0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová roláda na jablkách

Vepřová roláda na jablkách
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřová roláda na jablkách

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2221 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 48 g
Tuky 174 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jablečný džus a jablka dají pečeni krásně vyniknout. Podávejte s knedlíkem nebo šťouchanými bramborami.

Suroviny

vepřová plec 600 g
zbavená šlach
fenyklová semínka 0.5 ČL
na kořenicí pastu
česnek 2 stroužek
na kořenicí pastu
koriandr čerstvý 5 kuliček
na kořenicí pastu
sůl 1 ČL
na kořenicí pastu
pepř celý 0.5 ČL
celý na kořenicí pastu
citronová kůra 1 ČL
na kořenicí pastu
máslo 80 g
jablečný džus 150 ml
jablko 2 ks
malá, bez jadřince, na měsíčky
zelí
dušené, k podávání
knedlíky bramborové
k podávání, lze nahradit šťouchanými brambory

1 Troubu předehřejte na 220 °C. Přísady na kořenicí pastu rozmělněte v mixéru nebo v hmoždíři. Maso podélně nařízněte tak, abyste po rozložení získali vyšší plát. Pastu prsty vetřete do masa. Sviňte do rolády a zavažte kuchyňským provázkem – pokud máte plec s kůží, měla by být navrchu. Roládu položte do pekáčku švem nahoru, poklaďte kousky másla a pečte v troubě asi 25 minut, až začne být na povrchu křupavá.

2 Ztlumte na 160 °C. Přisypte jablka, přiklopte a pečte asi tři čtvrtě hodiny. Odkryjte, podlijte jablečným džusem a dopékejte ještě asi 25 minut dozlatova. Občas přelévejte vypečenou šťávou. Podávejte s dušeným zelím a bramborovými knedlíky nebo jen se šťouchanými bramborami.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit