Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nachos s chorizem, salsou a guacamole

Nachos s chorizem, salsou a guacamole

4.5/5 Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5075 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 464 g
Tuky 276 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozvěte přátele ke stolu a užijte si společný večer!

Suroviny

nachos 400 g
solené
čedar 180 g
nebo jiný tučný sýr, nastrouhaný nahrubo
zbavená semínek, nakrájená najemno
Na salsu
vinný ocet bílý 2 PL
hnědý cukr 1 PL
sůl
nakrájená na plátky
zbavená semínek a nakrájená na malé kostičky
ředkvičky 3 ks
nakrájené na plátky
Na fazole s chorizem
olivový olej 1 PL
nakrájená nadrobno
chorizo 120 g
nakrájené na kostičky
fazole černé 400 g
z konzervy, propláchnuté
paprika mletá uzená 2 ČL
med 2 ČL
lze použít i javorový sirup
Na guamacole
zralé
velká, vymačkaná šťáva a nastrouhaná kůra
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekaný a trocha celých lístků na ozdobení

Postup

1

Začněte cibulovou salsou. Ocet promíchejte v misce s cukrem a 1/2 lžičky soli, míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte cibuli, promíchejte a nechte alespoň 20 minut odstát. Čas od času promíchejte.

2

Na fazole rozpalte v pánvi olej, vsypte cibuli a na středním plameni opékejte, dokud nezměkne. Přidejte chorizo a opékejte ještě zhruba 3 minuty. Vsypte fazole, promíchejte, přidejte papriku, med nebo sirup, znovu promíchejte a ještě 5 minut vařte. Odstavte a odložte stranou.

3

Na guacamole rozpulte 2 avokáda, vydloubněte pecky, překrájejte nožem do mřížky a lžící vyberte dužinu do mísy. Přidejte kůru z limety a polovinu šťávy, koriandr, polovinu zakysané smetany a špetku soli. Avokádo rozmačkejte spolu s ostatními surovinami na hladkou pastu. Zakryjte a dejte chladit.

4

Zbylé avokádo rozpulte, vyjměte pecku, překrájejte nožem do mřížky a lžící vyberte dužinu. Dejte ji do mis- ky, promíchejte se zbylou limetkovou šťávou a dejte stranou.

5

Troubu předehřejte na 200°C. Na hlubší široký plech nebo do širokého pekáče (zvolte nádobu, v níž budete výsledek podávat na stůl!) rozprostřete tortillové chipsy. Na ně rozdělte připravené fazole, nastrouhaný sýr a většinu nakrájených chilli papriček. Zapékejte 10–15 minut, aby se sýr roztekl a chipsy zezlátly.

6

Mezitím dokončete salsu. Tekutinu z cibule slijte a do misky vmíchejte rajčata a ředkvičky. Nachos vyjměte z trouby a postavte na stůl. Lžící rozdělte na nachos salsu, guacamole, zbylé avokádo smíchané s limetovou šťávou a zbylou zakysanou smetanu. Posypte celými lístky koriandru a pozvěte všechny ke stolu!

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč