0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vinná klobása s červeným zelím

Vinná klobása s červeným zelím
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vinná klobása s červeným zelím

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3915 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 424 g
Tuky 198 g
Vláknina 184 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Červené zelí je vlastně spíš teplý salát, který s chutí opečené klobásy skvěle ladí. Hlavně sundejte zelí z plotny dřív, než příliš změkne.

Suroviny

mouka pšeničná hladká
na obalení
NA ZELÍ
rostlinný olej
lze nahradit domácím sádlem, na opékání
šalotka 2 ks
nakrájené najemno
hřebíček 6 ks
polovina hlávky mladého červeného zelí, nakrouhaného na velmi jemno
vinný ocet červený 3 PL
sůl
střední, šťavnaté, zbavené jádřince a nakrájené na sirky
krupicový cukr
podle chuti

1 Klobásu sviňte do dvou nebo čtyř spirál, obalte je z obou stran v mouce a velmi pomalu ji opékejte na pánvi na troše oleje, aby byla zvenku krásně zlatavá a uvnitř hotová.

2 Na trošce oleje nebo sádla nechte zesklovatět šalotky, přidejte hřebíčky a nakrouhané zelí, nechte osmahnout a zalijte octem. Osolte a promíchejte. Nechte tekutinu vypařit, a zelí by mělo být hotové – nesmí být rozvařené, mělo by mírně křupat. Potom do něj vmíchejte nudličky jablka, a pokud není dost sladké, přidejte ještě cukr podle chuti. Podávejte s klobáskou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč