0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šátečky ,dinosauři‘ s pikantní náplní

Šátečky ,dinosauři‘ s pikantní náplní
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šátečky ,dinosauři‘ s pikantní náplní

3 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Na 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3031 kcal
Bílkoviny 237 g
Sacharidy 186 g
Tuky 143 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když je upečete ráno před výletem a děti si je dají ještě teplé, báječně si pochutnají. Doporučujeme je jíst s rajčatovou nebo hořčičnou hotovou omáčkou.

Suroviny

toustový chléb 2 plátky
mléko
na pokropení toustového chleba
hovězí maso mleté 500 g
vejce 8 ks
malé + 1 další do masa
česnek 1 stroužky
drcený
jarní cibulka 6 ks
nakrájená
sůl
pepř
čerstvý, mletý
křehké těsto 4 g
nebo croissantové těsto

1 Vhoďte do vroucí vody 8 vajec a po opětovném uvedení do varu vařte 6 minut. Slijte a zchlaďte ve studené vodě. Opatrně oloupejte, žloutky jsou ještě poněkud měkké.

2 Toustový chléb nakrájejte na kostičky a zvlhčete ho mlékem. Řádně promíchejte s mletým masem, jedním vejcem, česnekem a jarními cibulkami, osolte a opepřete.

3 Vyválejte na pomoučněné pracovní ploše z připraveného těsta 8 kulatých plátů o průměru zhruba 18 cm. Rozdělte na ně masovou směs a rozhrňte ji rovnoměrně do stran – okraje ale nechte volné a trochu je zvlhčete vodou. Doprostřed každé připravené placky dejte vejce a opatrně kolem něj zdvihněte okraje. Nahoře spojte do kapsy tak, aby uvnitř nezůstal žádný vzduch. Můžete na okraji udělat ozdobnou vlnovku.

4 Postavte na plech s pečicím papírem a potřete vejcem. Dejte odpočinout na 30 minut do chladničky; pak pečte při 180 stupních 30–40 minut dozlatova.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit