
Těstoviny s růžičkovou kapustou
Zimní kombinace
Ingredience
- 4 lžíce olivového oleje + na vymazání formy
- 300 g krátkých těstovin (penne, macaroni)
- 700 g růžičkové kapusty, očištěné, větší hlávky přepůlené
- 200 g crème fraîche nebo vysokotučné zakysané smetany
- 50 ml mléka
- 150 g sýra s modrou plísní (např. roquefortu)
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 1 ciabatta
- 1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry
- 3 lžíce strouhaného parmazánu
- 2 lžíce piniových semínek
Příprava jídla
1 Nádobu o objemu 1,5–2 litry vymažte olejem. Troubu rozehřejte na 200 °C. Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu – měly by být al dente. Na posledních cca 7 minut varu k nim přihoďte růžičkovou kapustu.
2 Mezitím vmíchejte do crème fraîche nebo zakysané smetany mléko a do směsi rozdrobte sýr s modrou plísní (roquefort). Přidejte česnek a společně prošlehejte.
3 Uvařené těstoviny slijte, růžičkovou kapustu vyberte a propláchněte studenou vodou, aby si zachovala barvu. Nechte okapat. Těstoviny přesypte do zapékací nádoby a dobře promíchejte se směsí crème fraîche či zakysanky a roquefortu. Vmíchejte polovinu růžičkové kapusty.
4 Ciabattu nakrájejte a rozsekejte v mixéru nahrubo. Smíchejte s pomerančovou kůrou, parmazánem a 2 lžícemi oleje. Na těstoviny nasypte strouhanku s parmazánem a pomerančovou kůrou a nechte zapékat asi 15 minut v troubě, nebo dokud těstoviny nezezlátnou.
5 Mezitím na velké pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a opečte na něm zbylou růžičkovou kapustu dozlatova. Na další menší pánvičce opražte nasucho pinie.
6 Těstoviny vyjměte z trouby, rozdělte na porce, každou ozdobte hlávkami opečených kapustiček a posypte piniemi.
Přidat komentář