Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Klasický hot dog
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 21
Do 15 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2579 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 220 g
Tuky 132 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není nad to připravit si pravý americký hot dog, ať už jako rychlou večeři nebo pořádně sytou svačinu. Klasika je klasika, ale než se pustíte do experimentování, připravte nejdříve tento tradiční recept na hot dog se zelnou salsou. Za nás v redakci je to nejjednodušší a nejlepší domácí hot dog!

Suroviny

dobré (např. debrecínské)
na hot dog
hořčice
dobrá (např. anglická), podle chuti
dobrý, podle chuti
Na zelnou salsu
ve sladkokyselém nálevu, zcezené
jarní cibulka 2 ks
nakrájená na plátky
nakrájené na plátky

Postup

1

Smíchejte přísady na zelnou salsu. Ohřejte nebo opečte párky. Vložte je do rohlíků spolu se zelnou salsou a pokapejte hořčicí a kečupem podle chuti.

JAK NA DOBRÝ HOT DOG?

  • PEČIVO. I v případě hot dogů záleží hodně na pečivu. Snažte se proto sehnat co nejlepší rohlík nebo bagetku. Důležité pak je neproříznout housku na hod dog úplně, aby vám uvnitř držely všechny ty dobroty.
  • DOCHUCOVADLA. Na klasiku určitě patří dobrý kečup (my máme rádi McDonald’s nebo Heinz) a kvalitní hořčice. Své místo mají i různé majonézové i chilli omáčky.
  • OBLOHA Z CELÉHO SVĚTA. Základ je tzv. newyorský styl s kyselým zelím nebo-li americký hod dog (viz náš recept), ale můžete popustit uzdu fantazii. My jsme se nechali strhnout řeckými a tex-mex vlivy, dělají se ale i pizza hot dogy (omáčka marinara, mozzarella, parmazán, oregano), kari, asijské atp. Záleží na vás.
  • NENÍ PÁREK JAKO PÁREK! Třeba vídeňský párek musí podle vyhlášky obsahovat alespoň 55 % masa. Volbu párků přesto nepodceňujte. My jsme si oblíbili párky z Naše maso nebo The Real Meat Society. Chybu neuděláte, když použijete ty z Globusu (86%), kde si je dělají sami. Pěkný výběr mívají také v obchodech Sklizeno (www.sklizeno.cz).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín