Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
2,5 (11x)
17. 5. 2023
Vepřová roláda s rebarborovou náplní a rebarborovým želé s rozmarýnem
Image Professionals
Vepřová roláda s rebarborovou náplní a rebarborovým želé s rozmarýnem
Image Professionals


Snadné
> 60 min
2,5 (11x)

Rebarbora se sice nejčastěji používá jako ovoce, je to ovšem zelenina. Zkuste ji spárovat se šťavnatým vepřovým masem a vznikne vám tato vepřová roláda s rebarborovou náplní a rozmarýnem – delikátní kombinace vás zaručeně příjemně překvapí.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 978.5 kcal
  • Bílkoviny 65.75 g
  • Sacharidy 71.75 g
  • Tuky 51.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

2,5/5

Hodnocení receptu

2,5/5
(11 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/5

Užijte si s květnovým Apetitem jedno z nejkrásnějších období v roce. Uspořádejte s námi pro své blízké hostinu pod širým nebem, kde zkrátka jídlo chutná nejlépe. V menu by neměla chybět májová brynza i první úroda čerstvé zeleniny i ovoce  –  chřest, špenát, jarní cibulka, rebarbora, ředkvičky, jahody... Připravte si pestré saláty plné rozmanitých chutí i barev a podlehněte kouzlu snadné přípravy masových kuliček z trouby. Mamince upečte za vždy otevřenou náruč k svátku dechberoucí dezert.  Taťána Shamma vás naučí pohlížet zcela jinak na stravování bez masa, Hana Šindelářová vám prozradí vše, co jste chtěli vědět o zavařování, Anička Grosmannová se ve své glose zamyslí nad lidovým jídlem a Hanka Zemanová vás díky své stejnojmenné kuchařce provede rytmem roku.  Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Rebarborový koláč

Rebarbora krok za krokem: Jak ji bezpečně připravit, skladovat i využít do posledního stonku

Rebarbora je sezonní zelenina, která svou výraznou kyselostí dokáže povznést každý koláč, kompot i domácí sirup. Přesto si s ní mnozí stále nevědí rady. Kdy je rebarbora jedovatá? Jak ji správně oloupat, uvařit nebo uchovat? A proč by si na ni měli dát někteří lidé pozor? Poradíme vám, jak tuto pozoruhodnou rostlinu zpracovat tak, abyste si ji mohli vychutnat naplno a bezpečně.