Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vinná klobása v rajčatové omáčce s těstovinami
Vinná klobása v rajčatové omáčce s těstovinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vinná klobása v rajčatové omáčce s těstovinami

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4101 kcal
Bílkoviny 214 g
Sacharidy 349 g
Tuky 182 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vinná klobása nemusíte pouze smažit či péct, skvělá je i v rajčatové omáčce s těstovinami. Pokud vám nějaké porce zbudou, hodí se třeba jako oběd s sebou na druhý den. Anebo je můžete zamrazit zhruba na 1 měsíc.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
nakrájená nadrobno
vývar hovězí 500 ml
rajčatová passata - pyré 500 ml
řapíkatý celer 4 ks
nakrájený na kostičky
mrkev 2 ks
nakrájená na kolečka
1 konzerva - fazole scezené, propláchnuté a okapané
oregano 1 ČL
čerstvé, nasekané nebo 3/4 lžičky sušeného
česnek pečený 1 ČL
nebo víc, podle chuti
sůl
pepř
čerstvě mletý
těstoviny 300 g
v suchém stavu, středně velké (např. fusilli)
petrželka 1 hrst
čestvá, nasekaná + k podávání
rajčata cherry 1 hrst
rozkrojená na půl

Postup

1

Ve velkém hrnci opečte na oleji vinnou klobásu dozlatova a tak, aby byla propečená. Pak ji vyjměte na talíř a z hrnce odeberte přebytečný tuk, na zbývajícím opečte cibuli dosklovita.

2

Vlijte vývar, rajčata, passatu, vsypte řapíkatý celer, mrkev, fazole, oregano, tymián, česnekový prášek, přidejte chilli omáčku, podle chuti opepřete. Přiveďte k varu. Zmírněte oheň; přiklopte a vařte cca 15 minut. Mezitím nakrájejte vinnou klobásu na 2–3cm kousky.

3

Vsypte těstoviny a petrželku a přiklopené vařte, aby těstoviny změkly, trvá to 10–14 minut. Pět minut před koncem vaření vsypte nakrájenou vinnou klobásu a prohřejte ji. Pokud by směs příliš zhoustla, aniž by těstoviny změkly, vmíchejte horkou vodu. Podávejte posypané další petrželkou a rajčátky. Můžete dozdobit i čerstvým oreganem a tymiánem, máte-li je po ruce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín