Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Stroganoff
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 22
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2005 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 64 g
Tuky 141 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stroganoff z hovězího masa a s plátky žampionů se bude vyjímat na svátečně prostřené tabuli, ale stejně tak uspokojí hlad během všedních dnů. Recept na stroganoff vás překvapí minutkovou úpravou a skvělou chutí. Podávejte s vařenými těstovinami nebo dušenou rýží.

Suroviny

hovězí steak každý cca 170-200 g
na kolečka
česnek 2 stroužky
nasekané nadrobno
na plátky
rostlinný olej 2 PL
vývar 300 ml
petrželka 2 hrsti
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Cibuli osmahněte na másle ve velké pánvi. Vmíchejte česnek i žampiony a smažte na vyšším plameni, až houby začnou zlátnout. Přisypte papriku a po půl minutě směs přemístěte do mísy.

2

Do téže pánve vlijte rostlinný olej, a když je rozpálený, opečte na něm plátky roštěné, 2–3 minuty po každé straně (pokud se tam nevejdou všechny najednou, opečte je postupně). Vyjměte a udržujte v teple.

3

Do pánve vraťte houby, zalijte vývarem a nechte prudčeji vyvařit, až zbude jen třetina původního množství. Odstavte a přimíchejte zakysanou smetanu, osolte a opepřete podle chuti. Podávejte posypané petrželkou; jako přílohu doporučujeme široké nudle nebo rýži.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

02.09.2007 08:29
Recept se nachází v č.5/05, str.14

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...