Vídeňské knedlíky milujeme v obou variantách – klasické vařené a novátorské pečené. Oboje jsou skvělé k omáčkám a pečínkám i zapečené se smetanou, šunkou a ementálem.
Postup
Kostičky z housek mírně opečte nasucho na pánvi (ne dotvrda). Mezitím zpěňte máslo a nechte na něm zezlátnout cibuli, přisypte petrželku a vše přelijte přes zchladlé houstičky. Dobře promíchejte. Posypte 80 g hrubé mouky, přilijte 250 ml mléka prošlehaného se 2 lžičkami soli a vejci, promíchejte. Podle potřeby případně přidejte ještě cca 20 g hrubé mouky. Z hmoty utvořte 12 stejně velkých hrud, obalte je v hrubé mouce a rukama namočenýma do vlažné vody zakulaťte. Zvolna vařte v lehce osolené vroucí vodě zhruba 12 minut. Hotové knedlíky by měly jít snadno natrhnout vidličkou nebo ještě zatepla krájet nití.
NĚCO NAVÍC
Knedlíky lze i péct 25–30 minut v troubě při cca 200°C.