Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřová roláda s bramborovou kaší

Je skvělá, docela jednoduchá a udělá velkou parádu při nedělním obědě i při večeři pro přátele.

Vydání: 2018/5
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H
Pečení 1:00
Maso

Ingredience

    • 3 vejce
    • 3 lžíce smetany
    • malá hrst pažitky, nasekané nadrobno
    • 1 kg vepřové plece
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • plnotučná hořčice na potření
    • 5 plátků šunky
    • cca 5 kyselých okurek
    • 3 lžíce sádla
    • 1 větší cibule, nakrájená na kostičky
    • bobkový list

    NA BRAMBOROVOU KAŠI

    • 1 kg brambor, oloupaných, nakrájených na kostky
    • 200 g másla, nakrájeného
    • 200 ml smetany na vaření, ideálně ohřáté

Příprava jídla

1 Vejce prošlehejte se smetanou a pažitkou a na nepřilnavé pánvi umíchejte. Odstavte. Troubu předehřejte na 180°C.

2 Plec očistěte, podélně rozřízněte řezem, který bude směřovat dovnitř masa ve tvaru širokého Z, aby se pak maso otevřelo do plátu, který rozklepejte na sílu 2cm. Osolte, opepřete a potřete hořčicí. Podél kratší strany rozložte šunku, na ni rozprostřete míchaná vajíčka a okurky – po straně nechte asi 3cm volné. Boční kraje zahněte dovnitř, pevně zarolujte a svažte po celé délce provázkem.

3 V pánvi rozpalte sádlo a roládu na něm zprudka opečte ze všech stran. Vyjměte a ve výpeku osmahněte cibuli. Vše potom přesuňte do pekáče, přidejte bobkový list a podlijte vodou. Zakryjte a pečte zhruba jednu hodinu, průběžně přelévejte šťávou z masa a případně podlévejte vodou. Po upečení maso vyjměte, odstraňte provázek a nakrájejte na plátky.

4 Na bramborovou kaši brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte a rozšťouchejte s máslem a smetanou. Dochuťte solí.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tvarohový koláč s mandlovou drobenkou

Rajčatová polévka se slaninou

Pečená krůtí stehna

Přidat komentář