Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Klasický hot dog

Klasika je klasika... Než se pustíte do experimentování, připravte nejdříve tyhle tradiční hot dogy.

Vydání: 2015/7
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Vaření 0:05
Sendvič Americká

Ingredience

    • 4 dobré párky (např. debrecínské)
    • 4 rohlíky na hot dog
    • dobrá hořčice podle chuti (např. anglická)
    • dobrý kečup

    NA ZELNOU SALSU

    • 1/2 sklenice sterilovaného bílého zelí ve sladkokyselém nálevu, scezená
    • 2 jarní cibulky, nakrájené na plátky
    • 4 menší nakládané okurky, nakrájené na plátky

Příprava jídla

1 Smíchejte přísady na zelnou salsu. Ohřejte nebo opečte párky. Vložte je do rohlíků spolu se zelnou salsou a pokapejte hořčicí a kečupem podle chuti. 

JAK NA DOBRÝ HOT DOG?

  • PEČIVO. I v případě hot dogů záleží hodně na pečivu. Snažte se proto sehnat co nejlepší rohlík nebo bagetku. Důležité pak je neproříznout ji úplně, aby vám uvnitř držely všechny ty dobroty.
  • DOCHUCOVADLA. Na klasiku určitě patří dobrý kečup (my máme rádi McDonald’s nebo Heinz) a kvalitní hořčice. Své místo mají i různé majonézové i chilli omáčky.
  • OBLOHA Z CELÉHO SVĚTA. Základ je tzv. newyorský styl s kyselým zelím (viz náš recept), ale můžete popustit uzdu fantazii. My jsme se nechali strhnout řeckými a tex-mex vlivy, dělají se ale i pizza hot dogy (omáčka marinara, mozzarella, parmazán, oregano), kari, asijské atp. Záleží na vás.
  • NENÍ PÁREK JAKO PÁREK! Třeba vídeňský párek musí podle vyhlášky obsahovat alespoň 55% masa. Volbu párků přesto nepodceňujte. My jsme si oblíbili párky z Naše maso nebo The Real Meat Society. Chybu neuděláte, když použijete ty z Globusu (86%), kde si je dělají sami. Pěkný výběr mívají také v obchodech Sklizeno (www.sklizeno.cz). 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dvojitý burger

Hoisin burger

Hot dog po řecku

Chilli hot dog

Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!

Večeře jako z bistra

Recept jako suvenýr

REKLAMA

Přidat komentář