Výborné masové koule, velice snadné na přípravu. Zapojte do vaření i děti.
Suroviny
vepřové maso mleté
500
g
strouhanka
100
g
čerstvá, nemusíte spotřebovat všechnu
petrželka
2
PL
nasekaná, nejlépe hladkolistá
pepř mletý
sůl mořská
vejce
1
ks
olivový olej
2
PL
K podávání
česnek
2
stroužky
prolisované
petrželka
hrst
nasekaná
Postup
1
Předehřejte troubu na 180 stupňů a plech potáhněte pečicím papírem. V míse smíchejte maso se 2/3 strouhanky, petrželkou, vejcem a osolte a opepřete. Důkladně promíchejte. Pokud je hmota příliš tekutá, přidejte trochu strouhanky.
2
Navlhčenýma rukama tvarujte kuličky o velikosti ořechu. Na pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm opečte kuličky.
3
Pak je přesuňte na plech a pečte 20 minut dozlatova.
4
Suroviny na omáčku povařte a po vychladnutí podávejte k dělovým koulím.