Když je upečete ráno před výletem a děti si je dají ještě teplé, báječně si pochutnají. Doporučujeme je jíst s rajčatovou nebo hořčičnou hotovou omáčkou.
Suroviny
Postup
Vhoďte do vroucí vody 8 vajec a po opětovném uvedení do varu vařte 6 minut. Slijte a zchlaďte ve studené vodě. Opatrně oloupejte, žloutky jsou ještě poněkud měkké.
Toustový chléb nakrájejte na kostičky a zvlhčete ho mlékem. Řádně promíchejte s mletým masem, jedním vejcem, česnekem a jarními cibulkami, osolte a opepřete.
Vyválejte na pomoučněné pracovní ploše z připraveného těsta 8 kulatých plátů o průměru zhruba 18 cm. Rozdělte na ně masovou směs a rozhrňte ji rovnoměrně do stran – okraje ale nechte volné a trochu je zvlhčete vodou. Doprostřed každé připravené placky dejte vejce a opatrně kolem něj zdvihněte okraje. Nahoře spojte do kapsy tak, aby uvnitř nezůstal žádný vzduch. Můžete na okraji udělat ozdobnou vlnovku.
Postavte na plech s pečicím papírem a potřete vejcem. Dejte odpočinout na 30 minut do chladničky; pak pečte při 180 stupních 30–40 minut dozlatova.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu na výlet: 3 recepty sebou(3 recepty )