Jarní, lehké, křupavé...
Suroviny
1 Rozehřejte troubu na 200/180°C. Vyložte pekáček pečicím papírem. Nasypte na něj plátky brambor, pokapejte je olivovým olejem a osolte. Dejte do trouby a pečte 20 minut, během pečení občas prohrábněte.
2 Smíchejte zakysanou smetanu s dijonskou hořčicí, nasekaným koprem a citronovou kůrou a podle chuti mírně osolte. Pekáček vyndejte z trouby a mezi brambory rozmístěte filety lososa kůží dolů. Na každou porci ryby naneste lžící směs ochucené zakysané smetany a posypte strouhankou panko. Kolem lososa naskládejte stonky chřestu a pokapejte je olivovým olejem.
3 Pečte 12–15 minut, dokud není losos hotový, chřest měkký a strouhanka křupavá.
NĚCO NAVÍC
Použít můžete i zmrazené filety, v takovém případě je ale připravujte v extra pekáčku, pustí obvykle více vody.