Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vinná klobása s červeným zelím
Vinná klobása s červeným zelím
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vinná klobása s červeným zelím

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3915 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 424 g
Tuky 198 g
Vláknina 184 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Červené zelí je vlastně spíš teplý salát, který s chutí opečené klobásy skvěle ladí. Hlavně sundejte zelí z plotny dřív, než příliš změkne.

Související recepty

Suroviny

NA ZELÍ
rostlinný olej
lze nahradit domácím sádlem, na opékání
nakrájené najemno
polovina hlávky mladého červeného zelí, nakrouhaného na velmi jemno
vinný ocet červený 3 PL
sůl
střední, šťavnaté, zbavené jádřince a nakrájené na sirky
podle chuti

Postup

1

Klobásu sviňte do dvou nebo čtyř spirál, obalte je z obou stran v mouce a velmi pomalu ji opékejte na pánvi na troše oleje, aby byla zvenku krásně zlatavá a uvnitř hotová.

2

Na trošce oleje nebo sádla nechte zesklovatět šalotky, přidejte hřebíčky a nakrouhané zelí, nechte osmahnout a zalijte octem. Osolte a promíchejte. Nechte tekutinu vypařit, a zelí by mělo být hotové – nesmí být rozvařené, mělo by mírně křupat. Potom do něj vmíchejte nudličky jablka, a pokud není dost sladké, přidejte ještě cukr podle chuti. Podávejte s klobáskou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín