Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová roláda s bramborovou kaší
Vepřová roláda s bramborovou kaší
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřová roláda s bramborovou kaší

4.4/5 Počet hodnocení: 32
Do 90 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7521 kcal
Bílkoviny 355 g
Sacharidy 245 g
Tuky 552 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřová roláda s bramborovou kaší je skvělá, docela jednoduchá a udělá velkou parádu při nedělním obědě i při večeři pro přátele. Základem rolády je vepřová plec a jako náplň jsme zvolili umíchaná vejce s pažitkou, šunku a sterilovanou okurku. Tato kombinace kromě fantastické chuti vytvoří po rozkrojení nádhernou mozaiku.

Suroviny

vejce 3 ks
pažitka 1 hrst
nasekané nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
hořčice plnotučná
na potření
šunka 5 plátků
větší, nakrájená na kostičky
Na bramborovou kaši
oloupané, nakrájené na kostky
máslo 200 g
nakrájené
ideálně ohřátá

Postup

1

Vejce prošlehejte se smetanou a pažitkou a na nepřilnavé pánvi umíchejte. Odstavte.

2

Troubu předehřejte na 180 °C.

3

Plec očistěte, podélně rozřízněte řezem, který bude směřovat dovnitř masa ve tvaru širokého Z, aby se pak maso otevřelo do plátu, který rozklepejte na sílu 2 cm. Osolte, opepřete a potřete hořčicí.

4

Podél kratší strany rozložte šunku, na ni rozprostřete míchaná vajíčka a okurky – po straně nechte asi 3 cm volné. Boční kraje zahněte dovnitř, pevně zarolujte a svažte po celé délce provázkem.

5

V pánvi rozpalte sádlo a roládu na něm zprudka opečte ze všech stran.

6

Vyjměte a ve výpeku osmahněte cibuli.

7

Vše potom přesuňte do pekáče, přidejte bobkový list a podlijte vodou. Zakryjte a pečte zhruba jednu hodinu, průběžně přelévejte šťávou z masa a případně podlévejte vodou.

8

Po upečení maso vyjměte, odstraňte provázek a nakrájejte na plátky.

9

Na bramborovou kaši oloupejte brambory a uvařte je v osolené vodě doměkka. Sceďte a rozšťouchejte s máslem a smetanou. Dochuťte solí.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...