Vinná klobása nemusíte pouze smažit či péct, skvělá je i v rajčatové omáčce s těstovinami. Pokud vám nějaké porce zbudou, hodí se třeba jako oběd s sebou na druhý den. Anebo je můžete zamrazit zhruba na 1 měsíc.
Suroviny
Postup
Ve velkém hrnci opečte na oleji vinnou klobásu dozlatova a tak, aby byla propečená. Pak ji vyjměte na talíř a z hrnce odeberte přebytečný tuk, na zbývajícím opečte cibuli dosklovita.
Vlijte vývar, rajčata, passatu, vsypte řapíkatý celer, mrkev, fazole, oregano, tymián, česnekový prášek, přidejte chilli omáčku, podle chuti opepřete. Přiveďte k varu. Zmírněte oheň; přiklopte a vařte cca 15 minut. Mezitím nakrájejte vinnou klobásu na 2–3cm kousky.
Vsypte těstoviny a petrželku a přiklopené vařte, aby těstoviny změkly, trvá to 10–14 minut. Pět minut před koncem vaření vsypte nakrájenou vinnou klobásu a prohřejte ji. Pokud by směs příliš zhoustla, aniž by těstoviny změkly, vmíchejte horkou vodu. Podávejte posypané další petrželkou a rajčátky. Můžete dozdobit i čerstvým oreganem a tymiánem, máte-li je po ruce.