Stroganoff

Stroganoff

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1351 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 60 g
Tuky 109 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Steak Stroganoff

Suroviny

4 ks
hovězí steak každý cca 170-200 g
cibule 2 ks
na kolečka
máslo 40 g
česnek 2 stroužky
nasekané nadrobno
žampiony 400 g
na plátky
paprika sladká 1 ČL
rostlinný olej 2 PL
vývar 300 ml
zakysaná smetana 300 ml
2 hrsti
petželka zelené
sůl
pepř
1. Cibuli osmahněte na másle ve velké pánvi. Vmíchejte česnek i žampiony a smažte na vyšším plameni, až houby začnou zlátnout. Přisypte papriku a po půl minutě směs přemístěte do mísy.

2. Do téže pánve vlijte rostlinný olej, a když je rozpálený, opečte na něm plátky roštěné, 2–3 minuty po každé straně (pokud se tam nevejdou všechny najednou, opečte je postupně). Vyjměte a udržujte v teple.

3. Do pánve vraťte houby, zalijte vývarem a nechte prudčeji vyvařit, až zbude jen třetina původního množství. Odstavte a přimíchejte zakysanou smetanu, osolte a opepřete podle chuti. Podávejte posypané petrželkou; jako přílohu doporučujeme široké nudle nebo rýži.

Komentáře

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit