Vinná klobása s červeným zelím

Vinná klobása s červeným zelím
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vinná klobása s červeným zelím

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3915 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 424 g
Tuky 198 g
Vláknina 184 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Červené zelí je vlastně spíš teplý salát, který s chutí opečené klobásy skvěle ladí. Hlavně sundejte zelí z plotny dřív, než příliš změkne.

Suroviny

klobása vinná 400 g
mouka pšeničná hladká
na obalení
NA ZELÍ
rostlinný olej
lze nahradit domácím sádlem, na opékání
šalotka 2 ks
nakrájené najemno
hřebíček 6 ks
zelí červené 0.5 ks
polovina hlávky mladého červeného zelí, nakrouhaného na velmi jemno
vinný ocet červený 3 PL
sůl
jablka 1 ks
střední, šťavnaté, zbavené jádřince a nakrájené na sirky
krupicový cukr
podle chuti

1 Klobásu sviňte do dvou nebo čtyř spirál, obalte je z obou stran v mouce a velmi pomalu ji opékejte na pánvi na troše oleje, aby byla zvenku krásně zlatavá a uvnitř hotová.

2 Na trošce oleje nebo sádla nechte zesklovatět šalotky, přidejte hřebíčky a nakrouhané zelí, nechte osmahnout a zalijte octem. Osolte a promíchejte. Nechte tekutinu vypařit, a zelí by mělo být hotové – nesmí být rozvařené, mělo by mírně křupat. Potom do něj vmíchejte nudličky jablka, a pokud není dost sladké, přidejte ještě cukr podle chuti. Podávejte s klobáskou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit