0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Celer

Celer

Bulvový celer je tak trochu zanedbávaná zelenina. Víme ale, jak ho proměnit v naprostou lahůdku.

V obchodě nebo na trhu se snažte vyhledat bulvy bez měkkých míst (značí potlučená místa), vyhýbejte se vyschlým bulvám a takovým, které jsou na svou velikost podezřele lehké – takové bývají duté či uvnitř houbovitě měkké. Celer vydrží v chladničce až dva týdny. 

Celer vždy důkladně oloupejte a zbavte spleti kořínků ve spodní části bulvy. Pokud ho okamžitě nepoužijete, zakapejte ho citronovou šťávou nebo něčím kyselým, aby nezhnědl.

Z celeru jsou skvělé krémové polévky, nechybí v základu ragú a chutný je také pečený na troše oleje v troubě či gratinovaný s bramborami. Jezte ho i zasyrova. Zvláštní, lehce oříškovou chuť dodá nastrouhaný celer pomazánkám, báječný je v remuládě s jablky, vlašskými ořechy a majonézou. Ladí s česnekem, ostatní kořenovou zeleninou, listovou petrželkou, tymiánem, rozmarýnem, slaninou, smetanou a uzenými rybami.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč