0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové dělové koule

Vepřové dělové koule
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové dělové koule

3 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Na 24 koule

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1412 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 146 g
Tuky 65 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborné masové koule, velice snadné na přípravu. Zapojte do vaření i děti.

Suroviny

vepřové maso mleté 500 g
strouhanka 100 g
čerstvá, nemusíte spotřebovat všechnu
petrželka 2 PL
nasekaná, nejlépe hladkolistá
pepř mletý
sůl mořská
vejce 1 ks
olivový olej 2 PL
K podávání
konzervovaná rajčata krájená 400 g
česnek 2 stroužky
prolisované
petrželka hrst
nasekaná

1 Předehřejte troubu na 180 stupňů a plech potáhněte pečicím papírem. V míse smíchejte maso se 2/3 strouhanky, petrželkou, vejcem a osolte a opepřete. Důkladně promíchejte. Pokud je hmota příliš tekutá, přidejte trochu strouhanky.

2 Navlhčenýma rukama tvarujte kuličky o velikosti ořechu. Na pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm opečte kuličky. Pak je přesuňte na plech a pečte 20 minut dozlatova.

3 Suroviny na omáčku povařte a po vychladnutí podávejte k dělovým koulím.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit