Šťavnatý řízek ve voňavé bylinkové strounace je vždycky sázka na jistotu. Jak ho tentokrát trochu ozvláštnit? Zkuste k němu přidat lahodné rebarborové zelí! Jeho chutí budete určitě zaručeně okouzleni...
Náš tip: Jak na rebarboru?
Suroviny
Postup
Připravte zelí. Rozehřejte v hrnci 2 lžíce oleje, přidejte cibuli a osolte. Opékejte pět minut, dokud cibule nezměkne a lehce nezezlátne. Přisypte zelí, rebarboru a kmín, zamíchejte a chvíli opékejte.
Pak přiklopte a 3–5 minut duste. Přidejte javorový sirup a ocet. Na mírném ohni vařte nezakryté za občasného míchání, dokud rebarbora a zelí nezměknou. Udržujte v teple.
Maso lehce osolte. Nařízněte kraje, aby se řízky nekroutily, a mírně naklepejte. Mouku smíchejte se solí a pepřem a nasypte ji na talíř. Vejce rozšlehejte v misce. Strouhanku panko smíchejte s petrželkou. Obalte řízky – nejprve v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance.
V menší nádobě rozehřejte 100ml oleje a omažte řízky, 5–6 minut po každé straně. Dejte je odsát na ubrousek. Podávejte se zelím, posypané mikrobylinkami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Řízek – milovaná klasika(11 receptů )