Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s růžičkovou kapustou
Těstoviny s růžičkovou kapustou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s růžičkovou kapustou

3.8/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3741 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 265 g
Tuky 220 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny jako stvořené pro chmurné zimní dny. 

Suroviny

olivový olej 4 PL
+ na vymazání formy
těstoviny 300 g
krátké – penne, macaroni
růžičky očištěné, větší přepůlené
nebo vysokotučná zakysaná smetana
mléko 50 ml
např. roquefort
česnek 1 stroužek
prolisovaný
nastrouhaná
strouhaný
piniové oříšky 2 PL

Postup

1

Nádobu o objemu 1,5–2 litry vymažte olejem. Troubu rozehřejte na 200 °C. Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu – měly by být al dente. Na posledních cca 7 minut varu k nim přihoďte růžičkovou kapustu.

2

Mezitím vmíchejte do crème fraîche nebo zakysané smetany mléko a do směsi rozdrobte sýr s modrou plísní (roquefort). Přidejte česnek a společně prošlehejte.

3

Uvařené těstoviny slijte, růžičkovou kapustu vyberte a propláchněte studenou vodou, aby si zachovala barvu. Nechte okapat.

4

Těstoviny přesypte do zapékací nádoby a dobře promíchejte se směsí crème fraîche či zakysanky a roquefortu. Vmíchejte polovinu růžičkové kapusty.

5

Ciabattu nakrájejte a rozsekejte v mixéru nahrubo. Smíchejte s pomerančovou kůrou, parmazánem a 2 lžícemi oleje. Na těstoviny nasypte strouhanku s parmazánem a pomerančovou kůrou a nechte zapékat asi 15 minut v troubě, nebo dokud těstoviny nezezlátnou.

6

Mezitím na velké pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a opečte na něm zbylou růžičkovou kapustu dozlatova. Na další menší pánvičce opražte nasucho pinie.

7

Těstoviny vyjměte z trouby, rozdělte na porce, každou ozdobte hlávkami opečených kapustiček a posypte piniemi.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč