Stroganoff z hovězího masa a s plátky žampionů se bude vyjímat na svátečně prostřené tabuli, ale stejně tak uspokojí hlad během všedních dnů. Recept na stroganoff vás překvapí minutkovou úpravou a skvělou chutí. Podávejte s vařenými těstovinami nebo dušenou rýží.
Suroviny
Postup
Cibuli osmahněte na másle ve velké pánvi. Vmíchejte česnek i žampiony a smažte na vyšším plameni, až houby začnou zlátnout. Přisypte papriku a po půl minutě směs přemístěte do mísy.
Do téže pánve vlijte rostlinný olej, a když je rozpálený, opečte na něm plátky roštěné, 2–3 minuty po každé straně (pokud se tam nevejdou všechny najednou, opečte je postupně). Vyjměte a udržujte v teple.
Do pánve vraťte houby, zalijte vývarem a nechte prudčeji vyvařit, až zbude jen třetina původního množství. Odstavte a přimíchejte zakysanou smetanu, osolte a opepřete podle chuti. Podávejte posypané petrželkou; jako přílohu doporučujeme široké nudle nebo rýži.
Komentáře