Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečený losos s chřestem a bramborami
Zapečený losos s chřestem a bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečený losos s chřestem a bramborami

4.6/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2384 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 223 g
Tuky 84 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídla z jednoho pekáčku či plechá nás nikdy neomrzí. Mohou se pyšnit minimem použitého nádobí i investované námahy a výsledek je zkrátka skvělý. Zapečený losos s chřestem a bramborami je svěží a díky strouhance příjemně křupavý. A navíc hotový raz dva.

Náš tip: Připravte si zapečenéhó lososa s chřestem a bramborami podle našeho video receptu

Skryt pre seznam

Suroviny

nové, na tenké plátky
sůl
olivový olej
na pokapání
hořčice dijonská 2 ČL
kopr 2 ČL
nasekaný
z 1 citronu
losos 4 filety
s kůží
strouhanka panko 6 PL

Postup

1

Rozehřejte troubu na 200/180°C. Vyložte pekáček pečicím papírem. Nasypte na něj plátky brambor, pokapejte je olivovým olejem a osolte.

2

Dejte do trouby a pečte 20 minut, během pečení občas prohrábněte.

3

Smíchejte zakysanou smetanu s dijonskou hořčicí, nasekaným koprem a citronovou kůrou a podle chuti mírně osolte.

4

Pekáček vyndejte z trouby a mezi brambory rozmístěte filety lososa kůží dolů.

5

Na každou porci ryby naneste lžící směs ochucené zakysané smetany a posypte strouhankou panko. Kolem lososa naskládejte stonky chřestu a pokapejte je olivovým olejem.

6

Pečte 12–15 minut, dokud není losos hotový, chřest měkký a strouhanka křupavá.

NĚCO NAVÍC
Použít můžete i zmrazené filety, v takovém případě je ale připravujte v extra pekáčku, pustí obvykle více vody.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín