Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové ‚buffalo‘ uši s omáčkou z modrého sýra

Vepřové ‚buffalo‘ uši s omáčkou z modrého sýra
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové ‚buffalo‘ uši s omáčkou z modrého sýra

4.4/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob jako předkrm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3439 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 280 g
Tuky 185 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřové uši nejsou pro každého, ale kdo se odváží, získá vynikající chuťovku k pivu. A protože o uši nebývá obvykle v masně rvačka, možná vám je řezník dá jen tak od cesty.

Suroviny

vepřové uši (3–4 kusy podle velikosti)
vývar 500 ml
vepřový nebo drůběží
ve slupce, přepůlená a opečená nasucho na řezu do tmava
česnek 3 stroužky
oloupané
mrkev 1 ks
nakrájená na kusy
řapíkatý celer 1 ks
nakrájený na kusy
petrželka 3 snítky
rozmarýn 3 snítky
tymián 3 snítky
fenyklová semínka 1 ČL
pepř celý 5 kuliček
nebo podle chuti
Na obalení a dokončení
sůl 1 ČL
fenykl 1 špetka
mletý
pepř
čerstvě mletý
česnek sušený 1 ČL
rostlinný olej
na smažení
sriracha 80 ml
nebo buffalo omáčka
máslo 100 g
na kostičky
jablečný ocet 80 ml
Na omáčku z modrýho sýra

Postup

1

Uši zkontrolujte, případně zbavte zbytků štětin a nečistot – dobře to jde, když je vydrhnete pod tekoucí vodou drátěnkou. Pak uši vložte do hrnce a zalijte vývarem, aby byly ponořené (případně dolijte vodou, bude-li vývaru málo). Přidejte cibuli, česnek, zeleninu, bylinky a koření. Na mírném ohni táhněte s lehce poodklopenou pokličkou doměkka, trvá to cca 2,5 hodiny. Máte-li žáruvzdorný hrnec, můžete jej bez pokličky umístit do trouby rozehřáté na 120°C a pomalu dusit 4 hodiny.

2

Uvařené uši vyjměte a nechte okapat a vychladnout, případně dosušte. Pak nakrájejte na proužky. Smíchejte hladkou mouku se solí, cukrem a sypkým kořením a obalte ve směsi nakrájené kousky uší.

3

Rozehřejte v rendlíku vysokou vrstvu rostlinného oleje na cca 180°C a smažte po dávkách kousky uší dokřupava.

4

Zatímco se uši smaží, smíchejte přísady na omáčku z modrého sýra. Můžete vše rozmixovat pro hladkou konzistenci nebo rozmačkat vidličkou pro rustikální vzhled. 

5

V dalším rendlíku zahřejte zvolenou pálivou omáčku, přidejte máslo a ocet a prošlehejte dohladka. Rychle v omáčce obalte smažené kousky a podávejte ihned s omáčkou z modrého sýra.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč