Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vídeňské knedlíky
Vídeňské knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vídeňské knedlíky

4.1/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Na 12 knedlíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4550 kcal
Bílkoviny 159 g
Sacharidy 537 g
Tuky 142 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vídeňské knedlíky milujeme v obou variantách – klasické vařené a novátorské pečené. Oboje jsou skvělé k omáčkám a pečínkám i zapečené se smetanou, šunkou a ementálem.

Související recepty

Suroviny

housky 10 ks
nakrájené na kostičky
nadrobno
petrželka 40 g
nakrájená nadrobno
mouka pšeničná hrubá 100 g
mléko 250 ml
sůl 2 ČL
+ na vaření
vejce 4 ks
mírně prošlehaná

Postup

1

Kostičky z housek mírně opečte nasucho na pánvi (ne dotvrda). Mezitím zpěňte máslo a nechte na něm zezlátnout cibuli, přisypte petrželku a vše přelijte přes zchladlé houstičky. Dobře promíchejte. Posypte 80 g hrubé mouky, přilijte 250 ml mléka prošlehaného se 2 lžičkami soli a vejci, promíchejte. Podle potřeby případně přidejte ještě cca 20 g hrubé mouky. Z hmoty utvořte 12 stejně velkých hrud, obalte je v hrubé mouce a rukama namočenýma do vlažné vody zakulaťte. Zvolna vařte v lehce osolené vroucí vodě zhruba 12 minut. Hotové knedlíky by měly jít snadno natrhnout vidličkou nebo ještě zatepla krájet nití.

NĚCO NAVÍC
Knedlíky lze i péct 25–30 minut v troubě při cca 200°C.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/10

Apetit magazín