0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová roláda s bramborovou kaší

Vepřová roláda s bramborovou kaší
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Vepřová roláda s bramborovou kaší

4.2 / 5. Počet hodnocení: 22
Do 30 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7512 kcal
Bílkoviny 354 g
Sacharidy 244 g
Tuky 552 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je skvělá, docela jednoduchá a udělá velkou parádu při nedělním obědě i při večeři pro přátele.

Suroviny

vejce 3 ks
smetana 3 PL
pažitka hrst
nasekané nadrobno
vepřová plec 1 kg
sůl
pepř
čerstvě mletý
hořčice plnotučná
na potření
šunka 5 plátků
okurky nakládané 5 ks
cca
sádlo 3 PL
cibule 1 ks
větší, nakrájená na kostičky
bobkový list
NA BRAMBOROVOU KAŠI
brambory 1 kg
oloupané, nakrájené na kostky
máslo 200 g
nakrájené
smetana na vaření 200 ml
ideálně ohřátá

Postup

1

Vejce prošlehejte se smetanou a pažitkou a na nepřilnavé pánvi umíchejte. Odstavte.

2

Troubu předehřejte na 180°C.

3

Plec očistěte, podélně rozřízněte řezem, který bude směřovat dovnitř masa ve tvaru širokého Z, aby se pak maso otevřelo do plátu, který rozklepejte na sílu 2cm. Osolte, opepřete a potřete hořčicí.

4

Podél kratší strany rozložte šunku, na ni rozprostřete míchaná vajíčka a okurky – po straně nechte asi 3cm volné. Boční kraje zahněte dovnitř, pevně zarolujte a svažte po celé délce provázkem.

5

V pánvi rozpalte sádlo a roládu na něm zprudka opečte ze všech stran.

6

Vyjměte a ve výpeku osmahněte cibuli.

7

Vše potom přesuňte do pekáče, přidejte bobkový list a podlijte vodou. Zakryjte a pečte zhruba jednu hodinu, průběžně přelévejte šťávou z masa a případně podlévejte vodou.

8

Po upečení maso vyjměte, odstraňte provázek a nakrájejte na plátky.

9

Na bramborovou kaši brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte a rozšťouchejte s máslem a smetanou. Dochuťte solí.

Související články

Jak zabalit masovou roládu
  • Tipy a triky

Jak zabalit masovou roládu

Zabalení rolády může působit potíže, zejména děláte-li jí poprvé.  S vypětím všech sil obmotáte masovou roládu provázkem a výsledkem je křivý nepravidelný hrbolatý váleček, sotva podobný tomu, který dělávala babička. Trik s alobalem...
Jak připravit dokonalou masovou roládu?
  • Tipy a triky

Jak připravit dokonalou masovou roládu?

Chcete se při svátečním obědě blýsknout před svými nejbližšími? Pokud nedáte dopustit na šťavnatou chuť masa, vyzkoušejte masovou roládu, kterou můžete naplnit nejrůznějšími dobrotami. Máte ji hotovou během chvilky a všem u rodinného stolu...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit