Zapečený losos s chřestem a bramborami

Zapečený losos s chřestem a bramborami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1992 kcal
Bílkoviny 125 g
Cukr 218 g
Tuky 59 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jarní, lehké, křupavé...

Suroviny

brambory 700 g
(nových nebo odrůdy Grenaille), vydrhnutých a nakrájených na tenké plátky
sůl
olivový olej
na pokapání
zakysaná smetana 50 g
hořčice dijonská 2 ČL
kopr 2 ČL
nasekaný
citron 1 ks
nastrouhaná kůra
losos 4 ks
užší s kůží
strouhanka 6 PL
nejlépe panko
chřest zelený 350 g

1 Rozehřejte troubu na 200/180°C. Vyložte pekáček pečicím papírem. Nasypte na něj plátky brambor, pokapejte je olivovým olejem a osolte. Dejte do trouby a pečte 20 minut, během pečení občas prohrábněte.

2 Smíchejte zakysanou smetanu s dijonskou hořčicí, nasekaným koprem a citronovou kůrou a podle chuti mírně osolte. Pekáček vyndejte z trouby a mezi brambory rozmístěte filety lososa kůží dolů. Na každou porci ryby naneste lžící směs ochucené zakysané smetany a posypte strouhankou panko. Kolem lososa naskládejte stonky chřestu a pokapejte je olivovým olejem.

3 Pečte 12–15 minut, dokud není losos hotový, chřest měkký a strouhanka křupavá.

NĚCO NAVÍC
Použít můžete i zmrazené filety, v takovém případě je ale připravujte v extra pekáčku, pustí obvykle více vody.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit