Vepřové uši nejsou pro každého, ale kdo se odváží, získá vynikající chuťovku k pivu. A protože o uši nebývá obvykle v masně rvačka, možná vám je řezník dá jen tak od cesty.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Na obalení a dokončení
Na omáčku z modrýho sýra
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 573.17 kcal
- Bílkoviny 26.83 g
- Sacharidy 46.67 g
- Tuky 30.83 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/2
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,4/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2022/2
V únorovém Apetitu, který vychází 13. 1. 2022, jsme uctili tradice masopustními pochoutkami. Své zasloužené chvíle slávy se dočká vepřové sádlo i netradiční kousky vepřového masa jako je jazyk, ossobuco či vepřové uši. Myslíme ovšem i na ty, kteří masu neholdují, na zoubek se totiž podíváme nemasu, chlebovníku (jackfruitu) a seitanu. Potřebujete-li uprostřed zimy trochu rozpálit, vhod vám určitě přijde ochutnávka z pořádně pikantní Chilli kuchařky. Vaši duši pak určitě ukonejší a zahřejí teplé dezerty nebo vydatné polévky. Srdce se vám rozbuší u romantických večeří pro dva, které můžete nejdříve společně uvařit a pak sníst. Nekonečnou lásku můžete vyznat i sladkou tečkou ve velkém stylu – máme pro vás recepty hned na dva legendární dorty, Pavlovu a dort Pupp, nebo ořechové moučníky bez lepku. Pokud je na vás šeď zimy už příliš dlouhá, vyrazte s námi na skok do barevných tropů. Recepty plné exotického ovoce vám zaručeně doslova prozáří den. Apetit, napsáno s chutí.