
Vinná klobása s červeným zelím
Červené zelí je vlastně spíš teplý salát, který s chutí opečené klobásy skvěle ladí. Hlavně sundejte zelí z plotny dřív, než příliš změkne.
Ingredience
- 400 g vinné klobásy
- hladká mouka na obalení
- rostlinný olej nebo domácí sádlo na opékání
- 2 šalotky, nakrájené najemno
- 6 hřebíčků
- 1/2 hlávky mladého červeného zelí, nakrouhaného na velmi jemno
- 2–3 lžíce kvalitního octa, například vinného
- sůl
- 1 střední šťavnaté jablko, zbavené jádřince a nakrájené na sirky
- krupicový cukr podle chuti
NA ZELÍ
Příprava jídla
1 Klobásu sviňte do dvou nebo čtyř spirál, obalte je z obou stran v mouce a velmi pomalu ji opékejte na pánvi na troše oleje, aby byla zvenku krásně zlatavá a uvnitř hotová.
2 Na trošce oleje nebo sádla nechte zesklovatět šalotky, přidejte hřebíčky a nakrouhané zelí, nechte osmahnout a zalijte octem. Osolte a promíchejte. Nechte tekutinu vypařit, a zelí by mělo být hotové – nesmí být rozvařené, mělo by mírně křupat. Potom do něj vmíchejte nudličky jablka, a pokud není dost sladké, přidejte ještě cukr podle chuti. Podávejte s klobáskou.
Přidat komentář