Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené brambory s mletým masem podle Mishenky

Zapečené brambory s mletým masem podle Mishenky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1280 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 95 g
Tuky 45 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

dle chuti
bylinky
či červené
olej
či máslo

Postup

1

Omyté brambory vcelku nebo na osminky, naporcované maso a zeleninu nakrájenou na velké kusy naskládáme na pekáč nebo do zapékací nádoby. Skládáme tak, aby jednotlivé kousky nebyly přílíš namačkané.

2

Posypeme kořením nebo bylinkami a solí, trochu podlijeme vínem, pokapeme olejem nebo poklademe plátky másla a pečeme v troubě, dokud maso není měkké.

3

Jedna z mých osvědčených kombinací: Malé nové brambůrky (může být, co se vejde, snědí se i bez masa), 4 kuřecí horní stehna, celá cherry rajčátka nebo půlky menších rajčat, cuketa na silnější kolečka, cibule na větší kusy (nejlépe bílá i červená) a barevné papriky na větší kusy, (lilek - ten je ale potřeba předem nasolit a vykapat, tak ho vynechávám kvůli úspoře času). Dva stroužky česneku na plátky. Čerstvý rozmarýn v kombinaci s kořenící směsí viz recept na nakládaný hermelín. Bílé víno, olivový olej.

Foto ilustrační, zdroj: Unsplash.com

Autor: mishenka

Apetit magazín