0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šátečky ,dinosauři‘ s pikantní náplní

Šátečky ,dinosauři‘ s pikantní náplní
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šátečky ,dinosauři‘ s pikantní náplní

3/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Na 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3031 kcal
Bílkoviny 237 g
Sacharidy 186 g
Tuky 143 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když je upečete ráno před výletem a děti si je dají ještě teplé, báječně si pochutnají. Doporučujeme je jíst s rajčatovou nebo hořčičnou hotovou omáčkou.

Suroviny

toustový chléb 2 plátky
mléko
na pokropení toustového chleba
vejce 8 ks
malé + 1 další do masa
česnek 1 stroužky
drcený
jarní cibulka 6 ks
nakrájená
sůl
pepř
čerstvý, mletý
křehké těsto 4 g
nebo croissantové těsto

1 Vhoďte do vroucí vody 8 vajec a po opětovném uvedení do varu vařte 6 minut. Slijte a zchlaďte ve studené vodě. Opatrně oloupejte, žloutky jsou ještě poněkud měkké.

2 Toustový chléb nakrájejte na kostičky a zvlhčete ho mlékem. Řádně promíchejte s mletým masem, jedním vejcem, česnekem a jarními cibulkami, osolte a opepřete.

3 Vyválejte na pomoučněné pracovní ploše z připraveného těsta 8 kulatých plátů o průměru zhruba 18 cm. Rozdělte na ně masovou směs a rozhrňte ji rovnoměrně do stran – okraje ale nechte volné a trochu je zvlhčete vodou. Doprostřed každé připravené placky dejte vejce a opatrně kolem něj zdvihněte okraje. Nahoře spojte do kapsy tak, aby uvnitř nezůstal žádný vzduch. Můžete na okraji udělat ozdobnou vlnovku.

4 Postavte na plech s pečicím papírem a potřete vejcem. Dejte odpočinout na 30 minut do chladničky; pak pečte při 180 stupních 30–40 minut dozlatova.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...