Nachos s chorizem, salsou a guacamole

Nachos s chorizem, salsou a guacamole

Hodnocení receptu
Průměr: 1.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5075 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 464 g
Tuky 276 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozvěte přátele ke stolu a užijte si společný večer!

Související recepty

Suroviny

nachos 400 g
solené
čedar 180 g
nebo jiný tučný sýr, nastrouhaný nahrubo
chilli paprička 1 ks
zbavená semínek, nakrájená najemno
Na salsu
vinný ocet bílý 2 PL
hnědý cukr 1 PL
sůl
cibule červená 1 ks
nakrájená na plátky
rajčata 2 ks
zbavená semínek a nakrájená na malé kostičky
ředkvičky 3 ks
nakrájené na plátky
Na fazole s chorizem
olivový olej 1 PL
cibule červená 1 ks
nakrájená nadrobno
chorizo 120 g
nakrájené na kostičky
fazole černé 400 g
z konzervy, propláchnuté
paprika uzená 2 ČL
med 2 ČL
lze použít i javorový sirup
Na guamacole
avokádo 3 ks
zralé
limeta 1 ks
velká, vymačkaná šťáva a nastrouhaná kůra
koriandr 1 hrst
nasekaný a trocha celých lístků na ozdobení
zakysaná smetana 150 g

1 Začněte cibulovou salsou. Ocet promíchejte v misce s cukrem a 1/2 lžičky soli, míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte cibuli, promíchejte a nechte alespoň 20 minut odstát. Čas od času promíchejte.

2 Na fazole rozpalte v pánvi olej, vsypte cibuli a na středním plameni opékejte, dokud nezměkne. Přidejte chorizo a opékejte ještě zhruba 3 minuty. Vsypte fazole, promíchejte, přidejte papriku, med nebo sirup, znovu promíchejte a ještě 5 minut vařte. Odstavte a odložte stranou.

3 Na guacamole rozpulte 2 avokáda, vydloubněte pecky, překrájejte nožem do mřížky a lžící vyberte dužinu do mísy. Přidejte kůru z limety a polovinu šťávy, koriandr, polovinu zakysané smetany a špetku soli. Avokádo rozmačkejte spolu s ostatními surovinami na hladkou pastu. Zakryjte a dejte chladit.

4 Zbylé avokádo rozpulte, vyjměte pecku, překrájejte nožem do mřížky a lžící vyberte dužinu. Dejte ji do mis- ky, promíchejte se zbylou limetkovou šťávou a dejte stranou.

5 Troubu předehřejte na 200°C. Na hlubší široký plech nebo do širokého pekáče (zvolte nádobu, v níž budete výsledek podávat na stůl!) rozprostřete tortillové chipsy. Na ně rozdělte připravené fazole, nastrouhaný sýr a většinu nakrájených chilli papriček. Zapékejte 10–15 minut, aby se sýr roztekl a chipsy zezlátly.

6 Mezitím dokončete salsu. Tekutinu z cibule slijte a do misky vmíchejte rajčata a ředkvičky. Nachos vyjměte z trouby a postavte na stůl. Lžící rozdělte na nachos salsu, guacamole, zbylé avokádo smíchané s limetovou šťávou a zbylou zakysanou smetanu. Posypte celými lístky koriandru a pozvěte všechny ke stolu!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit