalotku a šunku na knedlíky. Směs dejte do mísy, přimíchejte chleba pokrájený na kostičky, mléko prošlehané se žloutky, zbylé rozehřáté máslo, pažitku a mouku. Osolte a opepřete.

2

Nakonec vmíchejte sníh ušlehaný z bílků. Z těsta vytvořte váleček a zabalte ho do utěrky. Svažte provázkem a dejte pomalu vařit, zhruba na 20–25 minut.

3

Maso osolte, opepřete a obalte v bramborovém škrobu. V pánvi rozpalte sádlo a maso na něm orestujte dozlatova. Sádlo přeceďte a maso dejte stranou.

4

Trochu sádla vraťte na pánev a opečte na něm šalotku. Přidejte kyselé houby a zalijte je vývarem. Přiveďte k varu a vlijte vývar a sladkou smetanu. Osolte, opepřete a za stálého míchání vařte ještě 2 minuty.

5

Vraťte maso, důkladně promíchejte a vypněte. Vmíchejte zakysanou smetanu. Podávejte s knedlíky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč