Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vinná klobása s červeným zelím

Červené zelí je vlastně spíš teplý salát, který s chutí opečené klobásy skvěle ladí. Hlavně sundejte zelí z plotny dřív, než příliš změkne.

Vydání: 2018/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ rozležení
PT20M
Vaření 0:20
Maso

Ingredience

    • 400 g vinné klobásy
    • hladká mouka na obalení

    NA ZELÍ

    • rostlinný olej nebo domácí sádlo na opékání
    • 2 šalotky, nakrájené najemno
    • 6 hřebíčků
    • 1/2 hlávky mladého červeného zelí, nakrouhaného na velmi jemno
    • 2–3 lžíce kvalitního octa, například vinného
    • sůl
    • 1 střední šťavnaté jablko, zbavené jádřince a nakrájené na sirky
    • krupicový cukr podle chuti

Příprava jídla

1 Klobásu sviňte do dvou nebo čtyř spirál, obalte je z obou stran v mouce a velmi pomalu ji opékejte na pánvi na troše oleje, aby byla zvenku krásně zlatavá a uvnitř hotová.

2 Na trošce oleje nebo sádla nechte zesklovatět šalotky, přidejte hřebíčky a nakrouhané zelí, nechte osmahnout a zalijte octem. Osolte a promíchejte. Nechte tekutinu vypařit, a zelí by mělo být hotové – nesmí být rozvařené, mělo by mírně křupat. Potom do něj vmíchejte nudličky jablka, a pokud není dost sladké, přidejte ještě cukr podle chuti. Podávejte s klobáskou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí preclíky z kynutého těsta a pivní fondue

Parlamentní brambůrky

Bylinkovo-česnekový vepřový bok

Patrikova chilli omáčka

Reuben dog

Pečenáče z uzených makrel

Utopené špízky

Přidat komentář