Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová roláda na jablkách
Vepřová roláda na jablkách
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřová roláda na jablkách

4.2/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2221 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 48 g
Tuky 174 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jablečný džus a jablka dají pečeni krásně vyniknout. Podávejte s knedlíkem nebo šťouchanými bramborami.

Suroviny

zbavená šlach
fenyklová semínka ½ ČL
na kořenicí pastu
česnek 2 stroužek
na kořenicí pastu
koriandr čerstvý 5 kuliček
na kořenicí pastu
sůl 1 ČL
na kořenicí pastu
pepř celý ½ ČL
celý na kořenicí pastu
na kořenicí pastu
jablečný džus 150 ml
malá, bez jadřince, na měsíčky
dušené, k podávání
k podávání, lze nahradit šťouchanými brambory

Postup

1

Troubu předehřejte na 220 °C. Přísady na kořenicí pastu rozmělněte v mixéru nebo v hmoždíři. Maso podélně nařízněte tak, abyste po rozložení získali vyšší plát. Pastu prsty vetřete do masa. Sviňte do rolády a zavažte kuchyňským provázkem – pokud máte plec s kůží, měla by být navrchu. Roládu položte do pekáčku švem nahoru, poklaďte kousky másla a pečte v troubě asi 25 minut, až začne být na povrchu křupavá.

2

Ztlumte na 160 °C. Přisypte jablka, přiklopte a pečte asi tři čtvrtě hodiny. Odkryjte, podlijte jablečným džusem a dopékejte ještě asi 25 minut dozlatova. Občas přelévejte vypečenou šťávou. Podávejte s dušeným zelím a bramborovými knedlíky nebo jen se šťouchanými bramborami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...