Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové dělové koule
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové dělové koule

4.2/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Na 24 koule

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1412 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 146 g
Tuky 65 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborné masové koule, velice snadné na přípravu. Zapojte do vaření i děti.

Související recepty

Suroviny

strouhanka 100 g
čerstvá, nemusíte spotřebovat všechnu
petrželka 2 PL
nasekaná, nejlépe hladkolistá
pepř mletý
sůl mořská
vejce 1 ks
olivový olej 2 PL
K podávání
česnek 2 stroužky
prolisované
petrželka hrst
nasekaná

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 stupňů a plech potáhněte pečicím papírem. V míse smíchejte maso se 2/3 strouhanky, petrželkou, vejcem a osolte a opepřete. Důkladně promíchejte. Pokud je hmota příliš tekutá, přidejte trochu strouhanky.

2

Navlhčenýma rukama tvarujte kuličky o velikosti ořechu. Na pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm opečte kuličky.

3

Pak je přesuňte na plech a pečte 20 minut dozlatova.

4

Suroviny na omáčku povařte a po vychladnutí podávejte k dělovým koulím.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...