Suroviny
Postup
Omyté brambory vcelku nebo na osminky, naporcované maso a zeleninu nakrájenou na velké kusy naskládáme na pekáč nebo do zapékací nádoby. Skládáme tak, aby jednotlivé kousky nebyly přílíš namačkané.
Posypeme kořením nebo bylinkami a solí, trochu podlijeme vínem, pokapeme olejem nebo poklademe plátky másla a pečeme v troubě, dokud maso není měkké.
Jedna z mých osvědčených kombinací: Malé nové brambůrky (může být, co se vejde, snědí se i bez masa), 4 kuřecí horní stehna, celá cherry rajčátka nebo půlky menších rajčat, cuketa na silnější kolečka, cibule na větší kusy (nejlépe bílá i červená) a barevné papriky na větší kusy, (lilek - ten je ale potřeba předem nasolit a vykapat, tak ho vynechávám kvůli úspoře času). Dva stroužky česneku na plátky. Čerstvý rozmarýn v kombinaci s kořenící směsí viz recept na nakládaný hermelín. Bílé víno, olivový olej.
Foto ilustrační, zdroj: Unsplash.com