Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s růžičkovou kapustou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 19
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3741 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 265 g
Tuky 220 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny s růžičkovou kapustou jsou jako stvořené pro chmurné zimní dny. Na recept nepotřebujete mnoho ingrediencí a navíc ho s přehledem zvládnou i naprostí začátečníci. Tyto zapečené těstoviny bez masa okouzlí nejen vegetariány...

Suroviny

olivový olej 4 PL
+ na vymazání formy
těstoviny 300 g
krátké – penne, macaroni
růžičky očištěné, větší přepůlené
nebo vysokotučná zakysaná smetana
mléko 50 ml
např. roquefort
česnek 1 stroužek
prolisovaný
nastrouhaná
strouhaný
piniové oříšky 2 PL

Postup

1

Nádobu o objemu 1,5–2 litry vymažte olejem. Troubu rozehřejte na 200 °C. Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu – měly by být al dente. Na posledních cca 7 minut varu k nim přihoďte růžičkovou kapustu.

2

Mezitím vmíchejte do crème fraîche nebo zakysané smetany mléko a do směsi rozdrobte sýr s modrou plísní (roquefort). Přidejte česnek a společně prošlehejte.

3

Uvařené těstoviny slijte, růžičkovou kapustu vyberte a propláchněte studenou vodou, aby si zachovala barvu. Nechte okapat.

4

Těstoviny přesypte do zapékací nádoby a dobře promíchejte se směsí crème fraîche či zakysanky a roquefortu. Vmíchejte polovinu růžičkové kapusty.

5

Ciabattu nakrájejte a rozsekejte v mixéru nahrubo. Smíchejte s pomerančovou kůrou, parmazánem a 2 lžícemi oleje. Na těstoviny nasypte strouhanku s parmazánem a pomerančovou kůrou a nechte zapékat asi 15 minut v troubě, nebo dokud těstoviny nezezlátnou.

6

Mezitím na velké pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a opečte na něm zbylou růžičkovou kapustu dozlatova. Na další menší pánvičce opražte nasucho pinie.

7

Těstoviny vyjměte z trouby, rozdělte na porce, každou ozdobte hlávkami opečených kapustiček a posypte piniemi.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...