Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
3,6 (14x)
17. 10. 2022
Španělské ptáčky babičky Marušky
Apetit
Španělské ptáčky babičky Marušky
Apetit


Snadné
> 60 min
3,6 (14x)

„Za dob mé babičky bylo maso spíš sváteční záležitostí a dostupnější bylo rozhodně vepřové. A tak i tuhle klasiku babička připravova z vepřové kýty místo hovězí. Moje maminka v téhle tradici pokračuje a já taky. Téměř až do své dospělosti jsem netušila, že naše ptáčky nejsou ty pravé,“ směje se naše kolegyně Martina Kojzarová. Nám variace na španělské ptáčky z vepřového masa tak zachutnala, že jsme vyprosili recept i pro vás.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 927.5 kcal
  • Bílkoviny 77.25 g
  • Sacharidy 10.75 g
  • Tuky 62.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Španělský ptáček podle Honzy Punčocháře: Maso je důležité opéct, cibuli třikrát restovat. Omáčku vyšperkuji k dokonalosti

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

3,6/5

Hodnocení receptu

3,6/5
(14 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2021/10

Říjnový Apetit se jako obvykle nese v duchu české kuchyně a jejích největších pokladů. V novém čísle vás čekají večeře jako od babičky, spolu s námi se můžete vydat letem světem španělských ptáčků či oslavit jedinečnost českého máku. Věřte, že o voňavých buchtách plněných šimlem a sypaných mákem z titulní strany se vám ještě dlouho budou zdát sladké sny, stejně tak jako o snovém pražském koláči či receptech s karamelem. Špičkoví šéfkuchaři se s vámi podělí o své vyladěné recepty na českou klasiku – nechybí poctivý vývar či koprovka. Domov můžete provonět křupavými rohlíky či domácím kváskovým chlebem. O recepty na neodolatelné moučníky ze své nové kuchařky Sladce se s námi podělila Bára Gorecká alias Máma peče doma. Říjnové číslo Apetitu je v prodeji od 16. 9.

Související články