Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová roláda s bramborovou kaší

Vepřová roláda s bramborovou kaší
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Vepřová roláda s bramborovou kaší

4.4/5 Počet hodnocení: 29
Do 30 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7512 kcal
Bílkoviny 354 g
Sacharidy 244 g
Tuky 552 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je skvělá, docela jednoduchá a udělá velkou parádu při nedělním obědě i při večeři pro přátele.

Suroviny

vejce 3 ks
pažitka hrst
nasekané nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
hořčice plnotučná
na potření
šunka 5 plátků
větší, nakrájená na kostičky
NA BRAMBOROVOU KAŠI
oloupané, nakrájené na kostky
máslo 200 g
nakrájené
ideálně ohřátá

Postup

1

Vejce prošlehejte se smetanou a pažitkou a na nepřilnavé pánvi umíchejte. Odstavte.

2

Troubu předehřejte na 180°C.

3

Plec očistěte, podélně rozřízněte řezem, který bude směřovat dovnitř masa ve tvaru širokého Z, aby se pak maso otevřelo do plátu, který rozklepejte na sílu 2cm. Osolte, opepřete a potřete hořčicí.

4

Podél kratší strany rozložte šunku, na ni rozprostřete míchaná vajíčka a okurky – po straně nechte asi 3cm volné. Boční kraje zahněte dovnitř, pevně zarolujte a svažte po celé délce provázkem.

5

V pánvi rozpalte sádlo a roládu na něm zprudka opečte ze všech stran.

6

Vyjměte a ve výpeku osmahněte cibuli.

7

Vše potom přesuňte do pekáče, přidejte bobkový list a podlijte vodou. Zakryjte a pečte zhruba jednu hodinu, průběžně přelévejte šťávou z masa a případně podlévejte vodou.

8

Po upečení maso vyjměte, odstraňte provázek a nakrájejte na plátky.

9

Na bramborovou kaši brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte a rozšťouchejte s máslem a smetanou. Dochuťte solí.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč