Červené zelí je vlastně spíš teplý salát, který s chutí opečené klobásy skvěle ladí. Hlavně sundejte zelí z plotny dřív, než příliš změkne.
Suroviny
klobása vinná
400
g
na obalení
NA ZELÍ
rostlinný olej
lze nahradit domácím sádlem, na opékání
šalotka
2
ks
nakrájené najemno
hřebíček
6
ks
zelí červené
½
ks
polovina hlávky mladého červeného zelí, nakrouhaného na velmi jemno
vinný ocet červený
3
PL
sůl
jablko
1
ks
střední, šťavnaté, zbavené jádřince a nakrájené na sirky
podle chuti
Postup
1
Klobásu sviňte do dvou nebo čtyř spirál, obalte je z obou stran v mouce a velmi pomalu ji opékejte na pánvi na troše oleje, aby byla zvenku krásně zlatavá a uvnitř hotová.
2
Na trošce oleje nebo sádla nechte zesklovatět šalotky, přidejte hřebíčky a nakrouhané zelí, nechte osmahnout a zalijte octem. Osolte a promíchejte. Nechte tekutinu vypařit, a zelí by mělo být hotové – nesmí být rozvařené, mělo by mírně křupat. Potom do něj vmíchejte nudličky jablka, a pokud není dost sladké, přidejte ještě cukr podle chuti. Podávejte s klobáskou.