Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené brambory s lososem a treskou
Zapečené brambory s lososem a treskou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené brambory s lososem a treskou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1449 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 220 g
Tuky 31 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní večeře nezatíží váš rozpočet a navíc obsahuje hned dvě složky, které v našich jídelníčcích často chybí: vlákninu a ryby. O skvělé chuti se asi zmiňovat nemusíme, na tu v našich receptech dbáme vždy. 

Suroviny

sůl
rostlinný olej 1 PL
nakrájená nadrobno
salát 3 hrsti
kedlubnové lupení zbavené stonků a pokrájené
uzená lososí bříška
treska 100 g
vývar zeleninový 150 ml

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a uvařte je v osolené vodě do poloměkka.

2

Na lžíci oleje orestujte cibuli do sklovita, přidejte lupení a restujte, aby zavadlo a změklo (můžete je podlít trochou vody a lehce podusit). Přesuňte na dno zapékací misky, na lupení rozdrobte lososí bříška a rozlámejte rybí filet. Na rybu rozložte plátky brambor a osolte je. Lžíci mouky rozmíchejte ve smetaně a vývaru. Směsí přelijte brambory a dejte do trouby. Pečte cca 20 minut, aby brambory byly měkké.

NĚCO NAVÍC
Předvařením brambor ušetříte hlavně čas. Délka tepelné úpravy kedlubnového listí záleží na jeho stáří a tuhosti. Mladému stačí chvilka, starší potřebuje déle.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/6

Apetit magazín