0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vinná klobása v rajčatové omáčce s těstovinami

Vinná klobása v rajčatové omáčce s těstovinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vinná klobása v rajčatové omáčce s těstovinami

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4101 kcal
Bílkoviny 214 g
Sacharidy 349 g
Tuky 182 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vinná klobása nemusíte pouze smažit či péct, skvělá je i v rajčatové omáčce s těstovinami. Pokud vám nějaké porce zbudou, hodí se třeba jako oběd s sebou na druhý den. Anebo je můžete zamrazit zhruba na 1 měsíc.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
vývar hovězí 500 ml
konzervovaná rajčata krájená 400 g
1 konzerva
rajčatová passata - pyré 500 ml
řapíkatý celer 4 ks
nakrájený na kostičky
mrkev 2 ks
nakrájená na kolečka
1 konzerva - fazole scezené, propláchnuté a okapané
oregano 1 ČL
čerstvé, nasekané nebo 3/4 lžičky sušeného
česnek pečený 1 ČL
chilli omáčka 1 ČL
nebo víc, podle chuti
sůl
pepř
čerstvě mletý
těstoviny 300 g
v suchém stavu, středně velké (např. fusilli)
petrželka 1 hrst
čestvá, nasekaná + k podávání
rajčata cherry 1 hrst
rozkrojená na půl

Postup

1

Ve velkém hrnci opečte na oleji vinnou klobásu dozlatova a tak, aby byla propečená. Pak ji vyjměte na talíř a z hrnce odeberte přebytečný tuk, na zbývajícím opečte cibuli dosklovita.

2

Vlijte vývar, rajčata, passatu, vsypte řapíkatý celer, mrkev, fazole, oregano, tymián, česnekový prášek, přidejte chilli omáčku, podle chuti opepřete. Přiveďte k varu. Zmírněte oheň; přiklopte a vařte cca 15 minut. Mezitím nakrájejte vinnou klobásu na 2–3cm kousky.

3

Vsypte těstoviny a petrželku a přiklopené vařte, aby těstoviny změkly, trvá to 10–14 minut. Pět minut před koncem vaření vsypte nakrájenou vinnou klobásu a prohřejte ji. Pokud by směs příliš zhoustla, aniž by těstoviny změkly, vmíchejte horkou vodu. Podávejte posypané další petrželkou a rajčátky. Můžete dozdobit i čerstvým oreganem a tymiánem, máte-li je po ruce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč