Výborné nakládané houby koupíte v obchodech s ruskými potravinami.
Suroviny
Postup
Na 2 lžících másla opečte šalotku a šunku na knedlíky. Směs dejte do mísy, přimíchejte chleba pokrájený na kostičky, mléko prošlehané se žloutky, zbylé rozehřáté máslo, pažitku a mouku. Osolte a opepřete.
Nakonec vmíchejte sníh ušlehaný z bílků. Z těsta vytvořte váleček a zabalte ho do utěrky. Svažte provázkem a dejte pomalu vařit, zhruba na 20–25 minut.
Maso osolte, opepřete a obalte v bramborovém škrobu. V pánvi rozpalte sádlo a maso na něm orestujte dozlatova. Sádlo přeceďte a maso dejte stranou.
Trochu sádla vraťte na pánev a opečte na něm šalotku. Přidejte kyselé houby a zalijte je vývarem. Přiveďte k varu a vlijte vývar a sladkou smetanu. Osolte, opepřete a za stálého míchání vařte ještě 2 minuty.
Vraťte maso, důkladně promíchejte a vypněte. Vmíchejte zakysanou smetanu. Podávejte s knedlíky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 45+ báječné houbové recepty(46 receptů)
- 45+ báječné houbové recepty(46 receptů)
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(116 receptů)