Zapečené avokádo s kuřecím masem

Zapečené avokádo s kuřecím masem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2916 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 240 g
Tuky 119 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mezi superpotraviny patří avokádo zcela právem - je zdravé, dobré, tučné, ale přitom si ho můžete dopřávat bez výčitek. A s těmi správnými recepty klidně od rána do večera. Zkuste třeba tuhle neobvyklou večeři!

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
česnek 4 stroužky
na plátky
kuřecí prsa 500 g
bez kůže
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar kuřecí 500 ml
chilli sušené 0.5 ČL
římský kmín 0.5 ČL
mletý
koriandr 0.5 ČL
mletý
kokosové mléko 400 g
konzerva
koriandr 1 hrnek
nasekaný, trocha navíc na ozdobení
limeta 3 ks
šťáva
avokádo 4 ks
zralé
kuskus 1 hrnek
ředkvičky 1 svazek
nebo 1 bílá ředkev daikon, na drobné kostičky
jarní cibulka 1 ks
nakrájená nadrobno

1 V pánvi s vyšším okrajem rozehřejte olej a zvolna na něm opékejte česnek do zlatavé barvy, pak ho vyjměte. Maso osolte, vložte do pánve, opečte z obou stran, potom zalijte vývarem, přiklopte a vařte 15 minut.

2 Kuře vyjměte, dejte ho do mísy a ještě horké ho pomocí dvou vidliček natrhejte. Přidejte chilli, římský kmín, mletý koriandr, sůl a pepř a promíchejte.

3 Kokosové mléko promíchejte s nasekaným koriandrem a dochuťte šťávou z limetek.

4 Troubu předehřejte na 200°C a plech vyložte pečicím papírem. Avokáda omyjte, osušte, přepulte a vydloubněte pecky. Poloviny rozložte na plech řezem nahoru a naplňte je kuřetem. Dejte na 5–10 minut zapéct.

5 Kuskus připravte podle návodu na obalu, jako tekutinu použijte vývar z kuřete podle potřeby rozředěný vodou, a promíchejte s ředkvičkami a cibulkou. Podávejte se zapečeným avokádem a salsou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit