Šneci z vinné klobásy s bramborovou kaší

Šneci z vinné klobásy s bramborovou kaší
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šneci z vinné klobásy s bramborovou kaší

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4957 kcal
Bílkoviny 247 g
Sacharidy 205 g
Tuky 347 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Jenom na Vánoce dostává vinná klobása slavnostní kabátek a tvar šnečků. Jsou báječní i druhý den ráno zastudena k snídani,“ prozrazuje o svém oblíbeném vsvátečním receptu naše art directorka Marcela Kouřilová.

Suroviny

klobása vinná 1 kg
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká
na obalení + na těstíčko
strouhanka panko
podle potřeby
rostlinný olej
na smažení
Na bramborovou kaši
brambory 1 kg
varný typ C
sůl
máslo 100 g
mléko 100 ml
plnotučné, nebo více, podle potřeby

Postup

1

Klobásu stočte do menších šnečků o průměru cca 8–10 cm (získáte jich asi 12). Každého propíchněte opatrně špejlí, stačí jednou, aby nebyli rozpíchaní a zbytečně nevylézala náplň.

2

Vejce rozšlehejte s trochou mouky na řídké těstíčko, které bude na klobásách držet lépe než samotné vejce. Postupně obalujte šneky v mouce, pak v těstíčku a nakonec ve strouhance. Zvolna je smažte zakryté v rozpáleném oleji v hlubší pánvi dozlatova.

3

Na bramborovou kaši uvařte oloupané a na kousky nakrájené brambory doměkka
v osolené vodě. Slijte, ihned rozšťouchejte v hrnci s kousky másla, osolte a postupně přilévejte ohřáté mléko, šťouchejte a šlehejte do požadované konzistence, my preferujeme jemnou, ale hustou, aby držela tvar – jak říkají u Marcely doma, aby byla jako Tatry.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit