„Za dob mé babičky bylo maso spíš sváteční záležitostí a dostupnější bylo rozhodně vepřové. A tak i tuhle klasiku babička připravova z vepřové kýty místo hovězí. Moje maminka v téhle tradici pokračuje a já taky. Téměř až do své dospělosti jsem netušila, že naše ptáčky nejsou ty pravé,“ směje se naše kolegyně Martina Kojzarová. Nám variace na španělské ptáčky z vepřového masa tak zachutnala, že jsme vyprosili recept i pro vás.
Videorecept
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 927.5 kcal
- Bílkoviny 77.25 g
- Sacharidy 10.75 g
- Tuky 62.5 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/10
Přidat hodnocení
Hodnocení
3,6/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2021/10
Říjnový Apetit se jako obvykle nese v duchu české kuchyně a jejích největších pokladů. V novém čísle vás čekají večeře jako od babičky, spolu s námi se můžete vydat letem světem španělských ptáčků či oslavit jedinečnost českého máku. Věřte, že o voňavých buchtách plněných šimlem a sypaných mákem z titulní strany se vám ještě dlouho budou zdát sladké sny, stejně tak jako o snovém pražském koláči či receptech s karamelem. Špičkoví šéfkuchaři se s vámi podělí o své vyladěné recepty na českou klasiku – nechybí poctivý vývar či koprovka. Domov můžete provonět křupavými rohlíky či domácím kváskovým chlebem. O recepty na neodolatelné moučníky ze své nové kuchařky Sladce se s námi podělila Bára Gorecká alias Máma peče doma. Říjnové číslo Apetitu je v prodeji od 16. 9.