Pečínka s voňavou náplní a křupavé rozmarýnové brambory - ideální volba pro sváteční nedělní oběd.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Smíchejte nasekanou šalvěj, fenykl, šalotku, máslo a důkladně osolte, případně opepřete. Maso z boku nařízněte asi do poloviny a naplňte ho připravenou směsí. Kůži potřete trochou oleje, zlehka pokrájejte nožem a posypte hrubou mořskou solí.
Cibuli rozložte do pekáče, položte na ni maso kůží dolů a hodinu a půl pečte. Pak teplotu v troubě zvyšte na 220 stupňů, maso otočte a ještě půl hodiny dopékejte. Pak ho zabalte do alobalu a nechte odpočinout.
Ve chvíli, kdy se maso peče asi hodinu a čtvrt, zalijte vroucí vodou brambory a šest minut je vařte. Slijte je, dejte na plech a obalte v sádle. Pečte je celkem hodinu dozlatova a dokřupava; během pečení je jednou obraťte a patnáct minut před koncem posypte rozmarýnem a solí.
Pekáč, ve kterém jste připravovali maso, postavte na sporák (cibuli v něm ponechte). Vsypte mouku a chvíli ji opékejte, aby zezlátla. Pak ji zalijte vínem s vývarem a rozmíchejte v hladkou omáčku. Nechte aspoň 15 minut vařit, potom dosolte a opepřete.
Upečené maso nakrájejte na plátky a rozdělte na talíře. Podávejte ho přelité omáčkou, s pečenými rozmarýnovými bramborami, česnekovo-citronovou kapustou a celerovým pyré.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nedělní pohoda: 6 receptů pro kompletní nedělní oběd(6 receptů )