0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šneci z vinné klobásy s bramborovou kaší

Šneci z vinné klobásy s bramborovou kaší
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šneci z vinné klobásy s bramborovou kaší

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4957 kcal
Bílkoviny 247 g
Sacharidy 205 g
Tuky 347 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Jenom na Vánoce dostává vinná klobása slavnostní kabátek a tvar šnečků. Jsou báječní i druhý den ráno zastudena k snídani,“ prozrazuje o svém oblíbeném vsvátečním receptu naše art directorka Marcela Kouřilová.

Suroviny

klobása vinná 1 kg
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká
na obalení + na těstíčko
strouhanka panko
podle potřeby
rostlinný olej
na smažení
Na bramborovou kaši
brambory 1 kg
varný typ C
sůl
máslo 100 g
mléko 100 ml
plnotučné, nebo více, podle potřeby

Postup

1

Klobásu stočte do menších šnečků o průměru cca 8–10 cm (získáte jich asi 12). Každého propíchněte opatrně špejlí, stačí jednou, aby nebyli rozpíchaní a zbytečně nevylézala náplň.

2

Vejce rozšlehejte s trochou mouky na řídké těstíčko, které bude na klobásách držet lépe než samotné vejce. Postupně obalujte šneky v mouce, pak v těstíčku a nakonec ve strouhance. Zvolna je smažte zakryté v rozpáleném oleji v hlubší pánvi dozlatova.

3

Na bramborovou kaši uvařte oloupané a na kousky nakrájené brambory doměkka
v osolené vodě. Slijte, ihned rozšťouchejte v hrnci s kousky másla, osolte a postupně přilévejte ohřáté mléko, šťouchejte a šlehejte do požadované konzistence, my preferujeme jemnou, ale hustou, aby držela tvar – jak říkají u Marcely doma, aby byla jako Tatry.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit