Vepřová roláda s bramborovou kaší

Vepřová roláda s bramborovou kaší

4.3 / 5. Počet hodnocení: 20
Do 30 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7512 kcal
Bílkoviny 354 g
Sacharidy 244 g
Tuky 552 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je skvělá, docela jednoduchá a udělá velkou parádu při nedělním obědě i při večeři pro přátele.

Suroviny

vejce 3 ks
smetana 3 PL
pažitka hrst
nasekané nadrobno
vepřová plec 1 kg
sůl
pepř
čerstvě mletý
hořčice plnotučná
na potření
šunka 5 plátků
okurky nakládané 5 ks
cca
sádlo 3 PL
cibule 1 ks
větší, nakrájená na kostičky
bobkový list
NA BRAMBOROVOU KAŠI
brambory 1 kg
oloupané, nakrájené na kostky
máslo 200 g
nakrájené
smetana na vaření 200 ml
ideálně ohřátá

1 Vejce prošlehejte se smetanou a pažitkou a na nepřilnavé pánvi umíchejte. Odstavte. Troubu předehřejte na 180°C.

2 Plec očistěte, podélně rozřízněte řezem, který bude směřovat dovnitř masa ve tvaru širokého Z, aby se pak maso otevřelo do plátu, který rozklepejte na sílu 2cm. Osolte, opepřete a potřete hořčicí. Podél kratší strany rozložte šunku, na ni rozprostřete míchaná vajíčka a okurky – po straně nechte asi 3cm volné. Boční kraje zahněte dovnitř, pevně zarolujte a svažte po celé délce provázkem.

3 V pánvi rozpalte sádlo a roládu na něm zprudka opečte ze všech stran. Vyjměte a ve výpeku osmahněte cibuli. Vše potom přesuňte do pekáče, přidejte bobkový list a podlijte vodou. Zakryjte a pečte zhruba jednu hodinu, průběžně přelévejte šťávou z masa a případně podlévejte vodou. Po upečení maso vyjměte, odstraňte provázek a nakrájejte na plátky.

4 Na bramborovou kaši brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte a rozšťouchejte s máslem a smetanou. Dochuťte solí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit