Jablečný džus a jablka dají pečeni krásně vyniknout. Podávejte s knedlíkem nebo šťouchanými bramborami.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220 °C. Přísady na kořenicí pastu rozmělněte v mixéru nebo v hmoždíři. Maso podélně nařízněte tak, abyste po rozložení získali vyšší plát. Pastu prsty vetřete do masa. Sviňte do rolády a zavažte kuchyňským provázkem – pokud máte plec s kůží, měla by být navrchu. Roládu položte do pekáčku švem nahoru, poklaďte kousky másla a pečte v troubě asi 25 minut, až začne být na povrchu křupavá.
Ztlumte na 160 °C. Přisypte jablka, přiklopte a pečte asi tři čtvrtě hodiny. Odkryjte, podlijte jablečným džusem a dopékejte ještě asi 25 minut dozlatova. Občas přelévejte vypečenou šťávou. Podávejte s dušeným zelím a bramborovými knedlíky nebo jen se šťouchanými bramborami.