0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřový řízek s rebarborovým zelím

Vepřový řízek s rebarborovým zelím
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřový řízek s rebarborovým zelím

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3214 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 151 g
Tuky 228 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnatý řízek ve voňavé bylinkové strounace je vždycky sázka na jistotu. Jak ho tentokrát trochu ozvláštnit? Zkuste k němu přidat lahodné rebarborové zelí! Jeho chutí budete určitě zaručeně okouzleni...

Suroviny

vepřové maso 4 plátky
z málo prorostlé krkovice
mouka pšeničná hladká 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
strouhanka 80 g
ideálně panko
petrželka 2 PL
hladkolistá, lístky nasekané
rostlinný olej 100 ml
na smažení
bylinky
mikrobyliny k podávání, například hráškové výhonky nebo česnekové mikrovýhonky (není nutné)
citron
k podávání
NA ZELÍ
rostlinný olej 2 PL
cibule červená 1 ks
nakrájená najemno
sůl
hlávkové, nakrouhané najemno
rebarbora 2 ks
stonky zbavené tuhých vláken a nakrájené na tenké plátky
kmín 1 ČL
drcený
javorový sirup 2 PL
jablečný ocet 1 PL
lze nahradit červeným vinným octem

1 Připravte zelí. Rozehřejte v hrnci 2 lžíce oleje, přidejte cibuli a osolte. Opékejte pět minut, dokud cibule nezměkne a lehce nezezlátne. Přisypte zelí, rebarboru a kmín, zamíchejte a chvíli opékejte. Pak přiklopte a 3–5 minut duste. Přidejte javorový sirup a ocet. Na mírném ohni vařte nezakryté za občasného míchání, dokud rebarbora a zelí nezměknou. Udržujte v teple.

2 Maso lehce osolte. Nařízněte kraje, aby se řízky nekroutily, a mírně naklepejte. Mouku smíchejte se solí a pepřem a nasypte ji na talíř. Vejce rozšlehejte v misce. Strouhanku panko smíchejte s petrželkou. Obalte řízky – nejprve v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance.

3 V menší nádobě rozehřejte 100ml oleje a omažte řízky, 5–6 minut po každé straně. Dejte je odsát na ubrousek. Podávejte se zelím, posypané mikrobylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč