Steak Stroganoff
Suroviny
hovězí maso
4
ks
hovězí steak každý cca 170-200 g
cibule
2
ks
na kolečka
máslo
40
g
česnek
2
stroužky
nasekané nadrobno
žampiony
400
g
na plátky
paprika mletá sladká
1
ČL
rostlinný olej
2
PL
vývar
300
ml
zakysaná smetana
300
ml
petrželka
2
hrsti
sůl
pepř
Postup
1
Cibuli osmahněte na másle ve velké pánvi. Vmíchejte česnek i žampiony a smažte na vyšším plameni, až houby začnou zlátnout. Přisypte papriku a po půl minutě směs přemístěte do mísy.
2
Do téže pánve vlijte rostlinný olej, a když je rozpálený, opečte na něm plátky roštěné, 2–3 minuty po každé straně (pokud se tam nevejdou všechny najednou, opečte je postupně). Vyjměte a udržujte v teple.
3
Do pánve vraťte houby, zalijte vývarem a nechte prudčeji vyvařit, až zbude jen třetina původního množství. Odstavte a přimíchejte zakysanou smetanu, osolte a opepřete podle chuti. Podávejte posypané petrželkou; jako přílohu doporučujeme široké nudle nebo rýži.
Komentáře