0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřový řízek s rebarborovým zelím

Vepřový řízek s rebarborovým zelím
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřový řízek s rebarborovým zelím

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3214 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 151 g
Tuky 228 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnatý řízek ve voňavé bylinkové strounace je vždycky sázka na jistotu. Jak ho tentokrát trochu ozvláštnit? Zkuste k němu přidat lahodné rebarborové zelí! Jeho chutí budete určitě zaručeně okouzleni...

Suroviny

vepřové maso 4 plátky
z málo prorostlé krkovice
mouka pšeničná hladká 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
strouhanka 80 g
ideálně panko
petrželka 2 PL
hladkolistá, lístky nasekané
rostlinný olej 100 ml
na smažení
bylinky
mikrobyliny k podávání, například hráškové výhonky nebo česnekové mikrovýhonky (není nutné)
k podávání
NA ZELÍ
rostlinný olej 2 PL
cibule červená 1 ks
nakrájená najemno
sůl
hlávkové, nakrouhané najemno
stonky zbavené tuhých vláken a nakrájené na tenké plátky
kmín 1 ČL
drcený
javorový sirup 2 PL
jablečný ocet 1 PL
lze nahradit červeným vinným octem

1 Připravte zelí. Rozehřejte v hrnci 2 lžíce oleje, přidejte cibuli a osolte. Opékejte pět minut, dokud cibule nezměkne a lehce nezezlátne. Přisypte zelí, rebarboru a kmín, zamíchejte a chvíli opékejte. Pak přiklopte a 3–5 minut duste. Přidejte javorový sirup a ocet. Na mírném ohni vařte nezakryté za občasného míchání, dokud rebarbora a zelí nezměknou. Udržujte v teple.

2 Maso lehce osolte. Nařízněte kraje, aby se řízky nekroutily, a mírně naklepejte. Mouku smíchejte se solí a pepřem a nasypte ji na talíř. Vejce rozšlehejte v misce. Strouhanku panko smíchejte s petrželkou. Obalte řízky – nejprve v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance.

3 V menší nádobě rozehřejte 100ml oleje a omažte řízky, 5–6 minut po každé straně. Dejte je odsát na ubrousek. Podávejte se zelím, posypané mikrobylinkami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...