Luxusní večeře nezatíží váš rozpočet a navíc obsahuje hned dvě složky, které v našich jídelníčcích často chybí: vlákninu a ryby. O skvělé chuti se asi zmiňovat nemusíme, na tu v našich receptech dbáme vždy.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C. Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a uvařte je v osolené vodě do poloměkka.
Na lžíci oleje orestujte cibuli do sklovita, přidejte lupení a restujte, aby zavadlo a změklo (můžete je podlít trochou vody a lehce podusit). Přesuňte na dno zapékací misky, na lupení rozdrobte lososí bříška a rozlámejte rybí filet. Na rybu rozložte plátky brambor a osolte je. Lžíci mouky rozmíchejte ve smetaně a vývaru. Směsí přelijte brambory a dejte do trouby. Pečte cca 20 minut, aby brambory byly měkké.
NĚCO NAVÍC
Předvařením brambor ušetříte hlavně čas. Délka tepelné úpravy kedlubnového listí záleží na jeho stáří a tuhosti. Mladému stačí chvilka, starší potřebuje déle.