0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kančí Stroganoff

Kančí Stroganoff

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1728 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 114 g
Tuky 117 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradičně se dělá z hovězí svíčkové a se žampiony, ale k divočákovi pasují lesní houby přece jenom lépe.

Suroviny

olivový olej 3 PL
cibule červená 1 ks
nadrobno
česnek 1 stroužek
na tenké plátky
300 g
kančí pečeně nebo panenky nakrájená na medailonky
sůl a pepř
čerstvě mletý
2 ČL
sladká mletá paprika
250 g
směs pevných lesních hub očištěné a pokrájená na kousky
petrželka svazek
lístky a stonky zvlášť, nasekané
máslo 1 PL
nastrouhaná kůra z poloviny citronu
4 ks
nakládané okurčičky
Na bramborové dukátky
brambory 500 g
typ B se slupkou
olivový olej 3 PL
rozmarýn 1 ČL
nasekaný

1 Brambory nakrájejte na plátky, osote, posypte rozmarýnem, pokapejte olejem a promíchejte. Rozprostřete na plech s pečicím papírem a v troubě předehřáté na 200 °C pečte zhruba 30 minut dozlatova.

2 Mezitím na středním plameni rozehřejte pánev. Přilijte 2 lžíce olivového oleje, vsypte cibuli a česnek a míchejte 8 minut, až změknou a zezlátnou. Sejměte z ohně, děrovanou sběračkou vyberte zeleninu a odložte ji stranou.

3 Maso osolte, opepřete, poprašte paprikou a vše dobře promíchejte. Vraťte pánev na oheň, zvyšte plamen a přilijte lžíci oleje. Vhoďte maso a opékejte dozlatova. Pak přidejte houby a petrželkové stonky. Míchejte dalších pár minut, pak vsypte opečenou cibuli s česnekem, přidejte máslo, přilijte brandy a promíchejte. (Nyní nastává chvíle, kdy byste mohli flambovat, ale není to nutné, viz Něco navíc.) Zahřívejte ještě 1–2 minuty a pak vmíchejte citronovou kůru a většinu crème fraîche. Asi minutu vařte, pak případně dosolte.

4 Podávejte s pečenými plátky brambor, ozdobenými zbylým crème fraîche, petrželkou a plátky nakládaných okurčiček.

NĚCO NAVÍC

Flambování není pro dokončení kančího Stroganoff nezbytně nutné, ale dodá pokrmu zajímavou chuť, a navíc vypadá opravdu efektně. Brandy zahřátou na asi 50 °C nalijte na pokrm a zapalte. (Profíci to dělají nakloněním pánve ke straně, kdy vzlínající alkoholové páry chytnou od plynového hořáku, vy to ale raději nezkoušejte a pomozte si sirkou či zapalovačem.) Plameny po pár minutách samy zhasnou, až vyhoří všechen alkohol a s ním i přebytečný tuk.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč