Klasika je klasika... Než se pustíte do experimentování, připravte nejdříve tyhle tradiční hot dogy.
Suroviny
párky
4
ks
dobré (např. debrecínské)
rohlíky
4
ks
rohlíky na hot dog
hořčice
dobrá (např. anglická), podle chuti
kečup
dobrý, podle chuti
Na zelnou salsu
zelí sterilované bílé
½
bal
ve sladkokyselém nálevu, zcezené
jarní cibulka
2
ks
nakrájená na plátky
okurky nakládané
4
ks
nakrájené na plátky
1 Smíchejte přísady na zelnou salsu. Ohřejte nebo opečte párky. Vložte je do rohlíků spolu se zelnou salsou a pokapejte hořčicí a kečupem podle chuti.
JAK NA DOBRÝ HOT DOG?
- PEČIVO. I v případě hot dogů záleží hodně na pečivu. Snažte se proto sehnat co nejlepší rohlík nebo bagetku. Důležité pak je neproříznout ji úplně, aby vám uvnitř držely všechny ty dobroty.
- DOCHUCOVADLA. Na klasiku určitě patří dobrý kečup (my máme rádi McDonald’s nebo Heinz) a kvalitní hořčice. Své místo mají i různé majonézové i chilli omáčky.
- OBLOHA Z CELÉHO SVĚTA. Základ je tzv. newyorský styl s kyselým zelím (viz náš recept), ale můžete popustit uzdu fantazii. My jsme se nechali strhnout řeckými a tex-mex vlivy, dělají se ale i pizza hot dogy (omáčka marinara, mozzarella, parmazán, oregano), kari, asijské atp. Záleží na vás.
- NENÍ PÁREK JAKO PÁREK! Třeba vídeňský párek musí podle vyhlášky obsahovat alespoň 55% masa. Volbu párků přesto nepodceňujte. My jsme si oblíbili párky z Naše maso nebo The Real Meat Society. Chybu neuděláte, když použijete ty z Globusu (86%), kde si je dělají sami. Pěkný výběr mívají také v obchodech Sklizeno (www.sklizeno.cz).
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!(30 receptů)
- Rychlé večeře jako z bistra(39 receptů)
- Recept jako suvenýr z celého světa(61 receptů)
- Párek v rohlíku jako blesková a levná večeře: Vyzkoušejte hot dog na řecký způsob nebo s kysaným zelím(8 receptů)