0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové ‚buffalo‘ uši s omáčkou z modrého sýra

Vepřové ‚buffalo‘ uši s omáčkou z modrého sýra
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové ‚buffalo‘ uši s omáčkou z modrého sýra

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob jako předkrm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3439 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 280 g
Tuky 185 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřové uši nejsou pro každého, ale kdo se odváží, získá vynikající chuťovku k pivu. A protože o uši nebývá obvykle v masně rvačka, možná vám je řezník dá jen tak od cesty.

Suroviny

vepřové maso 500 g
vepřové uši (3–4 kusy podle velikosti)
vývar 500 ml
vepřový nebo drůběží
cibule 1 ks
ve slupce, přepůlená a opečená nasucho na řezu do tmava
česnek 3 stroužky
oloupané
mrkev 1 ks
nakrájená na kusy
řapíkatý celer 1 ks
nakrájený na kusy
petrželka 3 snítky
rozmarýn 3 snítky
tymián 3 snítky
bobkový list 1 ks
fenyklová semínka 1 ČL
pepř celý 5 kuliček
nebo podle chuti
Na obalení a dokončení
mouka pšeničná hladká 150 g
sůl 1 ČL
krupicový cukr 1 ČL
paprika mletá sladká 1 ČL
fenykl 1 špetka
mletý
pepř
čerstvě mletý
česnek sušený 1 ČL
rostlinný olej
na smažení
sriracha 80 ml
nebo buffalo omáčka
máslo 100 g
na kostičky
jablečný ocet 80 ml
Na omáčku z modrýho sýra

Postup

1

Uši zkontrolujte, případně zbavte zbytků štětin a nečistot – dobře to jde, když je vydrhnete pod tekoucí vodou drátěnkou. Pak uši vložte do hrnce a zalijte vývarem, aby byly ponořené (případně dolijte vodou, bude-li vývaru málo). Přidejte cibuli, česnek, zeleninu, bylinky a koření. Na mírném ohni táhněte s lehce poodklopenou pokličkou doměkka, trvá to cca 2,5 hodiny. Máte-li žáruvzdorný hrnec, můžete jej bez pokličky umístit do trouby rozehřáté na 120°C a pomalu dusit 4 hodiny.

2

Uvařené uši vyjměte a nechte okapat a vychladnout, případně dosušte. Pak nakrájejte na proužky. Smíchejte hladkou mouku se solí, cukrem a sypkým kořením a obalte ve směsi nakrájené kousky uší.

3

Rozehřejte v rendlíku vysokou vrstvu rostlinného oleje na cca 180°C a smažte po dávkách kousky uší dokřupava.

4

Zatímco se uši smaží, smíchejte přísady na omáčku z modrého sýra. Můžete vše rozmixovat pro hladkou konzistenci nebo rozmačkat vidličkou pro rustikální vzhled. 

5

V dalším rendlíku zahřejte zvolenou pálivou omáčku, přidejte máslo a ocet a prošlehejte dohladka. Rychle v omáčce obalte smažené kousky a podávejte ihned s omáčkou z modrého sýra.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší
  • Suroviny

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší

Když se před pěti sty lety  španělský dobyvatel Hernán Cortés vracel ze střední Ameriky, jedněmi z prvních suvenýrů, které s sebou do Evropy přivezl, byly kakaové boby. Jejich využití odkoukal od Aztéků. Ti kakao zpracovávali na...
Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč