Vepřová roláda s bramborovou kaší

Vepřová roláda s bramborovou kaší

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 30 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7512 kcal
Bílkoviny 354 g
Cukr 244 g
Tuky 552 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je skvělá, docela jednoduchá a udělá velkou parádu při nedělním obědě i při večeři pro přátele.

Suroviny

vejce 3 ks
smetana 3 PL
pažitka hrst
nasekané nadrobno
vepřová plec 1 kg
sůl
pepř
čerstvě mletý
hořčice plnotučná
na potření
šunka 5 plátků
okurky nakládané 5 ks
cca
sádlo 3 PL
cibule 1 ks
větší, nakrájená na kostičky
bobkový list
NA BRAMBOROVOU KAŠI
brambory 1 kg
oloupané, nakrájené na kostky
máslo 200 g
nakrájené
smetana na vaření 200 ml
ideálně ohřátá

1 Vejce prošlehejte se smetanou a pažitkou a na nepřilnavé pánvi umíchejte. Odstavte. Troubu předehřejte na 180°C.

2 Plec očistěte, podélně rozřízněte řezem, který bude směřovat dovnitř masa ve tvaru širokého Z, aby se pak maso otevřelo do plátu, který rozklepejte na sílu 2cm. Osolte, opepřete a potřete hořčicí. Podél kratší strany rozložte šunku, na ni rozprostřete míchaná vajíčka a okurky – po straně nechte asi 3cm volné. Boční kraje zahněte dovnitř, pevně zarolujte a svažte po celé délce provázkem.

3 V pánvi rozpalte sádlo a roládu na něm zprudka opečte ze všech stran. Vyjměte a ve výpeku osmahněte cibuli. Vše potom přesuňte do pekáče, přidejte bobkový list a podlijte vodou. Zakryjte a pečte zhruba jednu hodinu, průběžně přelévejte šťávou z masa a případně podlévejte vodou. Po upečení maso vyjměte, odstraňte provázek a nakrájejte na plátky.

4 Na bramborovou kaši brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte a rozšťouchejte s máslem a smetanou. Dochuťte solí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit